Brașov, orașul Mariei. Manifestări dedicate Protectoarei Orașului

Pentru final de săptămână, cu greu mai găsești locuri de cazare în Brașov, ținând cont că în această perioadă, pe lângă aceste ceremonialuri religioase și militare de excepție este organizat și tradiționalul Oktoberfest

Credincioşii sunt aşteptaţi, sâmbătă, să o cinstească pe Sfânta Fecioară Maria – Ocrotitoarea oraşului, a cărei Naştere este prăznuită în 8 septembrie, printr-o procesiune militară și religioasă deosebită. Acţiunile dedicate sărbătoririi Sfintei Fecioare Maria – consacrată din 2010 drept protectoarea Braşovului, cubinecuvîntarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – încep de la ora 14.00, cu lansarea unui volum deosebit pentru istoria Națiunii Române și vor continua cu o serie de ceremonialuri militare și religioase.

„Cavalerii lui Dumnezeu”, un roman care schimbă istoria

Astfel, în cadrul manifestărilor dedicate Ocrotitoarei Brașovului încep cu lansarea volumului „Cavalerii lui Dumnezeu”, a scriitorului Radu Silviu, o carte care schimbă o serie de lucuri pe care le cunoaștem cu privire la istoria noastră națională. Lansarea va avea loc de la ora 14.00, la Centrul Cultural Reduta. „«Cavalerii lui Dumnezeu» este un roman bine gradat, construit cu rigoare, cu personaje pe care nu le uiți în clipa în care ai terminat de citit. Ochiul scriitorului nu se oprește la aparențele fizice ale personajelor și lucrurilor, ci trece dincolo de ele. Atmosfera romanului, chiar dacă intangibilă, oferă o privire reală asupra unui univers inventat în vederea unui scop clar, bine precizat. Cu greu te poți desprinde de paginile lui. Cu lecția bine înțeleasă, însă, cumva, adânc înlăuntrul tău, aștepți o nouă intrigă, un nou pas, o nouă carte. Când reușești asta, ca scriitor, poți spune că ai câștigat războiul, nu doar o bătălie”, a precizat scriitoarea și jurnalista Elena Loreta Popa.

„Datorită acestor două evenimente importante pentru Brașov, pelerinajul religios dedicat Maicii Domnului și Festivalul Oktoberfest, am reușit să aducem un zâmbet pe chipul colegilor din industria ospitalității, ținând cont că s-au ocupat aproape toate locurile de cazare pentru acest final de săptămână. Este demn de menționat faptul că nici unul dintre aceste evenimente nu este finanțat din bani publici, iar eforturile pentru organizarea acestora sunt exclusiv private, însă aduc o contribuție de excepție turismului brașovean”, a precizat comandorul general al Ordinului Sfintei Maria, prof dr. Liviu Pandele.

 

Ceremonial militar de excepție

Cu ocazia acestei mari sărbători pentru comunitatea brașoveană, și Jandarmeria a pregătit un ceremonial militar de excepție, începând cu ora 16.15 în Piața Unirii, la care vor participa atât jandarmii brașoveni, cât și cei de la inspectoratele din Covasna, Harghita, Sibiu și Alba, precum și un Batalion al Gărzii de Protocol, dar și al Detașamentului Călare din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei București.

Manifestările vor continua, de la ora 17.00, cu slujba de vecernie, care va fi oficiată de un sobor de 31 de preoți, la Biserica „Sf. Treime” din Şcheii Braşovului. Tot aici, va fi organizat, de la ora 17.30, un ceremonial de ridicare a Drapelului în locul unde s-a cântat pentru prima dată Imnul „Deșteaptă-te române”.

Procesiunea, organizată cu binecuvântarea ÎPS dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, va avea loc pe traseul – Biserica „Sf. Treime” – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului Braşov. După intrarea în biserică cu icoana din mozaic în stil bizantin, Maica Domnului Rugătoare, va fi oficiată Litia. Pe drum vor fi mai mute opriri: monumentul Eroilor Neamului Românesc din Piaţa Unirii, Colegiul Naţional Andrei Şaguna, Maternitate, la sediul Asociației Revoluționarilor, unde va fi scos drapelul Revoluției din ’89, iar pelerinajul se va încheia cu un Te deum în Catedrala cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. De altfel, în momentul în care procesiunea va ajunge în jurul orei 18.50 la Catedrala din Piața Sfatului, cei aproape 300 de militari prezenți vor da onorul.

Aprobările au fost date de mitropolit si cerute de protopop Benga Dănuț.

Binecuvîntarea și aprobările necesare pentru organizarea acestor manifestări dedicate Protectoarei Brașovului au fost acordate de către Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, și cerute de către părintele protopop al Brașovului, Dănuț Benga.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Mitropolia Ardealului, Jandarmeriei Națională, Ordinul Militar Sfânta Maria, inspectoratele județene de jandarmi Brașov, Sibiu, Alba, Covasna, Harghita, Batalionul de Gardă și Protocol și Jandarmeria călare a Direcției Generale a Municipiului București.

NewsBV: Descindere la depozitul de deșeuri Fin-Eco. Un motiv ar fi și împuțirea Brașovului

Procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, reprezentanți de la Direcția de Sănătate Publică și Garda de Mediu au descins la depozitul de deșeuri nepericuloase al Fin-Eco, pentru efectuarea de cercetări în cadrul unui dosar penal.

VEZI ARTICOLUL INTEGRAL PE NEWSBV.RO

Armin van Buuren, cel mai lung set din carieră, la UNTOLD 2019. A compus și imnul festivalului

FOTO: Untold 2018

În lumea muzicii dance și dincolo de ea sunt extrem de puține conexiunile atât de puternice ca și cea dintre regele muzicii trance, Armin van Buuren, și publicul festivalului UNTOLD. Fiecare set live de la UNTOLD al DJ-ului de renume mondial s-a dovedit a fi un spectacol incredibil, care a implicat totul, începând de la piesele trance până la lacrimile de bucurie și până la a sta pe scenă cu câteva ore mai mult doar pentru că nimeni nu-și dorea ca show-ul să se termine.

Astăzi, când mai sunt doar trei săptămâni până la începerea ediției aniversare din 2019 a festivalului UNTOLD, Armin van Buuren și Avian Grays le dezvăluie fanilor imnul oficial al festivalului: „Something Real” (feat Jordan Shaw).

Și asta nu este totul. Armin van Buuren va avea pe scena principală a festivalului UNTOLD 2019 cel mai lung set din cariera lui: ziua Armin la UNTOLD.

Setul live al lui Armin van Buuren de la UNTOLD va fi mai mult decât o performanță extinsă. Pentru această ocazie unică, DJ-ul desemnat de cinci ori cel mai bun DJ din lume va muta propria producție de festivaluri din Olanda în România. În plus, spectacolul va cuprinde numeroși oaspeți surpriză, inclusiv Josh Cumbee (cunoscut datorită piesei „Sunny Days”), Jordan Shaw („Something Real”) și Sam Martin („Wild Wild Son”). În plus, spectacolul va aduce și muzică nouă – printre care și imnul oficial – și chiar o linie specială de îmbrăcăminte: Armin UNTOLD.

Cu un pian idilic de muzică trance, chitare așezate pe marginea universului și voci sensibile, „Something Real” oferă versuri care descriu perfect acel sentiment magic pe care oricine îl obține atunci când găsește, în sfârșit, pe cineva care i se potrivește perfect. Adăugând acestă legătură mai sus menționată între Armin van Buuren și mulțimea de la UNTOLD, fanii vor ști că această piesă a fost destinată să devină imnul official al Festivalul UNTOLD 2019.

Armin van Buuren: “Nu este un secret că festivalul UNTOLD are un loc special în inima mea, așa că atunci când a apărut această oportunitate, nu am mai stat nici o secundă pe gânduri. Este o onoare pentru mine să compun imnul oficial al festivalului, pentru ediția aniversară din acest an și sunt super încântat că, în ziua Armin la UNTOLD vom avea împreună cu publicul, cel mai lung show live pe scena unui festival, din cariera mea. Va fi magic! Vă asigur de asta!.”

Festivalul UNTOLD va avea loc în perioada 1-4 august, la Cluj-Napoca.

Cum îi face un antrenor de sport pe copii să renunțe la tehnologie

Deși nu există statistici, în utlimii ani s-a văzut o tendință în rândul copiilor de a înlocui sportul și timpul liber petrecut afară cu jocul pe calculator, tabletă sau telefon. De altfel, și alimentația celor mici a suferit schimbări. De la mâncare gătită, în cea mai mare parte, la mâncare gata procesată sau chiar fast-food.

Conform World Health Organisation, la nivel internațional, obezitatea aproape s-a triplat din 1975. În anul 2016 peste 1,9 miliarde de adulți cu vărsta de 18 ani erau supraponderali. Dintre aceștia, peste 650 milioane erau obezi. 39% dintre adulții peste 18 ani erau supraponderali în 2016 și 13% erau obezi. Majoritatea populației trăiește în țări în care greutatea în exces omoară mai mulți oameni decât subgreutatea. Nu mai puțin de 41 de milioane de copii sub vârsta de 5 ani erau supraponderali sau obezi în 2016. Peste 340 de milioane de copii și adolescenți cu vârste între 5 și 19 ani erau supraponderali sau obezi în 2016.

Sunt cifre îngrijorătoare? Să le vedeți pe cele ale bolilor cardiovasculare sau diabet! Dar să nu intrăm în detalii. Vorbim acum despre Clubul de Sport Pheonix din Brașov, al cărui antrenor este Silviu Both. Fost jucător, actualmente antrenor de mai bine de 20 de ani. În prezent antrenează la Clubul Brașovia, Clubul Sportiv Pheonix, iar în trecut, printre altele, a fost antrenor al Lotului Național de Bachet Junior. Un om modest, la 51 de ani, care face acum minuni cu copiii care îi ”intră pe mână”.

Tot el îi convinge pe cei mici să renunțe la tehnologie și să practice un sport, fie el și de placere, dacă nu chiar de performanță. L-am găsit pe terenul de baschet, alături de echipa de Mini Baschet și Baby Baschet a clubului Pheonix, adică elevi de clasele primare.

”Baschetul este un sport frumos și este un microb. Este viața mea, iar lor încerc să le transmit ceea ce am făcut toată viața și să le placă acest sport. Nu este ușor, la prima vedere poate pare, dar nu este chiar așa. Performanța începe de la 15-16 ani, dar până atunci învățăm corect baschetul, iar cei care au valoare pot face performanță. Înseamnă multă multă muncă și sacrificiu.”

”Copiii sunt minunați. Este o plăcere și o încântare să îi vezi la antrenament. Sunt momente când mai suferă pentru că sunt și antrenamente mai grele, dar este o placere să îi vezi în vacanță, când ar putea să stea pe laptop, să îi vezi la antrenament.”

 

Sport vs. tehnologie

L-am întrebat pe antrenor cum reușește să îi convingă pe copii să mai facă sport de performanță sau să facă sport și să nu stea în fața calculatorului pe jocuri.

”În primul rând, acestor copii încerc să le inoculez acest frumos sport, baschetul. Nu discutăm de performanță în primă fază, discutăm de mișcare la nivelul lor. Clar că îmi doresc foarte mult să îi scot din fața calculatorului, a tabletei sau orice altceva. Din fericire eu am reușit până acum și probabil că sufletul, meseria… reușesc, poate nu tot timpul, dar în mare parte, cu feelingul meu de antrenor. Toată chestia este să vină cu placere la antrenament. Este posibil ca după un an sau după doi să aibă dorința să se lase de baschet, dar plecăm pe ideea de mișcare, poate fac alt sport.”

Copiii îl iubesc pe antrenor și spun că au reușit repede să renunțe la jocuri pentru joacă. O joacă în aer liber, prin sport, la baschet.

”Am 11 ani și am ales sportul ăsta în primul rând pentru că e sport de echipă, tehnic și nu e un sport pe care să nu îl poți face. Dacă nu îl faci cu placere atunci îl faci degeaba. La început nu prea voiam, recunosc, dar m-a dus mama să încerc sporturi noi și când am început să fac baschet m-am simțit atras. A fost ușor să renunț la calculator pentru sport. E mult mai frumos. Fac baschet de patru ani, iar baschetbaliștii mei preferați sunt Stephen Curry și LeBron James”, ne-a spus Cezar Petrescu.

”Am 12 ani și practice baschet de doi ani și jumătate. La început am vrut doar un sport de placere, dar acum îmi place mult mai mult. Ies afară des și fac foarte multe antrenamente. Mi-a plăcut foarte mult, am început să iubesc sportul acesta și a fost foarte ușor să renunț la telefon sau calculator”, Alexandru Nyako.

”Am vrut să fac un sport să nu stau în casă toată ziua. Practic baschet de un an și jumătate. Am 9 ani, iar sportivul meu preferat este Stephen Curry”, a spus Tudor Istrate.

Recent, copiii au participat la Costinești în județul Constanța la Festivalul Național de Baby Baschet și Mini Baschet, organizat de Federația Română de Baschet. Clubul Pheonix a obținut locul întâi la ambele probe, în grupa lor.

 

Mesajul antrenorului pentru părinți, copii și profesori

”Din păcate discutăm de un triunghi unde primează copilul, părintele și profesorul sau antrenorul. Dacă aceștia merg pe aceeași linie nu are de câștigat decât copilul. Profesorii de sport, și sunt sigur că ei fac asta, trebuie să trimită copiii către sport. Ține mult și de profesorii de sport. Cred că sportul nu mai e ce a fost, din păcate. Este și spectacol, e adevărat, dar ăstea sunt vremurile. Dacă discutăm de baschet, nu se compară baschetul pe care l-am jucat eu în anii 80, 90, cu cel de acum. Nici copiii nu mai sunt la fel. Dar dacă discutăm de performanță înseamnă foarte foarte multă muncă”, a mai spus Silviu Both.

Cu siguranță baschetul și nu numai, în general, sportul, are nevoie de mai multă susținere din partea statului român. Copiii au nevoie să fie selectați mai des din școală pentru a fi trimiși spre sporturi de performanță, iar sălile profesionale de sport sunt mai mult decât necesare, actualmente poate insuficiente. Am povestit despre copii și îi dăm ca exemplu pentru ca părinții să își trimită copiii la sport. Pentru că așa cum ne spunea și antrenorul Silviu Both, sportul înseamnă sănătate curată.

Incident diplomatic la Brașov. Zeci de demnitari, mutați ”peste noapte”

Pentru prima dată în Brașov, în ultimii 30 de ani, a avut loc un eveniment de mare anvergură organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat în care ministerul de resort condus de Ștefan Radu Oprea, alături de 80 dintre cei mai reprezentativi demnitari care coordonează birourile economice ale României din lume au venit la Brașov, scrie DCNews.

Nu se știu circumstanțele pentru care s-a luat o astfel de decizie într-un mod atât de radical avându-se în vedere faptul că pe site-urile oficiale ale mai multor ambasade ale României din lume, evenimentul se desfășura în Brașov.

Scuze publice pentru evenimentul de la Brașov

VEZI ARTICOLUL INTEGRAL PE DCNEWS.RO

Patriarhia Română, Jandarmeria Română și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Ordinul Militar Sfânta Maria (creștin ortodox) parteneriat pentru Maramureș

*  Preafericitul Părinte Daniel susține revigorarea simbolurilor naționale și acordă binecuvântarea Maramureșului istoric: icoana Maicii Domnului, protectoarea Brașovului, icoana Sfântului Andrei, protectorul României, și duplicatul sabiei lui Ștefan cel Mare înfierbântează credința maramureșenilor

*  Documente incredibile despre Ștefan cel Mare și Sfânt, dezvăluite de Academia Română și Arhivele Vaticanului

Demarat încă de acum un an, programul de revalorizare a datinilor și tradițiilor noastre multimilenare pe aceste teritorii, puse în lumina Centenarului, având binecuvântarea Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, a creat o serie de evenimente publice care au generat impact social, dar și reiterări ale unor manifestări din trecut care astăzi au făcut posibil ca noi să ne numim cetățeni români.

În spiritul acestor considerații, anul trecut, a fost adus de la Muzeul Topkapy cu sprijinul asociațiilor de Seniori și a celor patronale, a Parohiei Schimbarea la Față din Brașov (Saturn) , Mănăstirii Sfântul Efrem cel Nou din Cristian, dar și a Ordinului Militar Sfânta Maria, pe cheltuiala lor, un duplicat al sabiei lui Ștefan cel Mare, care odată adus în țară, a avut parte de o binecuvântată primire, fiind sfințită de peste 490 de preoți în marea Catedrală Șaguniană de la Sibiu, slujbă oficiată de ÎPS Laurențiu. Sabia a fost după aceea purtată la marile manifestări prilejuite de Ziua Națională a României, de Ziua Unirii, dusă în Apuseni, unde Alteța Sa Radu s-a înclinat pios în fața acesteia și a osemintelor marelui domnitor Mihai Viteazul și, nu în ultimul rând, acum, a ajuns simbolic într-una din regiunile în care Armata Română a făcut istorie și jertfă de sânge care a brăzdat întreg Maramureșul, respectiv în zona Baia Mare, Sighetu Marmației și Carei, ultimele teritorii eliberate în cel de-al Doilea Război Mondial de trupele de ocupație.

Ceremonialul de la Baia Mare

Ceremonialul de la Baia Mare a debutat pe bulevardul central al municipiului, duplicatul sabiei lui Ștefan cel Mare fiind aclamat alături de icoana Sfântului Andrei și cea a Maicii Domnului, de cei aflați de o parte și de alta a drumului. Gardarea acestor sfinte simboluri ale neamului nostru românesc a fost făcută de Cavaleria Călare a Jandarmeriei Române, într-o impresionantă sinergie de imagini, pe care dârzenia de pe fața celor care erau în escortă spunea totul. Ceremonialul a avut binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, cuvântul acestuia fiind transmis prin intermediul consilierului patriarhal pr. Ciprian Ion Ioniță.

Ceremonialul de la Sighetu Marmației

Evenimentele au continuat la Sighetu Marmației, unde în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției Frontieră, în capela Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ieri, de ziua Sfântului Voievod, a fost oficiată om impresionantă slujbă condusă de Arhiereul Vicar al Maramureșului și Sătmarului,  PS Timotei Sătmăreanul, împreună cu un sobor de preoți, cuvântul de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Daniel pentru întreaga armă a Poliției de Frontieră și a Jandarmeriei Române fiind transmis de către șeful Secției de Asistență Religioasă, din cadrul Ministerului de Interne, pr. Felix Radu. „Astăzi se împlinesc 10 ani de la momentul sfințirii bisericii din curtea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetul Marmației, în ziua de prăznuire a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Astfel am ales cel mai potrivit loc în care puteam prezenta sabia marelui voievod și în contextul Centenarului Jandarmeriei din Transilvania, dar și a faptului căRegiunea Maramureșului, a Băii Mari și a Careiului, au fost ultimele teritorii românești eliberate la finele celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, col. Cristian Elly Paliștan.

La manifestări, au participat oficialități, șefi de inspectorate județene de Jandarmerie, Poliție de Frontieră, înalți oficiali din Ministerul de Interne, cei mai reprezentativi fiind: inspectorul șef al IJJ Brașov, col. Cristian Elly Paliștan, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, cms. șef Florin Coman, inspectorul șef al IJJ Maramureș, lt. col. Petru Floriștean, prefectul județului Maramureș, dl. Vasile Moldovan și primarul municipiului Sighetul Marmației, Horia Vasile Scubli.

Documente incredibile

Într-un interviu neconvențional, avut cu comandorul general al Ordinului Militar Sfânta Maria, prof. dr. Liviu Pandele, acesta ne-a făcut următoarele precizări. „Multă lume a considerat deplasate accepturile și invitațiile pe care Biserica Ortodoxă Română le-a adresat Suveranului Pontif Papa Francisc de a vizita România. Deși presa, doar o parte a ei, dar și marile canale de televiziune nu au prezentat toate aceste realizări ale Bisericii Ortodoxe și ale Întâistătătorului său, pot să comentez în calitate de mirean că această vizită și acest dialog dintre Biserica Ortodoxă Română și Cetatea Vaticanului este cea mai mare lovitură «diplomatică» și de vizibilitate, pe care Patriarhia Română – Preafericitul Părinte Daniel a putut-o gestiona și prin efortul diplomatic finalizat cu obținerea a peste 420 de lăcașe de cult, în care românii noștri din Diaspora să se poată simți ca la ei acasă. Dar această vizită, nu a realizat și rezolvat doar această problemă. A continuat să ridice anatema cuvântului de Dac și Dacia, ridicată în 1999 odată cu vizita altui suveran a Bisericii Catolice, a Papei Ioan Paul al doilea, prin care documente inestimabile, dar și acces și schimburi între arhivele celor două instituții dezvăluie într-o lumină nouă existența noastră multimilenară în aceste teritorii”. Continuând munca prof. univ, dr. Dimitriu Snagov, primul care a avut acces alături de ambasadorul Frențiu Pancrațiu Gheorghiu (primul nostru ambasador la Vatican de după 1989) în arhivele secrete ale Vaticanului, iată că cercetătorii Alexandru Simion și istoricul Ioan Aurel pop, președinte în exercițiu al Academiei Române, ne pun astăzi în posesia unor informații, care pot tulbura Națiunea Română. La 27 februarie 1489, Ștefan cel Mare era numit, în toate Cancelariile Creștinătății, Rege al Daciei. Tot cu aceste ocazii, au fost puse în circulație documentele cu cifru din Arhivele Milaneze aflate în Cancelaria Ducatului de la Milano prin care se spunea și se făcea vorbire despre Dacia. Autorii acestor cifruri secrete, declară prof. dr. Liviu Pandele, erau Giovanni Francisco Oliva, cancelarul ducatului, Guidantonio Arcimboldo, Arhiepiscop al Milanului, iar corespondența se făcea cu Austria, Boemia, Bosnia și Serbia. Cifrul se regăsește păstrat în fondul secret Ungheria din Arhivele de Stat din Milano și a fost necunoscut până aproape de zilele noastre. „Cifrul introducea o nouă coroană și un vechi stat, cel al Daciei, în părțile Estice ale creștinătății. Ca poziției a cifrului, corespundea, cardianlilor Romei, Ducatului Austriei, Imperiului Romano-German, în Apus, Angliei, iar noua coroană a vechiului Stat revenea Regelui Daciei, Ștefan al III-lea cel Mare, al Moldovei. Iată că națiunea Daciei, de-a lungul timpurilor, actuala Românie, a existat în aceste teritorii bimilenare, s-a conservat într-o sinergie cu Biserica Ortodoxă Română, iar arhivele Bisericii își deschid tainele acesteia pentru istoriografia oficială”, a explicat prof. dr. Liviu Pandele. Frumos cadou Națiunii Române cu ocazia Zilei Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

“ROMÂNIA ALL INCLUSIVE” – campania care deschide porțile României zecilor de mii de turiști străini ce ajung la UNTOLD și NEVERSEA!

Organizatorii celor două festivaluri își doresc să fie în continuare deschizători de drumuri pentru turiștii care vin pentru prima dată în țară și descoperă frumusețile ei prin prisma celor mai așteptate evenimente muzicale ale anului 2019.

Mii de turiști străini care au venit în țară pentru cele doua festivaluri au vizitat România, dar și principalele obiective turistice din țară, participante în campanie. De la munte până în Delta Dunării, campania „Romania All Inclusive” își propune și în acest an să transforme România în cel mai mare resort turistic din lume.

 UNTOLD și NEVERSEA sunt mult mai mult decât două festivaluri de muzică, ambele sunt un ambasador al României. În parteneriat cu Ministerul Turismului, brățările de festival UNTOLD și NEVERSEA vor oferi, în perioada 07 iulie – 10 septembrie,  reduceri sau alte facilități la peste 70 de obiective turistice importante din întreaga țară.

Pentru a putea promova turiștilor cât mai multe atracții ale României, și în acest an este disponibilă o platforma online atât pe untold.com/rai, cât și pe neversea.com/rai, unde pot fi încărcate în mod gratuit obiective turistice (castele, muzee, conace, complexe turistice de tip hotel-restaurant), singura obligație a operatorilor fiind de a oferi un beneficiu posesorilor de brățară UNTOLD si NEVERSEA 2019.

Toate obiectivele turistice care se vor înscrie în platformă vor fi promovate atât pe site-ul untold.com și neversea.com. Pe lângă beneficii și oportunitatea de a vizita aceste obiective turistice, organizatorii lansează și o provocare turiștilor. Toți cei care vor vizita aceste locuri cu brățara de festival, să posteze în social media, poze din locațiile pe care le-au vizitat și să folosească haștag-ul #rai2019. 5 dintre ei pot câștiga prin tragere la sorți, kit-uri de festival.

Mii de turiști străini au vizitat, în ultimii trei ani, obiectivele turistice înscrise în campanie: Castelul Bran, Muzeul Național Peleș, Salina Turda,  Sinagoga Neologă Zion din Oradea, Cetatea Oradea, Complexul Baroc Oradea, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, Bastionul Țesătorilor Braşov etc.

Mai multe informații despre Campania “Romania All Inclusive” si despre lista obiectivelor care pot fi vizitate de turisti se pot găsi pe site-ul campaniei, www.untold.com/rai.

Campania “Romania All Inclusive” a fost dezvoltată de UNTOLD si NEVERSEA în parteneriat cu Ministerul Turismului .

Ce modele de șeminee aleg românii în 2019? (P)

Trecerea timpului aduce schimbări atât în viețile noastre profesionale, cât și personale. De la an la an ne schimbăm percepțiile asupra vieții, experiențele pe care le trăim ne fac să gândim diferit și de multe ori ni se întâmplă să privim în urmă și să ne întrebăm cum s-a putut să fi procedat într-un anume fel în acea perioadă. Dar este firesc ca lucrurile să se schimbe în viața noastră, pentru că în secolul vitezei schimbarea și evoluția este cuvântul-cheie. Schimbări au loc și în industria modei, a automobilelor, în arhitectură și design.

În cea din urmă categorie ar intra și șemineele. Preferințele românilor în materie de șeminee s-au schimbat odată cu trecerea timpului. Iar dacă în anii precedenți oamenii optau pentru semineu pe lemne cu focar de fontă sau oțel, în prezent românii aleg alte opțiuni pentru a-și încălzi locuința sau pentru a crea doar ambianță.

Sunt mai multe elemente de luat în considerare atunci când este vorba despre design-ul unui șemineu, iar acestea sunt: usa soba, modelul de finisaj, materialele folosite la construcție, cât și tipul de șemineu ales, pentru că un șemineu decorativ este diferit de unul pe lemne sau pe gaz.

Cei de la PeFoc.ro ne-au împărtășit câteva secrete despre modelele de șemineu preferate de români (și nu numai) în 2019.

Și pentru că tot veni vorba despre șemineul pe gaz, acesta este chiar unul dntre modelele pentru care tot mai multe persoane optează în 2019. Este modelul perfect potrivit pentru cei care au un program încărcat și nu au timp de investit pentru întreținerea unui șemineu pe lemne, ceea ce presupune alimentarea periodică a focarului, curățarea cenușei, inspecția anuală obligatorie, ș.a.m.d. Comparativ cu un șemineu pe lemne, șemineul pe gaz este mai ușor de întreținut, pornește prin simpla butonare a telecomenzii și sunt ușor de amplasat atât în case, cât și apartamente sau clădiri istorice.

Un alt model de șemineu tot mai preferat în ultima perioadă este șemineul decorativ pe bioetanol, pentru că este foarte ușor de instalat și de utilizat și creează o atmosferă unică. Și nu doar românii sunt cei care au început să îndrăgească acest șemineu, ci și locuitorii din majoritatea țărilor europene.

Cum rămâne, totuși, cu acele modele de șeminee construite despre care știe toată lumea? Românii continuă să construiască șeminee, fără îndoială, doar că în prezent optează tot mai mult pentru modele moderne. Motivul pentru care tot mai mulți posesori de cabane, pensiuni sau vile în stil rustic aleg șemineele moderne este faptul că acestea au un stil simplu, nu sunt prea încărcate și se integrează perfect în design-ul oricărui tip de locuință.

Sobele de tip șemineu sunt o alternativă a șemineelor pe lemne, pentru că nu necesită costuri atât de mari precum cele pe lemne. O sobă pe lemne nu este atât de pretențioasă la coșul de fum, iar montajul este simplu și rapid de realizat.

Iată care sunt preferințele românilor în materie de șeminee în prezent și motivele pentru care tendințele se schimbă de la an la an. Și, într-adevăr, dacă această industrie se dezvoltă de la an la an, de ce să nu ne bucurăm de tot ce oferă aceasta?

Oricare model de șemineu dintre cele menționate mai sus poate fi găsit pe site-ul PeFoc.ro, precum și accesorii de întreținere a acestora. Iar în cazul în care ești în căutarea unui semineu Neamt, acum poți merge direct în showroom-ul din localitatea Vânători-Neamț, unde vei găsi șeminee de calitate. Alege cu încredere modelul dorit și bucură-te de o atmosferă unică în casa ta!

Povestea UNTOLD 2019 a fost dezvăluită! Vezi și programul parțial al festivalului

UNTOLD 2017 Foto: Transilvania News

Fiecare ediție a festivalului UNTOLD a dezvăluit până acum câte un nou capitol din povestea nespusă a Tărâmului Nopții și Magiei. Legenda spune că doar cei care cred în magie văd cu adevărat lumea și îi înțeleg în totalitate misterele. De-a lungul celor 4 ani de UNTOLD, fanii festivalului au parcurs mai multe probe inițiatice la finalul cărora au reușit să privească lumea diferit. Au trăit aventuri fantastice și, fie că au realizat sau nu, fiecare dintre ei a simțit și a trăit magia, în diverse forme. Anul acesta, odată cu aniversarea a 5 ani de UNTOLD, fanii festivalului vor asista la ceva cu adevărat extraordinar – dezvăluirea unui secret bine păstrat, poarta către o lume a cunoașterii nelimitate. Ediția aniversară din acest an va aduna, pentru o celebrare de neuitat, toate personajele cu care fanii festivalului au făcut cunoștință în toți acești ani: Magicianul, Dragonul, Regele Războinic, Preoteasa Înțelepciunii, Bufnițele, Zânele și toate viețuitoarele magice care trăiesc în acest tărâm.

CODEX OF MAGIC

Codex of Magic este o carte grandioasă, ascunsă în inima pădurii, care, odată deschisă, te atrage într-un univers sub forma unei biblioteci grandioase. Pentru a putea fi accesat, Codexul are la bază un mecanism de tip ceas. În spatele Codex-ului se află Spiritul, gardianul tuturor cunoștințelor, care trăiește în interiorul cărții și a acestei lumi infinite. Codex of Magic este simbolul unei lumi pline de cunoaștere, înțelepciune, imaginație și totodată sursa energiei și a magiei. în plus, oferă fiecărui festivalier experiențe unice și îi dezvăluie secretul unei vieți împlinite. Acesta nu este sfârșitul, ci începutul ascensiunii spre tărâmul magiei căci, odată accesat, Codexul ne va schimba percepția asupra modului în care percepem lumea.

CODEX OF MAGIC va marca cea de-a cincea ediție a festivalului UNTOLD.

VEZI PROGRAMUL PARȚIAL PE ZILE AL FESTIVALULUI UNTOLD ȘI IA-ȚI ACUM BILETUL DE 1 ZI!

Începând de astăzi, fanii festivalului UNTOLD pot să-și achiziționeze biletele pentru 1 zi. Pentru prima zi a festivalului, adică pentru ziua de joi, prețul este de 57 de euro plus taxe, iar pentru cea de a doua, a treia și a patra zi, adică pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, prețul este de 73 de euro plus taxe. De asemenea, sunt disponibile și bilete VIP pentru 1 zi, la prețul de 169 de euro plus taxe. Acestea se pot achiziționa de pe untold.com.. Acesta este doar primul prag de preț pentru biletele de 1 zi, urmând ca acesta să crească în perioada imediat următoare. Tot de pe untold.com se pot cumpăra și abonamentele pentru cele patru zile de festival, la prețul de 159 de euro plus taxe.

Fanii festivalului pot consulta, începând de astăzi, și programul parțial pe zile al festivalului UNTOLD. Organizatorii spun că acesta nu este programul final și poate suferi modificări.

Robbie Williams, Armin van Buuren, David Guetta, 3 Are Legend, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, James Arthur, Bastille sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena principală a festivalului UNTOLD.

UNTOLD va avea loc în perioada 1-4 august la Cluj-Napoca.

Bătălia de la Valea Uzului, importanța bătăliilor din 1916 pentru poporul român

  • Încercare nereușită de pogrom în Transilvania?
  • Cine este beneficiarul real al tulburării manifestărilor legale de la sărbătorirea Zilei Eroilor din Valea Uzului. De ce trebuie neapărat compromis Inspectorul General al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș?
  • Neconcordanțe între declarațiile liderilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania

Un incident neplăcut petrecut la Cimitirul din Valea Uzului a tensionat, chiar de Ziua Eroilor, relațiile româno-maghiare, ajungându-se până la replici la nivel de Ministere de Externe. Peste 1000 de maghiari au format, cu ocazia acestei mari sărbători, un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, afirmând că astfel protestează paşnic faţă de ilegalităţile comise de primarul localităţii Dărmăneşti.

În schimb, reprezentanţi ai unor organizaţii româneşti aflați în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor au fost ţinuţi la depărtare de lanţul uman format de maghiari de un număr impresionant de forţe de ordine, tocmai pentru a nu se crea tensiuni, ținând cont de provocările recente, care nu își aveau sensul, din partea unor maghiari care au acoperit crucile eroilor români cu saci de plastic.

La un moment dat, mai mulți cetățeni care s-au dat drept români patrioți, deși au apărut din neant și erau sub influența băuturilor alcoolice, s-au îmbrâncit cu jandarmii, au rupt cordonul acestora, au rupt poarta și au pătruns în cimitir, incitând la violență între cele două grupuri. Cele câteva asociații civice prezente la fața locului, venite din toată țara cu preoții din comunitățile lor, au reușit să adune pe Valea Uzului peste 5.000 de români adevărați, fără implicare unor militari, așa cum presa internațională a manipulat cu larghețe evenimentul. Foarte ciudată este implicarea în descrierile tendențioase ale unor „confrați de-ai noștri” de la Neuer Weg.

Însemnătatea istorică a bătăliei din Valea Uzului

Istoriografia românească s-a axat foarte puţin pe victoriile militare româneşti din toamna lui 1916 de pe trecătorile Carpaţilor Orientali, care au ţinut în loc ofensiva Puterilor Centrale şi Moldova nu a căzut sub ocupaţia străină, rămânând „triunghiul de foc” al României libere, care a pregătit victoriile strălucite din vara lui 1917 de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz şi realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Dacă eroii români nu ar fi câştigat bătălia de la Valea Uzului din octombrie 1916, inamicul cădea în spatele armatelor române de pe aliniamentul Focşani – Nămoloasa – Mărăşeşti. În acest context aprig şi dramatic bătălia victorioasă de la Valea Uzului este mai importantă decât înfringerile celebrate de la Valea Jiului, Topolog sau Valea Oltului din toamna lui 1916. Operațiunea de apărare a trecătorilor din Munții Carpați a fost a treia operațiune strategică desfășurată de Armata Română. Această operațiune a avut loc în primele luni de campanie militară de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Coincidențe stranii

După derularea acestui eveniment de comemorare a Eroilor căzuți în Valea Uzului, joia trecută, care a fost presărat cu conincidențe stranii, rămân o serie de neclarități și întrebări care își așteaptă răspunsul:

–       De unde au venit cei peste 1.000 de maghiar la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, ținând cont că în comunitățile din zona limitrofă sunt puțin peste 150 de etnici maghiari

–       Ce căutau de fapt acești cetățeni maghiari veniți la fața locului cu mașini înmatriculate în Ungaria, ținând cont că nu era nici o sărbătoare romano-catolică, protestantă sau alt eveniment oficial al acestei comunități?

–       Unde este autorizația pentru organizarea respectivului protest al maghiarilor, eliberată de vreo autoritate competentă din Harghita sau Bacău, în contextul în care românii care organizaseră respectivele manifestări de Ziua Eroilor în Valea Uzului aveau o autorizație pentru a organiza această sărbătoare prevăzută în calendarul Bisericii Ortodoxe Române și al Armatei Române?

–       În contextul în care cimitirul era înconjurat de un cordon gros al etnicilor maghiar la care se adăuga cordonul de protecție al Jandarmeriei Române, întrebarea care persistă este de unde au apărut acele elemente turbulente, care au distrus spart poarta cimitirului? Respectiv o serie de persoane care și-au ținut chipul acoperit cu glugi și care au venit din spatele cimitirului, după cum se poate vedea și pe filmările surprinse de mai multe persoane și posturi de televiziune.

–       În respectivele filmări se vede foarte clar cum grupuri de cetățeni, dintre care mulți sub influența băuturilor alcoolice, s-au izbit în forțele de ordine pentru a le provoca. În ciuda acestui fapt, jandarmii români nu s-au lăsat provocați. Să aibă acest grup turbulent vreo legătură cu cele zece mașini cu numere de Ucraina și Republica Moldova, parcate în apropierea locului de desfășurare a evenimentului? Cei prezenți la fața locului pot confirma ciudatul accent al acestor așa-ziși patrioți. Interesant este faptul că au fost acuzate pentru aceste fapt galeriile echipelor Steaua și Dinamo, respectiv formațiile de fotbal ale Armatei și Ministerului de Interne, care nu au fost de fapt prezente în zonă.

–       Cum poate comenta opinia publică că tărăboiul era deja pornit, iar porțile cimitirului erau deja distruse în momentul în care grupurile civice românești abia veneau pe Valea Uzului?

–       Vehciulată intens pe toate posturile de știri, prezența generalilor Mircea Chelaru și ai celor din Asociațiile Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere s-a dovedit un „fake news” preluat cu scopul de a compromite Armata Română și organizațiile militarilor români. Acestea organizații, precum și persoanele din conducerile lor au fost la distanțe considerabile de Valea Uzului, la alte evenimente prilejuite de Ziua Eroilor.

–       Cui servesc de fapt afirmațiile lui Kelemen Hunor și ale celorlalți lideri ai UDMR, denaturarea acestor adevăruri îndreptate împotriva asociațiilor militarilor români în rezervă și în retragere și împotriva liderilor acestora, preluate atent de canalele de știri din Ungaria.

–       S-a dorit deturnarea organizării unei manifestări ortodoxe autorizată legal de Cultul Eroilor în Transilvania? A fost sau nu un plan al altor entități decât cele ale Statului Român? Există o agendă prin care pe teritoriul Transilvaniei să se amplifice în mod nereal astfel de evenimente?

–       Cine este de fapt gestionarul acestor manifestări turbulente atent dejucate de conducerea Jandarmeriei Române și efectivele de jandarmi prezente la fața locului?

–       De ce, totuși, reprezentantul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania din județul Harghita – filiala Miercurea Ciuc, Toke Erwin, confirmă și mulțumește Jandarmeriei Române și comandanților acestei structuri de ordine publică, că și-a făcut datoria, nerăspunzând la nici o provocare?

Surpriză la Cluj-Napoca. Robbie Williams vine la UNTOLD 2019

Surpriza pe care au pregătit-o organizatorii festivalului UNTOLD, pentru ediția aniversară, este una care depășește toate așteptările: în această vară, pe scena principală a festivalului va urca entertainer-ul numărul 1 al lumii, artistul britanic, Robbie Williams!

Concertul din vară, de la Cluj-Napoca, este unul special și asta pentru că artistul și-a ales pentru anul 2019 doar câteva concerte în întreaga lume, în această elită numărându-se și festivalul UNTOLD.

Organizatorii festivalului promit că spectacolul va fi unul cu adevărat suprem, pus în valoare și de producția impresionantă pe care o vor pregăti pentru acest eveniment. Show-ul va dura peste 1 oră și 30 de minute și va însuma peste 50 de muzicieni și dansatori care vor fi prezenți pe scenă, alături de superstarul britanic.

După 4 ediții legendare, prin prezența lui Robbie Williams pe scena principală, UNTOLD demonstrează că este un festival pregătit să ducă experiența muzicală la nivelul următor. Astfel, UNTOLD își păstrează promisiunea de a aduce artiști de top din întreaga lume, și de a evolua la fiecare ediție.

În 2006, artistul a intrat în Cartea Recordurilor prin faptul că a vândut în doar o singură zi, 1,6 milioane de bilete la turneul Close Ecounters Tour. Robbie Williams este și un artist foarte premiat, are peste 18 premii Brit Awards și 3 premii MTV European Music Awards.

Artistul are nu mai puțin de 7 single-uri numărul 1 și aproape toate albumele sale au ocupat locul 1 în topurile britanice. De altfel, artistul britanic este cel mai bine vândut artist din Marea Britanie, cu peste 75 de milioane de albume vândute.

Pe lângă multe alte hituri, în vară, pe scena festivalului UNTOLD se vor auzi melodii ca „Feel”, „Angels”, „Rock DJ”, „Let Me Entertain You”, „Freedom”, „Millennium”, „She´s The One”, „Old Before I Die”, „Kids”, „Eternity”, ” Something Stupid „, „Radio”, „Bodies” și „Candy”.

Primele 60.000 de abonamente au fost deja vândute pentru ediția aniversară a festivalului UNTOLD. Următoarele 5000 de abonamente pentru cele 4 zile de festival se vor pune în vânzare, miercuri, 5 iunie, ora 12.00, la prețul de 149 de euro plus taxe. Acestea vor putea fi achiziționate doar de cei care s-au înregistrat pe untold.com.

Cei care nu și-au cumpărat încă un abonament la festival, mai au timp să se înregistreze pe pagina festivalului pentru tranșa care va fi scoasă la vânzare miercuri, 5 iunie, la ora 12.00. Organizatorii UNTOLD spun că săptămâna viitoare vor fi scoase la vânzare și biletele pentru 1 zi de festival.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Politica noastră a fost actualizată în conformitate cu Regulamentul RGPD al Uniunii Europene! Prin accesarea și utilizarea site-ului, vă dați acordul cu privire la Termenii și Condițiile de utilizare! Intimitate și Cookies: Acest site folosește cookie-uri! Pentru a afla mai multe, precum și modul de a elimina sau a bloca acestea, vă invităm să citiți: ”Termeni și Condiții!”

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close