1 Septembrie 2018 – Misiune îndeplinită pentru jandarmii brașoveni

Ziua de 17 martie 2018 a constituit momentul în care, cu prilejul comemorării a 77 de ani de la trecerea la cele veșnice a celui care a fost numit „Cavalerul Păcii Mondiale”, ilustru om de stat și cel mai de seamă reprezentant al diplomației române – Nicoale Titulescu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov i s-a lansat „provocarea” de către preotoul paroh Nicolae Prodea, de a ridica un monument care să ateste pentru generațiile viitoare momentul atribuirii denumirii onorifice pentru unitatea de jandarmi, care începând cu data de 7 februarie 2018, prin ordin al ministrului afacerilor interne, poartă numele de „Nicolae Titulescu”.
La 1 septembrie 2018, în prezența Î.P.S. Laurențiu Streza Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, a Prefectului județului Brașov Marian Rasaliu, a președintelui Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea și alți reprezentanți ai autorităților publice locale și ai societății civile, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicoale Titulescu” Brașov a organizat și desfășurat un ceremonial militar și religios de excepție, așa cum a făcut-o de fiecare dată cu prilejul diferitelor aniversări în cadrul instituției, manifestare prilejuită pe de o parte de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Rurale și pe de altă parte de dezvelirea monumentului dedicat atribuirii denumirii onorifce.
Pentru a evidenția cele petrecute în urmă cu 125 de ani, reamintim ca la 1 septembrie 1893 a intrat în vigoare „Legea pentru organizarea Gendarmeriei Rurale”, promulgată prin Decret Regal de către Carol I. Asigurarea aplicării şi respectării legilor ţării, a condus la necesitatea constituirii unei forţe specializate puternice și a determinat crearea unui cadru normativ care să prevadă constituirea de structuri îndrituite cu gestionarea ordinii pe întreg teritoriul național.
Valorificarea acestui deziderat s-a realizat prin înfiinţarea Jandarmeriei Rurale, merit ce revine guvernului Lascăr Catargiu, care a elaborat şi prezentat Parlamentului în anul 1893, Legea asupra Gendarmeriei rurale, promulgată prin Decretul Regal, introducându-se astfel principiul de ordine în aplicarea legii, constând în aceea că, prin calitatea de militari, jandarmii reprezentau însăşi autoritatea statului român.
„În ceea ce privește alegerea denumirii onorifice de «Nicolae Titulescu», aceasta a fost fundamentată pe următoarele considerente: în primul rând, contextul în care ne aflăm și anume sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, fascinați fiind de viața și activitatea acestui OM devotat idealului în care a crezut – «dragostea față de țară, de independență, suveranitatea și integritatea teritorială a acesteia», ideal pentru care s-a luptat până la ultima suflare. În al doilea rând, am ținut cont de apropierea sufletească și atașamentul marelui diplomat față de Brașov, el înțelegând prin Ardeal «întregul pământ al Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului», însă în același timp considerând Ardealul «inima țării, leagănul care i-a ocrotit copliăria, școala care i-a făurit neamul, farmecul care i-a susținut viața», motiv pentru care în testamentul său stă scrisă ca ultimă dorință adresată prietenilor din Brașov, de a-i găsi un loc mai retras, pentru odihna eternă”, a precizat colonel Cristian – Elly Paliștan, inspector șef al I.J.J. „Nicoale Titulescu” Brașov.
Și nu în ultimul rând, spiritul, a nai menționat acesta, modul de gândire și de acțiune al acestuia, care sunt și vor fi un model pentru generațiile viitoare, implicit pentru generația de azi, onorată de a fi contemporană cu Centenarul Marii Uniri, considerând totodată că alegerea făcută reprezintă o recunoaștere a activității marelui diplomat, în slujba României și pentru români.
În alocuțiunea sa, inspectorul șef al I.J.J. „Nicolae Titulescu”, colonelul Cristian – Elly Paliștan a evocat la rându-i activitățile organizate și desfășurate în anul Centenar, legătura lui Nicolae Titulescu cu Brașovul și motivarea pe scurt a alegerii denumirii onorifice, în final afirmând că : „Nu pot să închei … decât printr-un citat celebru al lui Nicolae Titulescu, care spune așa: «Și chiar de nu voi fi un far ci o candelă, ajunge. Și chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina». Iată cum transpunând aceste cuvinte în practică, noi, jandarmii brașoveni, considerăm că prin micul gest pe care l-am făcut astăzi, am reușit să lăsăm aici o parte din sentimentele noastre, pe care dorim să le sădim în inimile și în mintea tinerei generații, de a duce mai departe tradiția istorică bogată a poporului nostru. Am fost bucuroși și emoționați de prezența la manifestare a tuturor generațiilor, de la copii la vârstnici, oferindu-ne în prag de aniversare a Centenarului Marii Uniri un sentiment de unitate în cadrul comunității brașovene, îngemănându-se astfel la un loc, istoria, prezentul și totodată viitorul”.
De asemenea, în alocuțiunile lor, prefectul județului și președintele Consiliului Județean Brașov, au apreciat implicarea Jandarmeriei Brașovene în viața comunității, activitățile de mare încărcătură organizare în acest an, felicitându-i pentru alegerea inspirată a denumirii onorifice pe care o poartă începând cu anul Centerarului Marii Uniri.
Pe lista invitaților de seamă la această activitate s-a numărat și Adrian Năstase, președintele Fundației Europene Titulescu, „artizanul” ducerii la îndeplinire a ultimei dorințe a marelui diplomat, care deși nu a fost prezent la manifestare din motive obiective, a transmis un mesaj de apreciere pentru activitățile organizate și a felicitat comanda instituției pentru demersul făcut în atribuirea denumirii onorifice.
Astfel, la ceas aniversar, aducând un omagiu celui care a fost un izvor nesecat de viață, amestec de forță și bunătate, de înțelegere și tenacitate, cu bucurie nespusă și emoție rară creată de amintirea momentelor istorice care au stat la fundamentul organizării acestei manifestații, jandarmii brașoveni raportează: „Misiune îndeplinită”.

ÎPS Laurențiu, alături de eroii Brașovului

  • Mitropolitul Ardealului a acceptat să devină președintele de onoare al Comitetului care se ocupă de ridicarea unui monumental Eroilor Națiunii Române la Brașov, un simbol atât de important pentru istoriografia Ardealului și a României în An de Centenar.

Monumentul eroilor uciși în Primul Război Mondial, din Bartolomeu, este acum doar o parte din ce a fost el în 1921, când a fost dezvelit. Vârstnicii şi-l mai amintesc cum era odată, iar reprezentanții mai mult asociații de seniori s-au implicat să redevină ce a fost, pentru ca zona cunoscută sub numele de „Tranşeea Morţii” să fie un simbol în amintirea Eroilor Națiunii Române.

Prezent în Șcheii Brașovului la mormântul marelui diplomat român Nicolae Titulescu, supranumit cavalerul păcii mondiale, Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, s-a întâlnit cu conducerile acestor asociații ale seniorilor. De altfel, ÎPS Laurențiu a acceptat propunerea făcută de către prof. dr. Liviu Pandele, președintele Casei de Comerț Balcanice, alături de președintele Consiliului Persoanelor Vârstnice, colonelul în rezervă Constantin Giurgea, de colonelul în rezervă Georgică Boltinescu și de președintele municipal al Sindicatului Pensionarilor, Vlădăreanu, de a deveni președinte de onoare al Comitetului care se ocupă de realizarea acestui simbol atât de important pentru istoriografia Ardealului și a României în An de Centenar.

Îndemn la unire

Vizibil încântat, ÎPS Laurențiu s-a întreținut minute în șir cu liderii seniorilor brașoveni și reprezentanții acestora îmbrăcați în costume populare și care umpluseră curtea Bisericii Sfântul Nicolae, într-o trăire tricoloră, purtând mai toți drapelele Sfinte Românești la brâu. Între cei prezenți s-a numărat și consilierul local brașovean Arnold Ungar, care a întreprins demersurile birocratice necesare pe lângă primarul George Scripcaru, fiind împuternicit al Consiliului Local și delegat să faciliteze în regim de urgență construcția Monumentul Eroilor și Martirilor Neamului Românesc de la Bartolomeu. Mitropolitului i-au fost prezentați pașii efectuați până acum, precum și documentele și avizele necesare, eliberate de altfel cu celeritate de către Primăria Brașov.

Exemplul lui Titulescu pentru actualii conducători

Mitropolitul Ardealului i-a încurajat pe vârstnici în demersurile lor și i-a îndemnat la unire subliniind totodată importanța pe care a avut-o diplomatul Nicolae Titulescu pentru întreaga națiune română. „Am împlinit o datorie sfântă a noastră, a tuturor, de a ne aduce aminte de mai-marii noștri trecuți pe calea veșniciei. Am făcut o slujbă pascală, nu una de tânguire, pentru că avem încredințarea că pentru fiecare dintre noi, Dumnezeu va rândui la vreme cuvenită ceea ce el ne-a pregătit, adică Învierea. În același timp, am binecuvântat o placă comemorativă în amintirea respectului, a prețuirii, a datorie pe care noi o avem față de mai marii noștri. Este suficient ca să se rostească acest nume, fără să mai adăugăm nimic. Am dori ca foarte mulți din cei care sunt acum și vor fi în continuare la conducere, aleși ai noștri, să-i urmeze lui Nicolae Titulescu”, a spus ÎPS Laurențiu în cuvântul său rostit la mormântul marelui diplomat.

La finalul slujbei, la mormântul lui Nicolae Titulescu au fost depuse coroane de flori de către Institutul de Diplomație Comercială „Nicolae Titulescu” din cadrul Casei de Comerț Balcanice, de către Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov – Nicolae Titulescu, precum și de către reprezentanții Colegiului Nicolae Titulescu. De asemenea, cele trei instituții care poartă numele marelui diplomat au decis ca data de 1 septembrie să devină un eveniment marcant pe agenda culturală a Brașovului prin care să ne aducem aminte de către acesta și mai ales de învățăturile sale.

Spectacolul “România Centenar” încheie Festivalul Internațional Cerbul de Aur

Sursa: TVR

•       100 de călușari deschid a cincea seară a Festivalului
•       Orchestra Lăutarii din Chișinău urcă pe scenă într-o variantă extinsă, cu 50 de instrumentiști.
•       Momente speciale cu Damian Drăghici, Alex Calancea Band  și proiectul muzical: „Toți K1 Pentru România”

Ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur se încheie în această seară, cu spectacolul „România Centenar”

Smaranda Vornicu, Directorul Festivalului, a povestit, la conferinţa de presă, despre conceptul inedit al show-ului din ultima seară a Cerbului de Aur, care va aduce folclorul în modernitate: „Încheiem Festivalul Internațional Cerbul de Aur într-o notă emoționantă, cu spectacolul România Centenar. Aniversăm Centenarul Marii Uniri și era firesc să avem o seară dedicată acestui moment istoric”.

Iuliana Tudor, gazda și producătorul show-ului, a pregătit un spectacol absolut impresionant. Într-un veritabil spectacol al tradițiilor, vom regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitații speciali Grigore Leșe, Damian Drăghici și Alex Calancea Band, alături de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.
La 50 de ani de la prima editie a Festivalului, orchestra din Republica Moldova urcă pe scenă într-o variantă lărgită, cu 50 de instrumentiști.
În aceeași notă aniversară, spectacolul va fi deschis de o sută de călușari. De asemenea, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri, TVR aduce pe scenă artişti din toate regiunile istorice ale țării, nume sonore ale folclorului: Cornelia și Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Gelu Voicu, Andreea Voica, Constantin Lătărețu și Viorica Macovei.

Şi pentru că Televiziunea Română a lansat un proiect național menit să descopere o nouă generație de artiști, promotori ai culturii tradiționale române – show-ul „Vedeta Populară” -, pe scena Festivalului se vor afla şi câțiva dintre laureații concursului, dar și tineri care au debutat la TVR.

Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: „Toți K1 Pentru România”, oferit de Primăria Generală a Capitalei prin Teatrul Excelsior. Show-ul are o distribuție de gală, din care fac parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu.

Actorii și interpreții vor aduce pe scena Festivalului personalitățile proeminente și cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evoluția actului de unire a românilor, într-o suită de momente artistice.

Accesul publicului la evenimentul din Piaţa Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol, porțile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat.
Pentru accesul în Piața Sfatului sunt amenajate 14 porți și 4 puncte de acces A, B, C și D – trei în Strada Mureșenilor și unul în Strada Apollonia Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureșenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziție celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.
Abonamentele trebuie păstrate pe toată perioada Festivalului, accesul se va face zilnic, pe baza acestui document. Spectatorii care ies din arenă vor primi o brățară care va avea culori diferite în fiecare zi.
Din motive legate de securitate, accesul publicului în arenă este interzis cu bagaje voluminoase, sticle, lichide, laptopuri, aparate foto, umbrele sau alte obiecte menționate în setul de regului anexat și afișat la intrări, în interiorul zonei de spectacol fiind amenajate standuri unde se comercializează băuturi și alimente.

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim și  în rețeaua partenerilor săi: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărturești, Diverta, Humanitas și la Muzeul Sfatului din Brașov.

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, de la ora 20.30.

Fotografii din cadrul Festivalului Cerbul de Aur găsiţi pe conturile de Instagram şi Facebook ale evenimentului.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.
De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Inis Neziri este câştigătoarea Marelui Trofeu Cerbul de Aur 2018

Inis Neziri a castigat Cerbul de Aur 2018

•    Artista și-a adjudecat premiul în valoare de 25.000 de euro
•    Juriul a decis câştigătorii:  locul I – Olivier Kaye , locul II – Antonia Gigovska, locul III – Kelly Joyce
•    Premiile speciale au ajus la: Lidia Isac, Ryan O’Shaughnessy, Damiano Borgi, Raluca Blejușcă, Ovidiu Anton și Olivier Kaye

Juriul a decis laureaţii ediţiei Cerbul de Aur 2018. La 50 de ani de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, Marele Trofeu ajunge în Albania. Inis Neziri este marea câştigătoare a ediţiei aniversare şi a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat, în concurs, piesele „Dau viata mea pentru o iubire” și „Piedestal”.

“Vreau să mulțumesc Teleziunii Române pentru ocazia de a participa la Festival, ca reprezentant al țării mele. Victoria din această seară, în fața unor concurenți atât de buni, este o experiență incredibilă. A fost o competiție extraordinară, un moment de răscruce în cariera mea. Dedic această victorie familiei și echipei mele”, a declarat artista albaneză, vizibil emoționată.

Suspansul a marcat show-ul din a patra seară a Festivalului, transmis in direct la TVR 1, TVR Moldova, TVR Internațional și TVR HD . În prezența celor peste 5500 de spectatori din Piața Sfatului, alături de concurenți, pe scena Cerbului de Aur au urcat artiștii care au oferit recitalurile serii: Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans, Carla’s Dreams și Nicole Scherzinger, vedeta Galei.

Alături de câștigătorul Marelui Trofeu, Festivalul și-a aflat și ceilalți laureați:
Premiul I – Olivier Kaye, Belgia
Premiul II – Antonia Gigovska, FYR Macedonia
Premiul III – Kelly Joyce, Franța
Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune – Lidia Isac, Republica Moldova
Premiul Municipiului Brașov – Ryan O’Shaughnessy, Irlanda
Premiul Județului Brașov – Damiano Borgi, Italia
Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești – Raluca Blejușcă, România
Premiul Presei Festivalului – Ovidiu Anton, România
Premiul Publicului – Olivier Kaye, Belgia

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Fotografii din cadrul Festivalului Cerbul de Aur găsiţi pe conturile de Instagram şi Facebook ale evenimentului.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.
De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur debutează astăzi, pe o scenă impresionantă

Sursa: TVR

Ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur debutează astăzi, pe o scenă impresionantă

•       Evenimentul are loc pe pe o scenă uriașă de 18 metri înălțime, 250 de tone, echipată cu 500 m2  de ecrane LED
•       Prima zi este dedicată artiştilor români care au intrat în istoria Cerbului de Aur
•       Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra și The Humans susțin recitaluri în prima seară a Festivalului
•       Evenimentul este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Așteptarea a luat sfârșit: astăzi începe ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur! La 50 de ani de la primul spectacol al evenimentului, ediția cu numărul 18 debutează cu Gala dedicată laureaților Cerbului.

Scena ediției aniversare este o premieră pentru Brașov
Artiștii de la Cerb vor urca pe aceeași scenă pe care au cântat și Metallica, Iron Maiden, Dua Lipa, Maluma, Prodigy, Martin Garrix, Depeche Mode, Nick Cave sau Kings of Leon. Prin cifrele sale, structura este absolut impresionantă:
       suprafață de 800 de metri
       cele 50 de mii de componente au fost aduse în 12 tiruri de câte 20 de tone.
       Scena are aprox. 250 tone, fără echipamente și 18 metri înălțime, depășind un bloc cu patru etaje.
       Tavanul poate susține 60 de tone, de trei ori mai mult decât pe o scenă obișnuită de aluminiu.
       un ecran LED curbat, acționat de 12 motoare, va masca orchestra festivalului în funcție de momentul scenic.
       500 de m2 de ecrane LED
       Instalația de sunet are un power handling de 100.000 de watt. Artiști ca Brian Adams, Coldplay, Gorillaz sau Radiohead folosesc exclusiv această instalație pentru turneele lor mondiale.

Festivalul se desfășoară într-un perimetru de 9000 m2, în decorul istoric al Pieței Sfatului din Brașov.

Spectacolul de deschidere aduce emoția revederii cu artiști care au marcat scena Cerbului de Aur și emoția evocării celor care au intrat în istoria Festivalului.
Spectatorii și telespectatorii se vor reîntâlni cu artiști români care au scris istorie la Cerbul de Aur – Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach.

Publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiștilor premii la Festival: „Say something”, „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime”, „Noapte caldă” şamd.

Tot în această seară, organizatorii au pregătit momente speciale în care evocăm artiști dispăruți dintre noi, interpreți care au marcat Festivalul Cerbul de Aur în calitate de concurenți sau artiști în recital, precum Laura Stoica, Mălina Olinescu, Anda Călugăreanu sau Dan Spătaru.

Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra și The Humans susțin recitaluri în prima seară a Festivalului.
Artista italiană Gigliola Cinquetti, câştigătoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediție a Cerbului de Aur, în anul 1969, va deschide seria recitalurilor din prima seară a Festivalului.
În seara inaugurală vor mai susţine recitaluri Andra, laureată a ediţiei din 2005 şi interpretul de fado Paulo Braganca, care va aduce parfumul ritmurilor lusitane pe scena Cerbului. Artistul portughez ne va oferi un moment inedit de neuitat prin interpretarea unor piese din repertoriul Mariei Tănase în registrul unic al muzicii fado.
Reprezentanții României la cea mai recentă ediție Eurovision, trupa The Humans, vor cânta, în premieră, două piese proaspăt înregistrate în studio, dar și câteva melodii care au rămas în memoria edițiilor anterioare ale Cerbului de Aur.

Accesul la spectacol
Pe tot parcursul Festivalului, publicul poate intra în arenă de la ora 18.45, porțile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat. Pentru accesul în Piața Sfatului sunt amenajate 14 porți și 4 puncte de acces A, B, C și D – trei în Strada Mureșenilor și unul în Strada Albert Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureșenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziție celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.
Abonamentele trebuie păstrate pe toată perioada Festivalului, accesul se va face zilnic, pe baza acestui document. Spectatorii care ies din arenă vor primi o brățară care va avea culori diferite în fiecare zi.

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim și  în rețeaua partenerilor săi: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărturești, Diverta si Humanitas. De asemenea, începând din 28 august, a fost deschis un punct de vânzare și la Muzeul Sfatului din Brașov.

Desfăşurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului României şi semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente.
La jumătate de veac de la prima ediţie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susţine recitaluri James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secţiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial al Festivalului Internațional Cerbul de Aur: http://cerbuldeaur.ro

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.
Accesul publicului la evenimentul din Piața Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol.

Cerbul de Aur 2018 la start. Reguli de acces în Piața Sfatului

  • Accesul în arenă se face în fiecare zi a Festivalului, de la ora 18.45, prin patru puncte. Porțile se închid la ora 20.20
  • Evenimentul este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

 

Doar  o zi ne mai desparte de startul ediției aniversare Cerbul de Aur 2018. Ultimele detalii au fost deja stabilite, artiștii sunt pregătiți, publicul este așteptat, să înceapă show-ul!

Marți, 28 august, la sediul Primăriei Municipiului Brașov, a avut loc o conferință dedicată deschiderii Festivalului, la care au participat Directorul Festivalului, Smaranda Vornicu, Primarul Municipului Brașov, George Scripcaru, Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea și reprezentanți ai Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Poliției și ISU Brașov.

„Cerbul de Aur este un brand deosebit de important pentru TVR, pentru România și pentru Brașov. Este un eveniment complex, care presupune un efort colectiv uriaș. Mulțumesc autorităților locale, Primăriei, Consiliului Județean pentru acest parteneriat care se desfășoară în condiții foarte bune, dar și locuitorilor Brașovului pentru că sunt alături de noi la acest eveniment”, a declarat Smaranda Vornicu, Directorul Festivalului.

Suntem cu toții alături în acest proiect și doresc să le mulțumesc tuturor pentru implicare. Sunt optimist că vom avea o ediție memorabilă, așa cum se cuvine momentului aniversar pe care îl marcăm. Brașovul și brașovenii merită acest Festival!”, a declarat George Scripcaru, Primarul Municipiului Brașov.

Pentru Brașov, Festivalul Cerbul de Aur este cel mai important eveniment organizat în anul aniversării Centenarului. Mă bucur că echipa TVR a filmat postcard-urile concurenților în județul Brașov, promovând obiectivele turistice care sunt prezentate și în aplicația Brașov Tourism, recent lansată de Consiliul Județean”, a declarat Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov.

În cadrul evenimentului, Smaranda Vornicu a prezentat o serie de informații legate de accesul în arenă și alte detalii legate de organizarea Festivalului.

Astfel, pe tot parcursul Festivalului, publicul poate intra în arenă de la ora 18.45, porțile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat. Pentru accesul în Piața Sfatului sunt amenajate 14 porți și 4 puncte de acces A, B, C și D – trei în Strada Mureșenilor și unul în Strada Albert Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureșenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziție celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.

Abonamentele trebuie păstrate pe toată perioada Festivalului, accesul se va face zilnic, pe baza acestui document. Spectatorii care ies din arenă vor primi o brățară care va avea culori diferite în fiecare zi.

Spectatorii trebuie să aibă în vedere și regulile valabile la Festivaluri de amploare, o serie de obiectele fiind interzise în arenă. Întregul Regulament va putea fi consultat pe site-ul Festivalului ceruldeaur.ro și la arenă, afișat în locuri vizibile.

Obiectele interzise care vor trebui lăsate la intrare, precum și cele pierdute în arenă, vor fi gstionate împreună cu autoritățile locale.

Parcările pentru public recomandate de autorități sunt cele din Strada Pieței – lângă Spitalul Regina Maria, Parcarea Bibliotecii Județene – Strada Livada Poștei, Parcarea Centrul Civic și Parcarea Gara Brașov. Plata parcării nu intră în prețul biletului.

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim și  în rețeaua partenerilor săi: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărturești, Diverta si Humanitas. De asemenea, începând de astăzi, 28 august, a fost deschis un punct de vânzare și la Muzeul Sfatului din Brașov.

Desfăşurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului României şi semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente.

La jumătate de veac de la prima ediţie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susţine recitaluri James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secţiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial al Festivalului Internațional Cerbul de Aur: http://cerbuldeaur.ro

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Accesul publicului la evenimentul din Piața Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Cerbul de Aur: 50 de ani de Festival într-o expoziţie aniversară

Cerbul de Aur: 50 de ani de Festival într-o expoziţie aniversară

       Evenimentul va avea vernisajul în avanpremiera Festivalului
       Expoziţia va fi deschisă la Casa Sfatului din Braşov

La jumătate de secol de la prima ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, Televiziunea Română organizează Expoziţia Aniversară Cerbul de Aur 50 de ani, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Consiliul Judeţean Braşov. Vernisajul va avea loc în avanpremiera ediţiei aniversare, pe 28 august, la ora 13.00, la Muzeul Judeţean de Istorie – Casa Sfatului.

Cu o istorie zbuciumată, marcată de mai multe perioade de pauză, în pericolul de a deveni doar o altă filă a istoriei, Festivalul Cerbul de Aur şi ale sale poveşti nescrise şi nespuse – încă – revine în Piaţa Sfatului, în perioada 29 august – 2 septembrie. Până atunci, întreaga sa istorie poate fi parcursă în „Expoziţia Aniversară Cerbul de Aur 50 de ani” de la  Muzeul Judeţean de Istorie – Casa Sfatului din Braşov.

Amplasată în faţa, dar şi în interiorul muzeului, expoziţia nu este o simplă retrospectivă a evenimentului muzical care a marcat România – primul şi cel mai important festival de gen din ţara noastră -, ci şi un spaţiu interactiv. Astfel, în Camera Multimedia, vizitatorii au la dispoziţie aplicaţii cu care pot rezolva puzzle-uri şi quizz sau îşi pot alege playlist-ul cu artiştii care au participat la Cerb din 1968 până acum.

Celelalte spaţii expoziţonale – Tunelul Timpului, Cinemateca Amintirilor sau Retrospectiva foto „Cerbul de aur” 1968 – 2009 – ne dezvăluie istoria celor 17 ediţii prin imagini video, fotografii de arhivă şi numeroase obiecte de colecţie: documente, aparatură TV etc.

Bobby Solo, Cliff Richard, Gigliola Cinquetti, Ricky Martin, Amalia Rodrigues, Connie Francis, Massiel, Patricia Kaas, Toto Cutugno, Boy George, Belinda Carlisle, Diana Ross, Tiziano Ferro, Pink, Natalie Imbruglia, Monica Anghel, Proconsul, Paula Seling, Luminita Dobrescu, Razvan Krivach sunt câţiva dintre artiştii cu care ne reîntâlnim la Expoziţia Aniversară Cerbul de Aur 50 de ani, care va putea fi vizitată până la finalul anului.

2018, la 50 de ani de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, ne aduce o ediţia aniversară cu prezentatori şi artişti celebri, nume importante ale scenei internaţionale. Astfel, starul italian Gabriel Garko, special guest star al Cerbului de Aur și Iulia Vântur vor fi pe scenă în serile de concurs şi la Gala Festivalului, iar prima seară va fi prezentată de Aurelina Temişan şi Ilinca Avram.

În perioada 29 august-2 septembrie, pe scena Festivalului din Piaţa Sfatului vor urca 18 concurenţi din 15 ţări şi mari arişti care vor susţine recitaluri: Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton.

În anul Centenarului, ediţia aniversară a Festivalului va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi un spectacol prezentat de Iuliana Tudor – România Centenar, ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.
Accesul publicului la evenimentul din Piața Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.
De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară

Doi angajați au fost atacați de urși la ZOO Brașov

FOTO ARHIVĂ: transilvanianews.com

În data de 20.08.2018, ora 10.30, la Grădina Zoologică Braşov a avut loc un incident soldat cu rănirea a doi îngrijitori. Aceştia urmau să intre în adăpostul interior din spaţiul unde sunt adăpostiţi trei urşi bruni. Cei doi îngrijitori nu au verificat cu atenţie, așa cum prevede Regulamentul nostru intern şi procedurile de lucru, dacă cele trei animale sunt ieşite în adăpostul exterior şi dacă, calea de acces în adăpostul interior este închisă corespunzător. La intrarea în adăpostul interior, pentru efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi hrănire, unul dintre îngrijitori a fost atacat de un urs rămas în spaţiul interior. Al doilea îngrijitor a intervenit pentru a alunga animalul şi pentru a-şi ajuta colegul. Pe parcursul acestor operaţiuni a fost şi el rănit. Cei doi îngrijitori au reuşit să iasă şi să izoleze toate animalele în spaţiul exterior. Incidentul a fost observat de un vizitator care a anunţat serviciul 112. S-a intervenit prompt, îngrijitorii fiind în momentul de fata internaţi în spital. O anchetă internă este în curs de desfăşurare pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.

Vezi cum este VREMEA în Transilvania, între 20 august și 2 septembrie

FOTO: http://bucurestifm.ro/wp-content/uploads/sites/2/2016/02/vreme-insorita.jpg

În intervalul 20 – 25 august vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, călduroasă după-amiaza în zona de câmpie a regiunii, iar media regională a maximelor va fi de 30…31 de grade.

Ulterior, până în data de 28 august, maximele vor coborî până spre 24 de grade, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni temperaturile diurne vor crește ușor și vor atinge 25…26 de grade, în medie.

Temperaturile minime nu vor varia în prima săptămână semnificativ, media regională fiind de 14….15 grade. Ulterior valorile medii ale temperaturilor nocturne vor coborî spre 10 grade în data de 28 august, pentru ca apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile să nu fie notabile, media regională urmând a se situa în jurul valorii de 11 grade.

Vor fi averse în fiecare zi, dar mai ales între 23 și 28 august, când vor fi pe arii extinse și mai importante cantitativ.

SURSA: Administrația Națională de Meteorologie www.meteoromania.ro

Ce este vampirismul emoţional şi cum ne ferim de el?

FOTO: https://semneletimpului.ro/wp-content/uploads/2013/06/dreamstime_xxl_36508852.jpg
De-a lungul vieții, întâlnim multe persoane alături de care ne angajăm în diverse relații în funcție de contextul respectiv: unele sunt sunt pozitive, ne creează emoții plăcute, o stare de relaxare, liniște, bucurie, siguranță, comfort psihic și emoțional însă, în altele ajungem să ne simțim hărtuiți sufletește, nesiguri, obosiți, deprimați, chiar neputincioși. În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, o persoană care declanșează în noi astfel de senzații neplăcute se poate numi “vampir emoțional”, ne stoarce pur şi simplu de energie.
Legendele despre vampiri spun că simți la început o atracție inexplicabilă față de acea persoană, apoi îți suge sângele până te lasă fără vlagă, ajunge să te omoare sau te poate transforma într-un vampir. Acelaşi lucru însă se întâmplă și cu vampirii emoționali. Psihologul Laura Maria Cojocaru consideră că sunt cel puţin 3 metode prin care putem identifica vampirii emoţionali din viaţa noastră, astfel încât să putem lua o decizie privind relaţia cu aceştia, în deplină cunoştinţă de cauză:
  1. Sunt atrăgători, au harul de a-ți intra pe sub piele, au abilitatea de a se transforma cu ușurință în ceea ce vrei tu să vezi la ei, par altfel decât ceilalți (chiar sunt altfel decât ceilalți, doar că nu într-un sens pozitiv!), uneori chiar afirmă că ei nu sunt ca ceilalți pentru că asta și vor să-ți inducă pentru a te atrage.
  2. Te storc în mod constant de energie prin atitudinea lor. Psihologul american Brett Blumenthal îi numea “mâncători de viață”.
  3. Ajungând lipsit de energie, fără să fii conștient, poți deveni la rândul tău un vampir energetic în preajma persoanelor pozitive.
Cum îți dai seama că ești “atacat” de un vampir emoțional?
Poate la fel de important ca recunoașterea unui vampir emoțional sunt simptomele pe care o persoană le simte atunci când sunt “atacați” de unul. Astfel, în opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, sunt cel puțin 9 simptome pe care le resimțim în momentele în care energia pur și simplu este suptă din noi.
“În primele momente, apare o senzație neplăcută în plexul solar (la 5 cm deasupra buricului) care este legat de emoțiile noastre. Aceste senzații sunt continuate de dureri de cap, senzația de disconfort sau iritare atunci când te afli în prezența lor, oboseală inexplicabilă după un timp petrecut în preajma lor (chiar și după o convorbire telefonică sau online), somnolență. Apoi aceste senzații sunt interiorizate și produc un efect de tip domino asupra stării noastre generale și asupra caracteristicilor personalității noastre, precum: scade încrederea în propria persoană, apar sentimentele că nu suntem buni de nimic, avem tendința de a repeta în minte ultima conversație cu “vampirul” încercând să vezi unde ai “greșit”, scade apetitul alimentar, sexual, bucuria vieții, crește considerabil apetitul pentru carbohidrați și, desigur, se instalează anxietatea și depresia. Aceeași legendă despre vampiri spune că ei nu se pot vedea în oglindă. Într-un sens metaforic, nici vampirii emoționali (energetici) nu “se văd în oglindă”, în sensul că le este destul de greu să conștientizeze și mai ales să accepte că au nevoie de o schimbare”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI)..
Care sunt cele mai periculoase categorii de vampiri energetici?
De-a lungul mai multor studii, celebri profesori în psihologie au studiat această influență pe care o au vampirii energetici asupra oamenilor. În opinia specialiștilor, 5 mari categorii de vampiri emoționali sunt cei mai periculoși și au puterea de a produce tulburări serioase de personalitate, anume: vampirii antisociali, vampirii histrionici, vampirii narcisiști, vampirii cu comportament obsesiv-compulsiv și vampirii paranoici.
Vampirii antisociali sunt cei care urăsc plictiseala și ignoră regulile sociale, sunt cei dependenți de senzații tari și periculoase. Vampirii histrionici sunt acele persoane care trăiesc pentru a primi atenție și aprobare din partea celorlalți și joacă adesea rolul de victimă. Vampirii narcisiști sunt persoane ce se proiectează pe ele însele în centrul universului celorlalți, au o părere foarte bună despre ei și se cred superiori celorlalți, au tendința de a te pedepsi dacă nu faci lucrurile așa cum vor ei, nu pot simți empatie și au o capacitate limitată de a oferi dragoste necondiționată. Vampirii cu un comportament obsesiv-compulsiv sunt persoanele ce manifestă o atenție excesivă și bolnăvicioasă față de detalii, sunt perfectioniști, perceptivi si puriști, simt nevoia obsesivă de a deține controlul asupra oamenilor și a situațiilor. Vampirii paranoicisunt persoanele care percep lumea ca fiind un “loc al conspirației”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.
De ce se comportă așa un vampir emoțional?
Comportamentul vampirilor emoționali este adesea determinat de un mediu familial disfuncțional, de o copilărie punctată de abuzuri psihice și/sau fizice. Sunt persoane cu o stimă de sine foarte scăzută. Uneori personalitatea lor poate fi influențată și de un dezechilibru chimic al organismului.
“Atitudinea distructivă a acestora, încercările frecvente de a-i discredita pe ceilalți și a le scoate în evidență greșelile, eșecurile, defectele nu sunt decât încercări ale acestora de a se simți mai bine cu privire la propria persoană, de a evita confruntarea cu propriile lor greșeli și defecte pe care nu le pot accepta ca firești în viața lor. Comportamentul vampirilor emoționali reprezintă o încercare iluzorie de a-și ascunde temerile, nesiguranța, propria anxietate, de a parea altceva decât sunt”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.
Cum ne protejăm de un vampir emoțional?
Cu siguranță, ne putem proteja de aceste persoane, stabilind anumite granițe, nonverbale și verbale, după caz: întreruperea contactului vizual, încrucișarea brațelor, schimbarea poziției față în față, începerea unei alte activități, ieșirea din camera/spațiul respectiv, închiderea telefonului, messengerului, etc. după ce anunți în prealabil că nu mai ai timp și că ești solicitat în altă parte.
“Înțelegem, acceptăm ceea ce sunt aceste persoane, oferim iubire pentru că este lucrul de care are cea mai mare nevoie un vampir emoțional, însă fără a ne lăsa manipulați, fără a tolera comportamentul distructiv atât pentru noi cât și pentru ei. Cu toții întâlnim uneori în viața noastră vampiri emoționali, însă, atunci când reușim să le oferim iubirea noastră de la o distanță sănătoasă, reușim să atragem și, mai ales, să lăsăm loc în viața noastră genului de persoane pe care ni le dorim și cu care ne simtim bine în mod real”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Patru tineri bucătari sibieni se vor întrece în finala Concursului European Young Chef Award

Sâmbătă, 11 august, Hanul Greweln din Mediaș a găzduit preselecția Concursului European Young Chef Award, organizat și promovat la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană. Competiția are scopul de a selecta un tânăr bucătar sibian care să reprezinte regiunea noastră la competiția europeană din Galway, Irlanda, între 25 și 27 noiembrie 2018.

Din cei 12 tineri bucătari sibieni care s-au întrecut prin preparatele gătite, juriul a selectat patru finaliști (foto), prezentați mai jos în ordinea punctajelor obținute:

  • Alin Costea – tocăniță din mațe de miel, cu ardei copt și smântână
  • Andriuc Andra – saramură de pește
  • Rareș Moga – pomana porcului din porc de la Bazna, jud. Sibiu
  • Constantin Fesan – mușchiuleț de porc cu ienupăr

Juriul care a acordat punctajele a fost format din specialiști în domeniul gastronomiei: Dr. Iulia Drăguț – președintele Asociației Culturale EuroEst Alternativ; Adrian Lucian Șipoteanu – executive Chef la Pleiada Boutique Iași, Vasile Spinu – executive Chef la Lux Divina din Brașov însoțiți de Alin Barabancea – tânărul bucătar câștigător al concursului local European Young Chef Award din 2017, Daniel Joarză – bucătarul câștigător al concursului local European Young Chef Award din 2016 și Carmen Chiș – reprezentant al Consorțiului care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Finala va avea loc în 19 august, în Piața Mare din Sibiu în cadrul unui nou eveniment marca Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Cei patru câștigători ai preselecției se vor întrece din nou, în fața publicului într-un eveniment organizat de Consorțiul care gestionează acest program.

PROGRAM:

12.00 – 21.30: Angus Steak Mega Show susținut de Masters of Flames care vor pregăti doi tauri la proțap în locație.

13.00 – 16.00 – Cupa Sibiului în Artă Culinară, organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România; cei înscriși în acest concurs vor găti live, în Piața Mare

16.00 – 18.00: Demonstrație culinară live făcută de Ambasadorii programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: Alin Barabancea și Daniel Joarză câștigători ai edițiilor anterioare ale European Young Chef Award

18.00 – 20.30: Finala Concursului European Young Chef Award

20.30 – 21.30: Prezentarea preparatelor concurenților și jurizarea lor. Tânărul bucătar care va câștiga concursul va reprezenta regiune Sibiu la concursul european din Irlanda și va deveni ambasador al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

21.30: Concert trupa Subcarpați

 

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la publicitate@transilvanianews.com

Politica noastră a fost actualizată în conformitate cu Regulamentul RGPD al Uniunii Europene! Prin accesarea și utilizarea site-ului, vă dați acordul cu privire la Termenii și Condițiile de utilizare! Intimitate și Cookies: Acest site folosește cookie-uri! Pentru a afla mai multe, precum și modul de a elimina sau a bloca acestea, vă invităm să citiți: ”Termeni și Condiții!”

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close