Alba: Incendiu la fabrica de armament din Cugir

ARHIVĂ, SURSA: ISU Sibiu

Echipa specializată de intervenție chimică, biologică, radiologică și nucleară din cadrul ISU Sibiu a fost solicitată pentru a interveni în sprijinul ISU Alba, în loc. Cugir, la fabrica de armament, acolo unde a izbucnit un incendiu, cu degajare mare de fum.

În acest moment, echipajul CBRN al ISU Sibiu, format dintr-un ofițer și 3 subofițeri, sunt prezenți la locul intervenției, monitorizând permanent substanțele care se degajă ca urmare a arderilor, în vederea protecției personalului aflat în intervenție.

La ordinul Ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din Secretarul de Stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, Directorul General al Romarm şi persoane abilitate din cadrul structurii pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgenţă la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat.

Ministerul Economiei este în strânsă legătură cu toate instituţiile abilitate implicate în această situaţie de criză, în vederea înlăturării efectelor.

Aceasta este o situaţie de urgenţă încă în desfăşurare şi vom reveni cu detalii pe măsură ce reprezentanţii Cugir, ai Ministerului şi ai Parchetului, aflaţi la faţa locului vor fi în măsură să le furnizeze.

Sibiul a urcat de 3 ori pe podium în acest week-end

FOTO: https://www.timpul.md/uploads/images/05-2012/3-%20sibiu%20.jpg

Sibiul a urcat de 3 ori pe podium în acest week-end la Baia Mare la cea de-a 5-a ediţie a Galei Tineretului din România, proiect iniţiat şi organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu a obţinut un bine meritat premiu I, fiind declarată cea mai activă Casă de Cultură a Studenţilor din ţară, iar Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu a obţinut 2 locuri II la categoriile Cea mai activă Direcţie Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Cel mai activ Centru de tineret pentru Centrul de tineret AICI Sibiu – Animaţie, Interculturalitate, Comunicare, Împreună.

În cadrul Galei Tineretului din Româƒnia, un proiect care şi-a propus să recunoască meritele tuturor celor implicaţi în proiecte şi iniţiative cu şi pentru tinerii româƒni, au fost înscrise 143 de candidaturi. S-au acordat premii la următoarele 12 categorii: antreprenoriat, cultură, implicare civică şi voluntariat, incluziune socială, învăţare nonformală, internaţional, mediu, sănătate, precum şi pentru cele mai active case de cultura ale studenţilor, centre de tineret şi direcţii judeţene de tineret şi sport.

„Suntem onoraţi să primim acest premiu, fiind în acelaşi timp recunoscători tuturor tinerilor studenţi care s-au implicat cu un entuziasm enorm şi cu o energie debordantă în acţiunile noastre. Suntem inspiraţi de aceştia să continuăm să organizăm asfel de activităţi care să sprijine, să lanseze şi să implice activ studenţii din România,” a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

„Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu s-a aflat printre finalişti unde a obţinut două premii care ne onorează deoarece a fost apreciată contribuţia noastră la dezvoltarea activităţilor de tineret la nivelul comunităţii locale prin proiectele şi iniţiativele pe care le-am avut în domeniul tineretului,” a declarat Nicoleta David, directorul DJST Sibiu.

Distincţiile au fost acordate de miniştri Ioana Bran (Tineret şi Sport) şi Sorina Pintea (Sănătate), de reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din Baia Mare, şi de secretarii de stat din cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului.

”Miting de mare anvergură”, la Marea adunare centenara a secuilor din Sfântu Gheorghe

DCIM100MEDIA FOTO: ADR Centru

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) invită secuii şi maghiarii transilvăneni care se declară solidari cu aceştia, la o mare adunare secuiască de centenar. Aceasta va avea loc la 18 noiembrie, la ora 13, în piaţa centrală din Sfântu Gheorghe.

Conform apelului semnat de către preşedintele CNS, Balázs Izsák şi transmis, marţi, către agenţia ungară de presă MTI, consiliul anunţă un miting de mare anvergură ca Marele marş al secuilor, de acum cinci ani. Participanţii la eveniment îşi vor aduce aminte de dificultăţile şi lupta din ultimii o sută de ani, de fondatorii Consiliului Naţional Secuiesc, de Divizia Secuiască şi de Regiunea Autonomă Maghiară desfiinţată în urmă cu cincizeci de ani, totodată se doreşte realizarea unei retrospective a celor cincisprezece ani care au trecut de la reînfiinţarea CNS. Marea adunare secuiască de centenar va fi, conform invitaţiei, un eveniment care se adresează şi viitorului, respectiv va conferi un nou impuls luptei pentru autonomie.
În cadrul apelului, CNS spune despre autonomie că este o instituţie a libertăţii, un cadru al instituţiilor educaţionale, economice şi culturale proprii. Potrivit consiliului, acesta este cadrul în care se poate rezolva, definitiv, problema Licelului Teoretic Székely Mikó din Sfântu Gheorghe renaţionalizat după retrocedare, al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi al Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rákóczi Ferenc din Târgu Mureş. De aceea, toţi cei care îşi doresc aceste instituţii sunt invitaţi la Sfântu Gheorghe.
„Cei care doresc să folosească simbolurile secuieşti, în mod liber şi fără ameninţări, să vină la Sfântu Gheorghe! Aşteptăm tinerii din Secuime şi din Transilvania! Lupta pentru autonomie are loc pentru viitorul nostru; succesul nu poate fi obţinut decât printr-o participare activă, determinată. Dacă vreţi ca aici, acasă, să fie mai bine, decât oriunde în lume, veniţi la Sfântu Gheorghe!”, scrie în apel. Se mai adaugă că această adunare generală oferă şi oportunitatea de a-l comemora pe episcopul romano-catolic maghiar de Alba Iulia, Márton Áron, care este privit ca cel mai mare secui din secolul XX.
„Să transmitem Bucureştiului că secuii nu renunţă la lupta pentru autonomie! Iar autorităţilor publice româneşti, care se luptă unele cu altele, le transmitem: dacă România nu va fi un stat democratic, dacă nu va fi un stat de drept, nu va apuca aniversarea a 200 de ani de existenţă! Secuimea solicită ordine constituţională şi stat de drept, iar în interiorul acestora, autonomie teritorială. Autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc este o condiţie prealabilă pentru reconcilierea româno-maghiară şi o condiţie prealabilă pentru stabilitatea în regiune. Să exprimăm acest mesaj la Sfântu Gheorghe, la 18 noiembrie 2018”, scrie în apelul de 28 august al CNS.

4 sfaturi pentru organizarea eficientă a timpului. De ce credem că timpul trece mai repede?

FOTO: https://semneletimpului.ro/wp-content/uploads/2013/06/dreamstime_xxl_36508852.jpg
Adeseori ne plângem că timpul nostru este limitat, că nu mai avem timp de familie, să ne bucurăm de viaţă, nu mai avem timp să facem sport, să mănâncăm şi chiar să dormim. 
În opinia cunoscutului profesor român de yoga Dana Ţupa, nu timpul este principalul vinovat pentru neajunsurile noastre, ci felul în care reuşim să îl gestionăm. “S-a creat un mit greşit referitor la timp, unele teorii, mai mult sau mai puțin demonstrate științific, care spun că timpul s-a scurtat, că trăim de fapt 16 ore într-o zi şi nu 24 de ore. În realitate, timpul este un indicator relativ, care se mişcă în funcţie de viteza noastră. Sunt tot mai mulţi oameni care compară trecerea timpului de acum 20 de ani cu timpul din prezent şi găsesc multe discrepanţe, însă adevărul este că în prezent ne trăim viaţa într-un ritm mult mai alert şi ne supraîncărcăm cu sarcini. Din această cauză, tot mai mulţi oameni experimentează depresia şi anxietatea, iar acestea sunt principalele cauze pentru care uităm pur şi simplu de noi. Atât timp cât nu suntem conştienţi de noi, timpul va trece aproape fără să-l simţim. Noi dăm viteză timpului sau îl încetinim, nu timpul accelerează sau decelerează independent de acţiunile noastre”, explică profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International din Statele Unite.
În acelaşi timp, specialistul consideră că există 4 strategii foarte eficiente prin care putem “dresa” timpul nostru, astfel încât să ne putem bucura şi de momentele frumoase din viaţă.
  1. “Mănâncă-ți broasca!” Tendința obișnuită de a amâna sau mai degrabă, de a lăsa la urmă cele mai grele sau neplăcute sarcini, creează întotdeauna stresuri la nivel mental, avem senzația că timpul se scurtează, presiunile diverse tind să se acumuleze, iar atunci când apare termenul final de predare a proiectelor sau îndeplinirea sarcinilor, suntem sub un adevărat stres, lipsiți cel mai adesea de energie și ineficienți. “Conceptul de a-ți mânca broasca, metaforic vorbind evident, presupune să începi exact și fix cu ceea ce nu îți place, oricât de greu ar fi, mai ales dacă nu ai cum să scapi de acea sarcină. Împlinirea acelui obiectiv prioritar va crea senzația de dilatare a timpului, iar efectele la nivel mental-emoțional, vor fi întotdeauna bune, generând o buclă de feedback pozitiv, mărind încrederea în sine, voința și anduranța la stres. Atunci când lăsăm sarcinile nerezolvate, un volum tot mai mare de muncă ne va acapara timpul liber. Dacă nu reuşim să ne prioritizăm sarcinile şi să le rezolvăm imediat, fără să ne gândim că le putem face şi mâine, atunci ne va rămâne suficient timp şi pentru familie, plimbări sau o cină romantică pe malul mării. Ca să ne mobilizăm şi să rezolvăm o sarcină imediat, ne putem imagina ce am putea rata după aceea, dacă nu ne finalizăm la timp treaba”, declară profesorul de yoga Dana Ţupa.
  2. Învaţă să împarţi sarcinile cu alţii! Cu toate că ni se servesc mereu maxime conform cărora oamenii au resurse nelimitate, adevărul este că un om nu poate ţine pe umeri “greutăţile universului”. „Trebuie să învăţăm că nu trebuie noi să rezolvăm singuri probleme, ci putem să ne împărţim sarcinile cu alţi colegi sau angajaţi. Munca în echipa, prin împărţirea sarcinilor, ne va scuti de o viaţă fără timp liber. Când ni se cere agresiv să facem un lucru important, putem răspunde că facem cu mare drag acest serviciu împreună. Astfel vom stabili încă de la început relaţiile de putere, iar persoana respectivă va simţi că ţinem foarte mult la timpul nostru”, explică profesorul de yoga Dana Ţupa.
  3. Alocă-ţi fiecare weekend pentru tine şi familie! „Acum două decenii, oamenii erau mai fericiţi deoarece se bucurau din plin de timpul liber. Weekend-urile erau exclusiv ale lor şi îşi planificau programul astfel încât să uite de probleme şi să-şi reechilibreze emoţiile. Prin această metodă, depresiile erau evitate, iar stările de anxietate nu aveau timp să se instaleze. În ziua de azi, oamenii lucrează şi în weekend-uri, crezând că în aceste două zile vor rezolva ce nu au reuşit în cele 5 zile lucrătoare. Adevărul este că, în timp, din cauza stresului acumulat, randamentul va scădea considerabil, iar zilele de sâmbătă şi duminică lucrate nu vor aduce niciun beneficiu nici la locul de muncă, dar nici în viaţa personală”, spune profesorul de yoga Dana Ţupa.
  4. Practică yoga sau meditația și trăieşte momentul de ACUM! ’’De-a lungul secolelor, înțelepții au vorbit adeseori despre importanța de a trăi în momentul prezent, întrucât omul este obișnuit să se raporteze fie la experiențele trecute, fie să proiecteze în viitor, uitând de sine și de schimbările pe care le poate face în prezent, în viața sa. Buddha spunea: “Dacă vrei să știi cum ți-a fost trecutul, uită-te în prezent! Iar dacă vrei să știi cum îți va fi viitorul, atunci uită-te în prezent!’’ Atât yoga, cât și meditația, prezintă tehnici de la simplu la complex, pentru a reuși să te conectezi mai bine cu tine. Orice proiecție în trecut sau viitor, aduce cu sine energia respectivă, cumulată cu emoțiile asociate. Și cum trecutul nu îl mai putem schimba, devine inutil să ne focalizăm asupra lui, la fel cum, viitorul este modelabil și prin urmare, incert. Practic, singurul pe care putem acționa este chiar momentul prezent, pe care îl putem savura, trăi, experimenta pe deplin, prin observare, mișcare, simțire, într-un timp dedicat special nouă înșine”, conchide profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International din Statele Unite.
Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher din România acreditat la Yoga Alliance  International USA cu cea mai înalta calificare, E-RYT500. Este şi Fondatorul PURNA Yoga Academy, prima şcoală de yoga din România acreditată la acelaşi for internaţional, şcoală care a scos, în 2014, primii instructori yoga din România, acreditaţi internaţional. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alături de profesori şi maeştri din România şi din străinătate (Thailanda, Elveţia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins şi Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana în Chiang Mai, Thailanda, participând şi la seminarii cu Dalai Lama în Elveţia şi India. A susţinut cursuri de yoga şi seminarii, atât în Romania, cât şi în Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerându-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditaţie şi vizualizare.

Peste 500 de posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

FOTO: http://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2014/07/22/politie.jpg

Peste 500 de posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi al structurilor subordonate au fost scoase la concurs, după ce Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri, 9 noiembrie, memorandumul propus de MAI.

Memorandumul priveşte deblocarea a 506 posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi al structurilor aflate în subordine, care la acest moment sunt ocupate prin împuternicire.

Ocuparea prin concurs a funcţiilor de conducere este importantă pentru asigurarea predictibilităţii în carieră, a continuităţii exercitării actului managerial, precum şi pentru eficientizarea activităţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Cele mai multe dintre funcţiile de conducere scoase la concurs sunt la Inspectoratul General al Poliţiei Române – 281, 90 dintre posturi sunt la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi 31 la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Restul sunt funcţii de conducere din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul general pentru Imigrări, Direcţia Generală Anticorupţie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabil cu Protecţia Datelor Personale, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date s.a.

Scoaterea la concurs a acestor posturi nu produce impact financiar, fondurile pentru asigurarea salariilor fiind deja incluse în bugetul MAI pe acest an, având în vedere că funcţiile sunt ocupate prin împuternicire, iar persoanele împuternicite beneficiază de aceleaşi drepturi salariale ca cele care ocupă funcţia de conducere în urma concursului. Menţionăm că posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condiţiile legii, în funcţie de specificul fiecărei funcţii în parte.

Tot în cursul anului 2018, începând cu luna mai au mai fost scoase la concurs 2015 funcţii de conducere vacante existente la nivelul instituţiilor aflate în subordinea şi coordonarea MAI.

Facem precizarea că prin O.U.G. nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, art. 14, a fost suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice.

Medicina viitorului: Medicamentele pentru tratarea cancerului, pregătite de roboţi

FOTO: http://www.moldova.org/wp-content/uploads/2016/03/medicamente_4.jpg
Medicamentele de chimioterapie folosite în lupta cu cancerul, de o perioadă sunt preparate de către roboţi. Sistemul robotic care pune sub siguranţă perioada de tratament a pacientului şi care protejează angajaţii din sănătate de efectele negative ale acestor medicamente, anulează în totalitate riscurile din aplicaţiile medicamentelor.
 
Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia este printre primele din lume care foloseşte “Sistemul Robotic de Pregătire a Medicamentelor pentru Chimioterapie”, iar această tehnologie de ultimă generaţie implică, printre altele, folosirea unui braţ robotic cu şase axe, controlat de la distanţă de specialişti.
A început o nouă eră în lupta cu cancerul
“Datorită braţului robotic al sistemului, medicamentele citotoxice (medicamentele care au efect toxic asupra celulei şi care omoară celula sau îi opreste funcţia) sunt pregatite într-un mediu steril, iar personalul nostru este complet protejat de efectele negative ale substanţelor folosite. Procesul de pregătire a medicamentului, care începe prin selectarea de pe un ecran de către un operator într-o ordine stabilită de doctor, se realizează până la etapa de predare a produsului fără a fi atins cu mâna, nici măcar pentru o secundă, de personal. Sistemul robotic reduce termenul de pregatire a medicamentului la 60-100 de secunde, îl pregăteşte în doza corectă, într-un mediu complet steril şi închis”, declară doctorul Hakan Özcan de la Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.
Este folosit în toate tipurile de cancer
 
În acelaşi timp, doctorul Özcan menţionează că medicamentele folosite în tratamentul tuturor tipurilor de cancer, sunt pregătite într-un interval de doze delicate, iar în cazul în care sunt administrate în doze mai mari, pot provoca efecte adverse de natură vitală. Sistemul robotic conţine senzori speciali şi un cântar electronic, care prepară în doze foarte mici – la nivel de miligrame sau chiar micrograme – substanţele din compoziţie.
Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deserveşte pacienţi în peste 30 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, fiind trataţi peste 70.000 pacienţi din întreaga lume. Indiferent de statul social şi economic, serviciile de acces la asistenţă medicală la standarde internaţionale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toţi”. Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă şi metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, îşi propune să servească drept model în ştiinţă şi practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trăi sănătos şi să aibă acces la serviciile de sănătate”. Din anul 2016, România face parte din Grupul Internaţional Medical Park.

Report la LOTO 6/49! Vezi care sunt numerele câștigătoare

SURSA FOTO: http://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2014/10/loto_09_5b580b7274_04.jpg

Report la LOTO 6/49.

Numerele câștigătoare: 10, 23, 30, 21, 7, 39.

Detalii castiguri la 6/49 din 11.11.2018

CAT. Numar castiguri Valoare castig Report
I (6/6) REPORT 12.938.971,47
II (5/6) 8 22.500,90
III (4/6) 634 283,92
IV (3/6) 12.105 30,00
FOND TOTAL DE CASTIGURI: 13.662.135,87

Mureș: Drapelul naţional a fost ridicat pe turnul Palatului Administrativ

SURSA FOTO: http://www.romaniapress.ro/wp-content/uploads/2015/12/30tricolor_1_decembrie.jpg

Drapelul naţional a fost ridicat ieri pe turnul Palatului Administrativ, printr-o ceremonie impresionantă la care au participat zeci de cetăţeni, preoţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Ceremonia a început la ora 9.30, la Catedrala Ortodoxă din Tîrgu Mureş, cu Sfânta Liturghie, iar de la ora 11.30, drapelul a fost sfinţit în faţa Catedralei.

A avut loc şi o slujbă comemorativă în memoria eroilor căzuţi în teatrele de operaţii, ţinând cont de faptul că, în fiecare an, la 11 noiembrie se marchează Ziua veteranilor din teatrele de operaţii.

Ulterior, drapelul a fost purtat de personal al Ministerului Apărării Naţionale şi al Ministerului de Interne către Palatul Administrativ, unde a fost ridicat pe turnul mare, cu ajutorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Mureş.

Drapelul a fost ridicat pe versurile imnului de stat, intonat de preoţii din municipiu, alături de tîrgumureşenii prezenţi la eveniment.

„În al 11-lea ceas, în a 11-a zi şi a 11-a lună din 1918 a fost semnat armistiţiul pentru încheierea Primului Război Mondial. Tocmai de aceea, în 2014 am declarat ziua de 11 noiembrie Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii. România a rulat peste 40.000 de militari în teatrele de operaţii, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi peste 150 au fost răniţi. Am considerat că cel mai valoros simbol, cel mai valoros cadou pe care-l poţi face militarilor care participă în misiuni în afara teritoriului naţional este drapelul naţional, şi unul special, unul omagial, drapelul Marii Uniri. Sigur că drapelul a mai fost arborat pe turnul Palatului Administrativ şi în alţi ani, dar numai în ziua de 1 Decembrie. De această dată l-am arborat mai repede cu aproape 3 săptămâni şi cred că va rămâne acolo până după data de 1 ianuarie, atunci când vom arbora bannerul legat de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene a României. După sfinţirea drapelului de către preoţii din municipiul Tîrgu Mureş şi aducerea lui, oficial, de către militari de la toate structurile Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, am fost sprijiniţi de Salvamont Mureş, cărora le mulţumesc pe această cale, pentru că a fost o premieră. Până acum s-a arborat drapelul de sus în jos, de data aceasta a fost ridicat aşa cum se ridică un drapel pe catarg atunci când se arborează,” a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului Judeţul Mureş, în colaborare cu Garnizoana Tîrgu Mureş, Consiliului Judeţean Mureş şi Protopopiatul Ortodox din Tîrgu Mureş, cu sprijinul Primăriei Tîrgu Mureş, al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Col. Sabin Motora” Mureş şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş.

Cluj: Untold 2019, între 1 și 4 august! Vezi când sunt puse în vânzare primele bilete

UNTOLD 2017 Foto: Transilvania News

Festivalul UNTOLD, devenit un fenomen internațional, își deschide porțile tărâmului magic în 2019, în perioada 1-4 august la Cluj-Napoca. Unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din Europa a ajuns la cea de-a cincea ediție care va fi una aniversară și de neuitat, pentru fanii festivalului. Organizatorii pregătesc deja participanților o ediție legendară, care va depăși tot ceea ce au trăit în cele patru ediții de până acum.
PRIMELE 10.000 DE ABONAMENTE SE PUN ÎN VÂNZARE MIERCURI, 14 NOIEMBRIE, ORA 14.00
Pentru fanii festivalului care s-au înregistrat pe untold.com, călătoria spre UNTOLD 2019 începe miercuri, 14 noiembrie, la ora 14.00 când vor fi disponibile primele 10.000 de abonamente. Doar cei care s-au înregistrat pe www.untold.com pot achiziționa primele abonamente scoase la vânzare, la un preț special.
Primele 10.000 de abonamente pentru UNTOLD 2019 vor putea fi achiziționate la prețul de 99 de euro plus taxe. Prețul final al abonamentelor va fi de 169 de euro plus taxe. Tot miercuri, 14 noiembrie vor fi puse în vânzare şi abonamentele VIP la prețul special de 269 de euro plus taxe, prețul final al acestora fiind de 339 de euro plus taxe.
Fiecare persoană care s-a înregistrat a primit pe mail un link unic, funcţional începând cu data de 14 noiembrie, ora 14.00, prin care va putea achiziţiona cel mult 4 abonamente. Cei care nu s-au înregistrat pot să mai facă acest lucru pe site-ul festivalului, www.untold.com.

Cel mai așteptat moment de către fani, după ce ediția din acest an s-a încheiat, este lansarea aftermovie-ului UNTOLD 2018. Cele mai intense momente trăite de public și artiști în cele patru zile au fost surpinse în aproximativ 15 minute. Peste 80 de oameni au filmat peste 75 de TB (terabytes) de imagini incredibile, unice și de neuitat pentru cei peste 355.000 de participanți. Tehnica de realizare a aftermovie-ului UNTOLD 2018 este cea folosită și în celebrele filme SHERLOCK HOLMES și THE HOBBIT, adică postproducerea lui în 50 de cadre pe secundă, metodă care ajută la crearea unei experiențe imersive. Aftermovie-ul este disponibil pe canalul de youtube al UNTOLD, în rezoluție 4k.
UNTOLD 2018: PESTE 35.000 DE TURIŞTI STRĂINI ŞI PESTE 45 DE MILIOANE DE EURO ATRASE ÎN COMUNITATEA CLUJEANĂ
An de an, festivalul UNTOLD este unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din Europa. La cea de-a patra ediţie a festivalului, peste 355.000 de participanţi veniţi din întreaga lume au trăit emoții incredibile și experiențe unice în tărâmul UNTOLD, alături de cei peste 200 de artişti internaţionali. O creştere semnificativă s-a observat şi în acest an, în ceea ce priveşte numărul de turişti străini care au participat în acest an la festivalul UNTOLD. În cele patru zile, peste 35.000 de turişti străini au venit în Cluj-Napoca, din toate colţurile lumii. În 2018, festivalul UNTOLD a atras în cele patru zile, în comunitatea clujeană, peste 45 de milioane de euro.

41 de percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice

SURSA FOTO: http://www.ancheteonline.ro/wp-content/uploads/2014/10/Mascati-DIICOT.jpg

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 41 de percheziții, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 6.000.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare totală de peste 1.500.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 3 – 9 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 41 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 26 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 172 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de 4 au fost dispuse măsuri preventive (2 reținute şi 2 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 8.500.000 de lei, dintre care peste 730.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 430.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 320.000 de ţigarete și 44 de litri de alcool.

În urma definitivării cercetărilor, polițiștii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 35 de dosare penale privind infracțiuni de natură economică.

Exemplu:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, cu suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează cercetări faţă de 14 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 42 de ani, din județele Bihor Arad, și Ilfov și din municipiul București și față de trei societăți comerciale cu sediile în municipiul Oradea și în municipiul București.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor și vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune, complicitate la înșelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, spălarea banilor și constituire a unui grup infracțional organizat.

În urma cercetărilor efectuate, reprezentanții a patru societăți comerciale din municipiul București, care aveau rolul de societăți beneficiare, organizatoare/coordonatoare și ai 17 societăți comerciale din județele Bihor, Arad și din municipiul București – societăți comerciale cu comportament tip „fantomă” – administrate prin interpuși de membrii grupului infracțional,  sunt bănuiți că, în perioada 2014  – prezent, ar fi creat un circuit comercial și financiar bancar fictiv, în domeniul achiziționării de bunuri.

Achizițiile ar fi vizat ochelari cu efect terapeutic, ceasuri de mână electronice ce au curea din material textil și aparate laser semiconductor – terapeutic, prezentat sub formă de ceas de mână, saltele, plite cu inducție, seturi de vase de pe piața intracomunitară și extracomunitară (China), precum și servicii de call center și servicii de promovare și vânzare a produselor respective pe piața internă.

În urma cercetărilor efectuate, există suspiciunea că firmele cu comportament de tip fantomă ar fi asigurat intermedierea scriptică între societățile furnizoare intracomunitare/ extracomunitare/interne și agenții economici reali, în vederea supradimensionării cheltuielilor și pentru acumularea obligațiilor fiscale în sarcina societăților de sacrificiu, prin transferarea responsabilității achitării TVA și a impozitului pe profit de la societățile beneficiare reale, la societățile cu comportament de tip „fantomă”.

Astfel, în perioada menționată, ar fi fost comercializate produse și servicii în valoare de peste 30.000.000 lei, în scopul eludării de către societățile beneficiare a taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor în cauză, vineri, 9 noiembrie a.c., a fost desfăşurată o acţiune de amploare, în care au fost implicați peste 100 de poliţişti din cadrul Poliției Capitalei, inspectoratelor de poliţie judeţene Bihor.

Arad, Ilfov, Brașov şi Prahova și luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bihor, în cadrul căreia au fost efectuate 28 de percheziţii la domiciliile şi la imobilele unde exista suspiciunea că și-ar fi desfășurat activitatea infracțională cele 14 persoane cercetate în cauză.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate documentele contabile ale firmelor implicate, diverse înscrisuri, agende, sisteme de calcul, laptop-uri, aparatură conexă domeniului medical, 243.567 lei, 25.570 euro și 37.500 HUF.

Totodată, 14 persoane au fost conduse în vederea audierilor la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în baza unor mandate de aducere, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale în consecință.

Prejudiciul total cauzat bugetului general consolidat al statului prin aceste operaţiuni fictive este estimat la 8.000.000 de lei.

Activitățile de vineri, 9 noiembrie a.c., au beneficiat de suportul de specialitate Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Oradea.

Munca la calculator şi hernia de disc cervical

FOTO: Arhivă
La baza creşterii numărului de cazuri de hernie de disc cervical din zilele noastre stau răspândirea utilizării calculatorului, munca în aceeași poziție la birou pe perioade îndelungate și lipsa activităților sportive, este de părere doctorul chirurg Cenk Ermol, specialistul în neurochirurgie al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.
În opinia chirurgului turc, frecvența durerilor cervicale este mai mare la persoanele care muncesc şi afirmă faptul că un volum mare de muncă este unul dintre factorii care influenţează durerea cervicală, însă nu orice durere cervicală este cauzată unei hernii de disc cervical.
Cea mai frecventă este durerea cervicală mecanică
“Durerile cervicale apar în special ca urmare a unor cauze mecanice și a afecțiunilor coloanei vertebrale. Cea mai frecventă durere cervicală este durerea cervicală din cauze mecanice. Ne confruntăm foarte des cu pacienți care acuză acest lucru, în special persoane care lucrează mai ales la birou, în poziție aplecată, întreaga zi. Cealaltă cauză frecventă este constituită din micro leziuni traumatice care afectează zona cervicală”, explică doctorul Cenk Ermol, specialistul în neurochirurgie ale Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia
Durerea se poate intensifica
„Extinderea durerii cervicale spre braț și mână, existența unei senzații de amorțire a acestora pot fi simptome ale compresiei unui nerv; altfel spus ale herniei de disc cervical, pentru că mișcările gâtului sunt dureroase, pacientul ar vrea să nu miște gâtul. Din acest motiv, deoarece mușchii gâtului sunt contractați permanent, apar rigidizări musculare pe care le denumim spasm muscular. Această situație face ca durerea să fie și mai intensă. În astfel de situații recomandăm ca tratament analgezice și medicamente de relaxare musculară. Normalizarea mișcării gâtului în cel mai scurt timp posibil va preveni cronicizarea durerii”, doctorul turc Cenk Ermol.
Poate apărea slăbiciunea braţului şi a mâinii
Dr. Cenk Ermol subliniază faptul că este important să nu se confunde orice durere cu hernia de disc cervical. “În cazul herniei de disc cervicale, presiunea exercitată asupra rădăcinii nervoase va duce la durere, amorțirea brațului și a mâinii și câteodată va produce slăbiciunea acestora. Durerea în braț asociată compresiei rădăcinii nervoase poate fi însoțită de amorțeli și lipsa de putere. De cele mai multe ori, durerea la braț are un curs foarte sever. În prima fază a tratamentului durerii din zona cervicală și a brațului cauzate de hernia de disc cervical se recomandă analgezice, medicamente de relaxare musculară și odihnă”, explică doctorul chirurg Cenk Ermol.
Rezultate bune
Specialistul în neurochirurgie de la Medical Park a precizat că, în zilele noastre, operațiile de hernie de disc cervical au rezultate foarte bune datorită testelor noi, a ajutorului microscopului și a metodelor de microchirurgie. “După operația, care durează aproape o oră, pacientul observă că durerea puternică a brațului, care îi afecta dramatic calitatea vieții, a dispărut. Acesta este mobilizat în câteva ore de la operație. A doua zi este externat și în câteva săptămâni își poate relua viața normală. Operația nu este destinată să limiteze viața pacientului, ci dimpotrivă, este destinată să protejeze calitatea vieții acestuia”, conchide doctorul chirurg Cenk Ermol, specialistul în neurochirurgie al Medical Park.
Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deserveşte pacienţi în peste 30 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, fiind trataţi peste 70.000 pacienţi din întreaga lume. Indiferent de statul social şi economic, serviciile de acces la asistenţă medicală la standarde internaţionale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toţi”. Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă şi metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, îşi propune să servească drept model în ştiinţă şi practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trăi sănătos şi să aibă acces la serviciile de sănătate”. Din anul 2016, România face parte din Grupul Internaţional Medical Park.
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Politica noastră a fost actualizată în conformitate cu Regulamentul RGPD al Uniunii Europene! Prin accesarea și utilizarea site-ului, vă dați acordul cu privire la Termenii și Condițiile de utilizare! Intimitate și Cookies: Acest site folosește cookie-uri! Pentru a afla mai multe, precum și modul de a elimina sau a bloca acestea, vă invităm să citiți: ”Termeni și Condiții!”

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close