VIDEO: Percheziții în 22 de județe din țară, plus București

SURSA FOTO: http://www.turnulsfatului.ro/wp-content/uploads/2016/03/ziua-politiei-14.jpg

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, desfășoară 98 de percheziții, în 22 de județe și în Capitală.

Perchezițiile au loc pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Activitățile se desfășoară în 5 dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmbovița, Olt și Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică, Direcției Rutiere, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română și al luptătorilor pentru acțiuni speciale din județele pe raza cărora se desfășoară descinderile.

În activități sunt angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu 2 echipaje canine.

Alba: Accident cu patru autoturisme. O persoană rănită

ARHIVĂ, SURSA FOTO: ISU Sibiu

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1 (E81Alba Iulia – Turda, la ieşirea din oraşul Teiuş spre Aiud (în judeţul Alba), a avut loc un accident rutier în care au fost implicate patru vehicule. În urma impactului, o persoană a fost rănită. Circulaţia auto se desfăşoară dificil, pe un fir alternativ. Precizăm că valorile de trafic sunt în acest loc foarte crescute.

Brașov: Accident grav pe DN13. O fetiță a decedat

FOTO: ISU Brașov

Astăzi, pe DN13, între localitățile Sighișoara și Rupea, în timp ce se deplasa în misiune ordonată, un echipaj de jandarmerie din cadrul IJJ Brașov a intervenit pentru salvarea victimelor unui accident de circulație.

Jandarmii aflați în misiune au observat mașina răsturnată pe marginea drumului și au intervenit, împreună cu încă o persoană aflată la fața locului, extrăgând șoferul din autoturismul răsturnat, care era în stare de inconștiență și cu capul în apă. Au observat că în mașină se mai află o femeie și un copil dar extragerea lor s-a putut realiza abia după sosirea echipajului SMURD, care a fost sprijinit de jandarmi.

Conform ISU Brașov, o fetita de 4 ani, a decedat. Alte trei persoane au fost rănite grav.

Brașov: Se pot depune cereri pentru vouchere „trusou nou-născut“

FOTO: Facebook / Primăria Municipiului Braşov
Direcția de Asistență Socială Brașov anunță depunerea cererilor pentru acordarea tichetelor valorice în valoare de 1.500 de lei, în cadrul proiectului ”Trusou nou-născut”.
Cererile și actele doveditoare semnate și datate se pot depune începând de luni, 18 martie 2019, fie la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, strada Panselelor nr 23 (program: luni, marți, miercuri și vineri 08.30-15.30 și joi 08.30-17.00), fie prin corespondență poștală, fie prin e-mai, la adresa: dasbv@dasbv.ro, în format scanat.
În baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 664/2018, republicată, persoanele îndreptățite să beneficieze de tichetele valorice pentru nou născut trebuie îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
1. Cel puțin unul dintre părinți (sau părintele singur) să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului;2. Nașterea copilului este înregistrată la o maternitate din cadrul unităților sanitare, publice sau private, cu paturi de pe raza Municipiul Brașov;3. Solicitantul nu are datorii neeșalonate față de bugetul local.
Acte necesare sunt:
· Cerere tipizată;· Actul de identitate al solicitantului ( copie și originalul pentru verificarea conformității);· Actul de identitate al celuilalt părinte (copie și originalul pentru verificarea conformității);· certificatul de naștere a copilului (copie și originalul pentru verificarea conformității);Actele menționate mai sus sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea acordării tichetelor sociale.
Tichetele valorice în valoare de 1.500 lei se vor distribui după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019, pentru copiii născuți de la 01 ianuarie 2019 și până la data data implementării proiectului prin acordare de produse. Precizăm că potrivit hotărârii de consiliu local, programul constă în acordarea unui pachet de produse, iar acordarea tichetelor este o excepție, având în vedere faptul că bugetul local, din care se finanțează această cheltuială, nu poate fi aprobat înaintea bugetului național, care până astăzi nu era promulgat. Precizăm de asemenea că autoritățile locale, potrivit legii, au 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a bugetului de stat petnru aprobarea bugetului local.
Pentru relații suplimentare puteți contacta DAS Brașov la nr. de telefon 0368-469995, int. 841, pe adresa de e-mail dasbv@dasbv.ro sau la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23.

Aeroportul Internațional Cluj apreciat la nivel european

FOTO: http://www.presalocala.com/wp-content/uploads/2013/03/aeroport_cluj_CI_MS_e7d2f3c7b6.jpg

Infrastructura Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj este monitorizată constant de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (A.A.C.R.),             precum și de către companiile aeriene care efectuează zboruri pe aeroport.

În  perioada 11-15 februarie 2019, Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (E.A.S.A.) în cadrul unui audit efectuat autorității aeronautice române, a verificat și nivelul de      conformare al Aeroportului Internațional Cluj cu cerințele europene de aviație privind siguranța.

Astfel, în cadrul vizitei de audit la aeroport, experții E.A.S.A. au verificat starea infrastructurii aeroportuare, respectiv pista, căile de rulare și platformele de staționare aeronave,                    precum și întreaga documentație specifică unui aeroport privind respectarea cerințelor de certificare impuse de către regulamentele europene și internaționale.

Atât specialiștii pe siguranță E.A.S.A., cât și cei ai A.A.C.R. au constatat starea foarte bună a elementelor de infrastructură aeroportuară, apreciind totodată modul profesionist,            eficient  și competent al personalului Aeroportului  în gestionarea tuturor activităților specifice de aviație civilă. Atașăm prezentului comunicat adresa A.A.C.R. prin care sunt      transmise  mulțumiri Aeroportului.

Aeroportul Internațional Cluj oferă și în anul 2019 peste 40 de destinații regulate din 20 de țări, prin intermediul a 7 companii aeriene. Anul acesta, începând cu luna aprilie, o nouă      companie aeriană, Ryanair, își va face debutul pe aeroport prin zborurile sale spre Londra Southend.

Clujul devine capitala Startup-urilor din Europa

ARHIVĂ, SURSA FOTO: http://media.canal3.md/image/201612/full/b-font-color-red-curs-valutar-9-iulie-font-b-avantaj-de-8-8-bani-euro-oferit-de-casele-de-schimb_28206500.jpg

În perioada 21-22 martie 2019, municipiul nostru va găzdui Startup Europe Summit 2019– conferința Comisiei Europene privind Startup-urile tehnologice organizată în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Acest summit dedicat startup-urilor are loc pentru prima dată în Romania și face parte din calendarul manifestărilor organizate în România în contextul președinției Consiliului Uniunii Europene.

Pentru două zile, Clujul devine capitala Startup-urilor din Europa. Tema ediţiei din acest an a Startup Europe Summit este „Digital Single Market”. Actori principali în antreprenoriat și inovație tehnologică din Europa Centrală și de Est își vor da întâlnire la Cluj-Napoca cu actori-cheie în ecosistemele de inovare din Europa de Vest.

Participanții la Summit vor putea afla ultimele noutăți direct de la liderii tehnologiei, dar și detalii despre oportunitățile de finanțare europene direct de la Bruxelles, inclusiv despre programele de susținere a startup-urilor (Startup Europe, Consiliul European pentru Inovare, Digital Innovation Hubs, EIT Digital). De asemenea, în cadrul summitului, participanții vor intra în legătură directă cu liderii instituțiilor internaționale de finanțare (Banca Mondială, BEI, Fondul European de Investiții, IFC și BERD) și vor putea descoperi modul în care administrația publică din întreaga regiune și din Europa îi poate ajuta, fie că se află în căutarea unei finanțări, a unui nou loc de muncă, a noului co-fondator sau a investiției potrivite.

Printre speakerii la eveniment se numără:

 • Mariya Gabriel – comisar european pentru economie și societate digitală
 • Simon Schaefer – Fondator & CEO, Factory
 • Jeff Burton – Co-fondator, Electronic Arts
 • Marius Ghenea – Director de investiții, 3TS Capital Partners
 • Bindi Karia – Fondator, Bindi Ventures
 • Robin Wauters – Fondator, Tech.eu
 • Nicolas Brien – Director General, France Digitale
 • Miguel Arias – Director Global pentru Antreprenoriat, Telefonica
 • Alberto Onetti – Președinte, Mind The Bridge Foundation
 • Eliza Kruczkowska – Chief innovation officer, Polish Development Fund
 • Kat Borlongan – Director, La French Tech
 • Francisco Velázquez de Cuéllar – Președinte, Axon Partners Group
 • Martin Villig – Co-fondator, Taxify
 • Nils Beers – Director, StartupDelta

Detalii despre agenda Startup Europe Summit 2019 se găsesc pe site-ul evenimentului:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/startup-europe-summit-2019/programme.cfm?id=445

Untold lansează competiția internațională „SHOW YOU CAN!”, pe tema reciclării

Organizatorii UNTOLD alături de Ursus Breweries lansează astăzi competiția internațională „SHOW YOU CAN”, prin care cei creativi pot să propună o idee de instalații funcționale, pe tema reutilizarii și reciclării. Cei interesați de acest subiect pot afla detalii și se pot înscrie începând de astăzi, 15 martie până pe data de 25 martie, pe untold.com/showyoucan. Aplicanții au șansa de a-și vedea idea implementată, proiectul câștigător fiind finanțat de către UNTOLD cu suma de 10.000 de euro (conform regulamentului campaniei disponibil pe untold.com/showyoucan), urmând a fi expus în perimetrul festivalului, timp de 4 zile. De asemenea, câștigătorul competiției va fi invitat la cea de-a 5 ediție a festivalului UNTOLD, având accesul, transportul și cazarea asigurate. În plus, câștigătorul competiției, alături de următorii 4 finaliști vor petrece 5 zile la Bruxelles, într-un internship în cadrul Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din cadrul Parlamentului European. Campania „SHOW YOU CAN” este rezultatul angajamentului anunțat de UNTOLD în Parlamentul European, la Bruxelles, în iunie 2018, ce vizează informarea și conștientizarea publicul tânăr asupra reciclării deșeurilor, a economiei circulare și implicit a colectării selective. Această campanie completează șirul de acțiuni începute de UNTOLD și partenerii săi în 2018, cu privire la conștientizarea importanței reciclării și a impactului asupra mediului înconjurător. Și în 2019, UNTOLD își continuă această misiune, urmând ca până la ediția aniversară să fie implementate acțiuni menite să reducă prezența plasticului în festival, dar și să ofere participanților modalități de colectare selectivă, pe parcursul celor 4 zile de distracție.

„Ne bucurăm să lansăm alături de partenerii noștri acest frumos proiect care vizează informarea și conștientizarea publicul tânăr asupra reciclării selective. Sperăm să strângem cât mai multe idei, iar cele mai ambițioase să se regăsească în festival.”a declarat Bogdan Buta, Director General UNTOLD UNTOLD are alături unele dintre cele mai puternice companii din România, care sunt pentru dezvoltarea modelului comun de bune practici. Susținerea pe care o oferă se manifestă și dincolo de parteneriatul comercial, acțiunile de responsabilitate socială reprezentând un pilon important în strategia comună de implementare a parteneriatului pe termen lung. Ursus Breweries este unul dintre primii parteneri care s-a alăturat acestei campanii, continuând seria de acțiuni realizate și în 2018. „Ursus Breweries a fost prima companie care a adus reciclarea ambalajelor pe harta UNTOLD, realizând activități dedicate colectării ambalajelor. Integrarea colectării, reutilizării și reciclării în povestea noastră de la festival reprezintă un mesaj din partea regelui berii către toți cei care pot contribui la protecția mediului înconjurător.Pentru URSUS, dialogul cu iubitorii brandului se completează întotdeauna cu idei creative, cunoaștere aprofundată, curiozitate, dorința de a schimba ceva în bine și entuziasm. Ne implicăm în concursul inițiat de UNTOLD și Parlamentul European pentru a facilita accesul celor care vor să protejeze mediul înconjurator la toate acestea.” – a declarat Dragoș Constantinescu, Președinte Ursus Breweries. Festivalul UNTOLD, ediția 2019 va avea loc în perioada 1-4 august, la Cluj-Napoca.

Simulare Bacalaureat 2019, între 18 și 21 martie

ARHIVĂ, SURSA FOTO: Start Academy

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 – 21 martie 2019, la nivel naţional, simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat.

Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018-2019, dar implică şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi).

Calendarul probelor are următoarea formulă de desfăşurare:

– 18 martie: Limba şi literatura română – proba E) a)

– 19 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b)

– 20 martie: Proba obligatorie a profilului – proba E) c)

– 21 martie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – doar pentru elevii claselor a XII-a

– 29 martie: Comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.

Brașov: Trafic blocat pe DN1. Incendiu de vegetație. Flăcări de 5 metri

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit la ieșirea din Făgăraș spre Sibiu. Traficul pe Dn1 a fost blocat din cauza fumului dens. Conform ISU Brașov, flăcările au înălțimi de 4-5 metri și se manifestă pe mai bine de 2 hectare. De asemenea, incendiul este foarte aproape de case. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgență.

Sărbătoarea Mierii – cel mai important târg apicol din România Blaj, 22 -24 martie 2019

http://sarbatoareamierii.ro

Municipiul Blaj găzduieşte, în perioada 22 – 24 martie 2019, „Sărbătorea Mierii”, cel mai important târg apicol şi singurul cu prezenţă internaţională din România. Ajunsă în acest an la cea de-a XII- a ediţie, „Sărbătoarea Mierii” va reuni 150 de expozanţi din ţară şi din străinătate, din ţări precum România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Franţa, Croaţia sau Grecia. Vizitatorii vor putea găsi la târg miere şi produse apicole, dulciuri de casă realizate cu miere, produse cosmetice cu miere dar şi utilaje şi echipamente moderne folosite în apicultură. Nu va lipsi nici secţiunea dedicată meşterilor populari care vor expune obiecte tradiţionale.

Târgul are ca scop principal promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, dar şi oferirea de informaţii apicultorilor prin sesiunea de comunicări/ conferinţe şi a posibilităţii de a face schimburi de experienţă cu apicultori şi asociaţii apicole din alte ţări europene.

Târgul găzduieşte în premieră pentru România şi conferinţa internaţională BeeCome, cel mai important eveniment apicol din Europa, care va reuni specialişti din opt ţări. Printre participanţi se vor afla şi 50 de reprezentanţi ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (din Polonia, Franţa, Romania, Germania, Spania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele şi oportunităţile pieţei internaţionale a mierii.

Sărbătoarea Mierii 2019 este organizată de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Consiliul Local şi Primăria Municipiului Blaj, în parteneriat cu compania Apidava şi Asociaţia „APIS Târnave” Blaj.

Castelul Bran se alătură campaniei #șîeu

FOTO: Facebook

”Șî eu, Castelul Bran, vreau autostradă, vreau șosele și trotuare civilizate, vreau canalizare, vreau spații comerciale decente. Șî eu vreau ca statul român să-mi trateze turiștii cu același respect cu care îi tratez șî eu.

Bran Castle is supporting the ”șîeu” campaign, initiated by the Romanian private sector, for the construction of highways and the responsible use of the country’s financial resources.

#sieu #romaniavreaautostrazi”se arată în mesajul postat pe Facebook de către reprezentanții instituției.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvegis.ro

Politica noastră a fost actualizată în conformitate cu Regulamentul RGPD al Uniunii Europene! Prin accesarea și utilizarea site-ului, vă dați acordul cu privire la Termenii și Condițiile de utilizare! Intimitate și Cookies: Acest site folosește cookie-uri! Pentru a afla mai multe, precum și modul de a elimina sau a bloca acestea, vă invităm să citiți: ”Termeni și Condiții!”

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close