În prezent, nu există dovezi care să sugereze că consumul unor cantități abundente de alcool poate reduce efectele focurilor de coronavirus aprobate pentru utilizare de urgență de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), scrie New York Times.

Cu toate acestea, mai multe studii sugerează că consumul excesiv de alcool nu afectează doar sistemul imunitar, ci îl poate duce spre zero. Consumul de băuturi alcoolice înainte de administrarea vaccinului COVID-19 ar putea împiedica organismul să genereze anticorpi.

Dr. Ilhem Messaoudi, director de la Centrul de Cercetare a Virusului de la Universitatea din California, Irvine, a explicat pentru The New York Times efectele alcoolului asupra răspunsului imun. Ea a spus că persoanele care beau moderat – nu mai mult de două băuturi pe zi pentru bărbați sau o băutură pe zi pentru femei – nu au motive de îngrijorare.

Dacă sunteți cu adevărat un băutor moderat, atunci nu există riscul de a bea o băutură în timpul vaccinului.

Fiți foarte conștienți de ceea ce înseamnă într-adevăr consumul moderat de alcool. Este periculos să bei cantități mari de alcool, deoarece efectele asupra tuturor sistemelor biologice, inclusiv a sistemului imunitar, sunt destul de severe și apar destul de repede după ce ieși din acea zonă moderată. Cu toate acestea, băutorii cu greutate – bărbații care au patru sau mai multe băuturi zilnic și femeile care au trei sau mai multe băuturi – ar trebui să fie îngrijorați.

Consumul intens de alcool în fiecare zi poate slăbi sistemul imunitar și vă poate face mai susceptibil la răceala obișnuită, gripa sau alte infecții” , a spus ea.

Întregul articol pe EVZ.ro