Firma de deszăpezire din Brașov, surprinsă de ninsori. Primăria a decis să-i sancționeze: “Acest lucru nu este de tolerat, nu este un lucru demn pentru braşoveni”

Foto: CJ Hunedoara
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Primăria Braşov a decis să sancţioneze firma cu care are contract pentru deszăpezire după ce, miercuri, în condiţiile codului galben de ninsori, aceasta a prestat o activitate necorespunzătoare pe străzile din municipiu şi pe drumul spre staţiunea Poiana Braşov.

Potrivit Primăriei Braşov, la ora 7.30, Comprest avea în trafic 20 de utilaje de deszăpezire deşi, conform contractului, până la data de 30 aprilie, la solicitarea primăriei, trebuia să pregătească 78 de utilaje.

Din păcate, astăzi (miercuri – n.r.) firma de deszăpezire nu şi-a făcut treaba. (…) De la ora 7.30 până la 10.30 am verificat personal pe teren, împreună cu Poliţia naţională Rutieră şi Poliţia Locală. Au fost artere impracticabile, pe drumul de Poiană unul dintre utilaje s-a defectat, situaţia nu este deloc una bună şi aici este 100% vina prestatorului de servicii. (…) Avem 78 de utilaje care trebuie să fie la dispoziţia primăriei, şi, din păcate, doar 20 au acţionat dimineaţă. Acest lucru nu este de tolerat, nu este un lucru demn pentru braşoveni, drept pentru care vom lua măsuri şi vom sancţiona firma de deszăpezire conform contractului. Ei aveau obligaţia să deszăpezească“, a spus viceprimarul Sebastian Rusu.

Potrivit lui, sancţiunile vor fi atât financiare, reducerea plăţii prestaţiilor, cât și aplicarea de penalităţi sau oprirea garanţiei de bună execuţie.

La nivelul Primăriei Braşov s-a constituit o celulă de criză, condusă de viceprimarul Sebastian Rusu, pentru a găsi soluţiile legale prin care municipalitatea să se asigure că operatorul serviciului de deszăpezire îşi va îndeplini, în cel mai scurt timp, obligaţiile contractuale şi pentru a stabili care sunt sancţiunile care vor fi aplicate pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate de operator“, a completat

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here