Ambasadorul Republicii Belarus, noi acorduri de colaborare cu mediciniștii de la UMFST Târgu Mureş: “Remarc modul în care s-a dezvoltat şi extins”

Facebook - UMFST
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei M. Grinkevich, s-a declarat interesat de stabilirea de noi acorduri de colaborare în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi a schimbului de bune practici cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş, pe care a vizitat-o.

Mă bucur să mă aflu din nou la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş şi să remarc modul în care aceasta s-a dezvoltat şi extins în numeroase domenii. Totodată, mă bucur de relaţiile bilaterale de cooperare în cadrul programului Erasmus+, iar în cadrul întâlnirii am purtat discuţii cu privire la extinderea acestor colaborări. Medicina a reprezentat dintotdeauna un domeniu extrem de important, iar acum cu atât mai mult şi-a arătat rolul şi importanţa“, a declarat ambasadorul Grinkevich, potrivit unui comunicat de presă al universităţii.

UMFST Târgu Mureş

Excelenţa Sa Andrei M. Grinkevich s-a aflat pentru a doua oară la Universitatea noastră, prima vizită având loc la începutul anului 2018. În cadrul unei întâlniri cu prof. univ. dr. Angela Borda, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale, şi prof. univ. dr. Călin Enăchescu, Prorector Dezvoltare organizaţională şi informatizare, s-au purtat discuţii pe tema parteneriatelor academice existente între Universitatea noastră şi instituţii de învăţământ superior medical din Belarus, precum şi stabilirea de noi acorduri de colaborare în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi a schimbului de bune practici. Profesor universitar doctor Angela Borda a subliniat dorinţa Universităţii noastre de a se implica împreună cu partenerii în variatele tipuri de proiecte finanţate prin programul Erasmus+, iar prof. univ. dr. Călin Enăchescu a vorbit despre importanţa extinderii cooperării la nivel internaţional, ca mijloc de creştere a vizibilităţii internaţionale a UMFST, dincolo de graniţele Uniunii Europene“, a transmis UMFST Târgu Mureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here