EXCLUSIV Tânără discriminată într-o bancă, pentru că e născută în Siria. Răspunsul angajatei, motiv de plângere la CNCD. “Nu e suficient că am fugit de teroriști? Chiar e nevoie ca la fiecare operațiune să fiu suspectată și aprobată”

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

“În viața mea nu m-am simțit așa de umilită și de discriminată precum m-am simțit astăzi la o bancă din România.

Imediat ce m-am mutat în România, în 2016, printre primele lucruri pe care le-am făcut a fost să îmi deschid un cont bancar. Nu a durat mai mult de 5 minute să îmi deschid un cont în euro și altul în lei. Astăzi am fost la aceeași bancă pentru a-mi reactiva contul în lei, care a devenit inactiv pentru că nu l-am folosit de mult.

Am ajuns la sediul băncii la ora 9, conform programării. După ce am solicitat să îmi fie reactivat contul, am fost rugată să le dau buletinul și să aștept. La ora 10 mi-am pierdut deja răbdarea. Am întrebat dacă pot să știu care este problema și de ce durează atât de mult o operațiune atât de banală? M-am gândit că poate sistemul lor nu funcționează, oricum a avut probleme tehnice când am încercat să rezolv problema online, cu o zi înainte.

Răspunsul pe care l-am primit a fost următorul: „Trebuie să așteptăm aprobarea de la București, fiindcă sunteți născută în Siria”.

Eu le-am spus că sunt cetățean român, cu buletin emis de autoritățile statului.

„Ne pare rău, aceasta este politica băncii”.

E vina mea că sunt născută în Siria?

„Aceasta este politica băncii”.

Nu vi se pare că este discriminare la adresa mea, ca cetățean român?

„Aceasta este politica băncii”.

Când mi-am deschis contul pentru prima dată la această bancă, nu a trebuit să aștept după nicio aprobare.

„S-a aplicat aceeași politică, poate s-a aprobat mai repede”.

Abia am reușit să mă abțin să nu izbucnesc în plâns și am răspuns că atunci nu mai doresc să deschid cont la această bancă.

Înțeleg că persoanele provenite din Siria și alte țări arabe în care există probleme cu terorismul trebuie verificate de către autorități și bănci, pentru activități financiare suspecte. Însă eu sunt clientul acestei bănci de câțiva ani deja și, mai presus de toate, sunt cetățean român, chiar dacă sunt născută în Siria (sunt mândră și de una și de cealaltă). Nu e suficient că eu am fugit de teroriști și de problemele politice care au distrus această țară?

Chiar e nevoie ca la fiecare operațiune bancară să fiu suspectată și aprobată de la București? Oricum, cine dorește să transfere bani și să finanțeze activități ilegale nu o face prin astfel de tranzacții bancare.

Dacă aceasta este politica băncii, cum ar fi ca mâine să devină politica firmelor private? Sau chiar a statului român?”, este mesajul scris de Fawzia Rehejeh.

“Nici măcar nu și-au cerut scuze! M-am simțit foarte umilită”

În exclusivitate pentru redacția Transilvania News, Fawzia ne-a dezvăluit că este vorba despre banca BCR, cu sediul aflat pe Strada Emil Cioran 1 și că va depune plângere oficială, dat fiind faptul că nu este pentru prima dată când este discriminată.

“Am plâns toată ziua. Am mai pățit asta și în anul 2016! Acum s-au adunat în jurul meu de parcă eram omul negru. Mi-au spus cu o nesimțire că trebuie să aștept, că “asta e politica firmei”. Mi-a spus asta ca un robot!

I-am spus că am cont de mult, că am primit de mult aprobare de la București. Mi-a răspuns că nu știe despre așa ceva, că asta e noua politică.

M-am simțit foarte umilită, îmi venea să plâng în fața lor. Am simțit că trebuie să le dovedesc lor că nu sunt teroristă! Cu ce sunt eu de vină că m-au născut în Siria?

Apoi m-au văzut că-mi vine să plâng, le-am spus că nu vreau să mai deschid cont la banca care-și bate joc de om și mi-au spus să revin la ora 16:00, că vorbesc ei cu portarul să-mi deschidă. Nu m-am mai dus! M-au sunat să mă întrebe dacă mai vin, le-am spus că nu și că depun plângere!

Și mi-a spus: Deci înțelegem că nu vreți să deschideți cont la noi? Anulăm cererea. Și mi-a închis! Nici măcar nu și-au cerut scuze! Am depus deja plângere la CNCD”, a completat ea.

Transilvania News a solicitat un punct de vedere din partea BCR cu privire la acest incident

BCR, drept la replică

 

“Vom contacta clienta pentru a ne cere scuze, in mod evident situatia este regretabila, chiar daca exista prevederi legislative nationale si internationale, pe care banca trebuie sa le respecte foarte strict.

Le vom explica mai bine in viitor. Ne asumam si regretam eroarea”, a declarat Ionuț Stanimir, Director Marketing & Comunicare BCR.

“Sistemul este unu infect” – revolta oamenilor la mesajul tinerei

Mesajul ei a stârnit revoltă și a primit mai multe sfaturi pentru a depune plângere urgent la CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării).

– “1. Nu pune la suflet
2. Birocrația omoară sistemul
3. Sistemul este unu infect
4. Discriminarea in cazul tau este amestecată cu prostia din pacate, asta este una dintre mii de povești care se petrec zilnic în ROMÂNIA din pacate, unele cu scop de jignire altele fara scop, din prostie.
5. Stii proverbul: scoate dintele si scoate cu el durerea, frumos deschide-ti cont in alta banca”- a scris cineva.

– “Am văzut ca au o lista la care sunt trecute tarile cu “pericol” la care Syria era în topuri “Black list””- a scris altcineva.

– “Fă plângere la CNCD! Urgent!” – a fost un alt comentariu.

  • “Ai fost la BCR? Pe vremea cand inca eram student banca comerciala romana mi-a inchis contul definitiv pentru ca sunt nascut in Siria si cand am intrebat de ce? Au spun din cauza situatie economice intre Siria, Iran si UE. Asa ca nu pune la suflet!” – a scris altcineva

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here