Românii, “cetățeni de mâna doua”. Studiu devastator despre cum vede UE România

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com
Un sondaj de opinie prezintă felul în care sunt percepuți românii de străini, atitudinea față de companiile străine, raportarea la Ungaria, atitudinea faţă de minorităţi și față de spaţiul Schengen.
Conform cercetării INSCOP, 78,2% dintre cei chestionaţi s-au arătat de acord cu afirmaţia conform căreia românii sunt priviţi ca – cetăţeni de mâna a doua – în UE. Un procent de 20,4% s-au declarat în dezacord cu această afirmaţie. Restul de 1,4% dintre cei chestionați au spus că nu știu sau că nu răspund.

50,2% dintre români cred că unele state europene blochează aderarea României la spaţiul Schengen. Acești români văd în spatele acestei decizii motive de natură economică.

43,5% dintre respondenţi sunt de părere că România nu a fost admisă încă în spaţiul de liberă circulaţie din UE deoarece nu a îndeplinit toate criteriile de aderare.

6,2% nu au nici o percepție, nu știu sau nu vor să răspundă.

55,9% dintre români cred că poluarea din ţară este provocată mai ales de companii străine. 35% sunt de părere că responsabile sunt companiile româneşti.

9,1% nu ştiu sau nu au răspuns.

47,3% dintre respondenţi cred că responsabile pentru tăierile ilegale din păduri sunt companii străine.

45,8% cred că vinovate sunt companiile româneşti şi cetăţeni români.

7% nu ştiu sau nu au răspuns.

49,5% dintre respondenţi s-au declarat de acord cu afirmaţia Ungaria urmăreşte să rupă Transilvania de România.

43,2% sunt în dezacord.

7,4% nu ştiu sau nu au răspuns.

87,2% dintre subiecţii sondajului cred că România trebuie să protejeze drepturile minorităţilor etnice de pe teritoriul său. 11% sunt în dezacord, potrivit EVZ.RO

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here