Andreea Moldovan transmite semnalul de alarmă: “Valul 3 e deosebit de celelalte. Cu cât restricțiile vor fi mai puțin ferme sau eludate, cu atât menținerea lor se va justifica mai mult timp”

Foto Facebook - Andreea Moldovan
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Acele două imagini pe care le-am văzut aseară – una cu un pacient cu masca de oxigen care privea de la geam spre curtea unde personalul medical e hulit și alta în care personalul medical în combinezoanele atât de incomode și crunte erau huliți – arată mai mult decât bine chinul de o parte și dorința exagerată de a huli pe de altă parte.

Personalul medical se chinuie de mult timp să față față unei pandemii pe care n-am mai întâlnit o niciunii din noi până acum, iar pacienții nu au nicio vină că s-au îmbolnăvit sau că fac forme grave.

Valul 3 e deosebit față de celelalte două pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare și cu un număr mai mare al pacienților tineri cu afectări moderate sau severe, ceea ce e mai mult decât un efort pentru sistemul sanaitar. Să nu uităm numărul mare de pacienți la ATI, că ei au forme grave pe care uneori nu le mai poți întoarce înapoi cu toate eforturile cadrelor medicale

Nu pot să uit mesajele pe care le primesc și eu și mulți din domeniul medical vizavi de disperarea de a găsi un loc pentru pacienții cu forme severe, de a fi internați la ATI, acolo unde le e locul, de a nu mai staționa pe coridoare la UPU sau de a putea pur și simplu să fie bine îngrijiți.

E o situație mai mult decât serioasă, e o perioadă grea pentru noi toți. Pandemia încă își arată adevărata față, trebuie să înțelegem că pericolul nu a trecut.

Masca e acel lucru care ne-a apărat de atât timp să nu ne îmbolnăvim. Printre noi sunt multe exemple care au purtat masca și nu au luat infecția și datorăm mult acestei măști.

Aceste măsuri de restricții trebuie să le percepem ca fiind măsuri care ne ajută, vin în sprijinul nostru, nu au un rol punitiv sau coercitiv. Sunt măsuri pe care le aplică și alte țări, depinde de fiecare din noi să le înțelegem și să le aplicăm. Toate aceste măsuri ne ajută să trecem peste acest val și să ajungem la liman.

Cu cât aceste măsuri vor fi mai puțin ferme sau eludate de populație, cu atât menținerea lor se va justifica pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat secretarul de stat Andreea Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here