Mircea Iliescu, cercetător la Universitatea Cambridge: “Suntem dispuși acum pentru un lockdown de o lună pentru o vară mai normală? Este greu de stăvilit o tulpină infecțioasă nouă fără restricții suplimentare”

B1 tv
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Mircea Iliescu, cercetător la Universitatea Cambridge, a comparat luni seară, în emisiunea “Actualitatea cu Tudor Mușat” de pe B1 TV, modul în care este gestionată pandemia în Marea Britanie și România.

“Am putea împrumuta precauția, faptul că după ce am trecut prin niște valuri foarte dure și oamenii de știință nu au fost totdeauna ascultați, acum primul ministru britanic îi asculta la litera pe specialiștii și va deschide tara foarte treptate tocmai pentru a nu-și mai asuma niciun risc.

Cred ca va trebui să avem un dialog sincer în România cu cetățenii, suntem obosiți, toată lumea e obosită, dar am trebui sa avem un dialog sincer: Suntem dispuși acum pentru un lockdown de o lună pentru o vară mai normală? Acesta este tipul de dialog care ar trebui să existe, pentru că în momentul de fată, cu astfel de tulpină infecțioasă este foarte greu să o stăvilim fără a avea niște măsuri de restricție mai severe și fără a testa mut mai mult”, a propus specialistul, la B1 TV (video)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here