Invitație pentru clujeni. “VINEREA VERDE. Stop! Azi, maşina stă pe loc!”

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj, îi invită pe clujeni, să se alăture mâine, 19 martie 2021, campaniei iniţiate de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, “VINEREA VERDE! Stop! Azi, maşina stă pe loc!”.

Prin acest eveniment, iniţiatorul campaniei îşi propune ca, în fiecare vineri, în perioada 2021- 2023, să fie impulsionată mobilitatea verde, peste tot în ţară, prin înlocuirea deplasării cu autoturismele personale, cu biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos.

Toată lumea se gândeşte la o mobilizare în “viteză” şi cu “confort”, fără însă a lua în calcul amprenta de carbon pe care o lăsăm Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Anual, fiecare din noi amprentează Planeta cu peste 7000 de kg de CO2: pe cele mai multe le producem doar apăsând acceleraţia maşinii personale.

Din aceste considerente şi bazându-ne pe spiritul civic al locuitorilor judeţului Cluj suntem convinşi că, “VINEREA VERDE!”, va avea foarte mulţi adepţi, iar odată cu introducerea transportului gratuit de către municipalitate, în fiecare vineri, pe lângă beneficiile aduse calităţii aerului va fi şi un avantaj financiar.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here