DSP, răspuns pentru Spitalul Judeţean Sibiu. Amendă de 12.000 de lei pentru “pentru nerespectarea procedurii privind contenţia” şi “lipsa parafei medicilor specialişti sau primari”

Facebook Spitalul Județean Sibiu
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a dat amenzi în valoare de 12.000 de lei în urma unui control efectuat la Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, “pentru nerespectarea procedurii privind contenţia” şi “lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie, unde există doar parafa medicului rezident an I sau II”.

Pentru nerespectarea procedurii privind contenţia, respectiv lipsa registrului de contenţie şi a acordului informat s-a aplicat sancţiunea contravenţională cu amendă directorului de îngrijiri al unităţii sanitare, conform H.G. nr 857/2011 art 32 lit. k, în valoare de 2.000 de lei. Pentru lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie unde există doar parafa medicului rezident an I sau II, s-a aplicat sancţiune contravenţională cu amendă medicului şef ATI, acesta fiind şi coordonatorul de rezidenţiat, conform H.G. nr 857/2011 art. 30 lit. n, în valoare de 10.000 de lei.

Vă informăm că în cursul zilei de luni, 8 martie, în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la pacienţii secţiei ATI – COVID din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, am solicitat prin adresă scrisă Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu să verifice de îndată aspectele semnalate în presă şi să ia toate măsurile care se impun. În urma controlului efectuat de către reprezentanţii Serviciului Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Sibiu, astăzi a fost transmis raportul controlului efectuat, în urma căruia s-au formulat o serie de prescripţii cu termene: procedura de contenţie va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările şi completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor“, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here