CNCAV, anunț după suspendarea AstraZeneca din mai multe țări: În România, campania continuă cu toate vaccinurile autorizate la nivel european

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că, în România, campania de imunizare va continua cu toate vaccinurile folosite până acum.

Reacția vine după ce mai multe state au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca din cauza unor temeri legate de formarea cheagurilor de sânge. Până acum, 12 țări au luat această hotărâre: Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda, Germania, Franța, Italia, Olanda, Indonezia, Bulgaria și Spania.

În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”, se arată în comunicatul CNCAV.

„Cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată. Trebuie avut în vedere că aceste tulburări au diferite cauze și pot apărea independent de administrarea vaccinului. În prezent, experții de la nivel european analizează cu maximă rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili dacă există o relație de cauzalitate între administrarea vaccinului și aceste evenimente”, adaugă CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here