PSD Sibiu: Anchetele demarate la spitalul sibian trebuie să scoată la lumină adevărul!

Facebook Spitalul Județean Sibiu
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Grupul consilierilor judeţeni ai PSD Sibiu susţine demararea anchetelor privitoare la modalitatea de desfăşurare a activităţii secţiei Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, ca urmare a dezvăluirilor apărute în presa sibiană.

Considerăm că sunt extrem de îngrijorătoare pentru noi toţi informaţiile apărute în mass-media cu privire la aplicarea de tratamentele necorespunzătoare pacienţilor internaţi aici şi sperăm că, urmare a controalelor, se va constata că cele sesizate nu corespund realităţii.

Totuşi, dacă în urma anchetelor se vor constata deficienţe, cerem adoptarea unor măsuri imediate, pentru remedierea neregulilor constatate şi, dacă va fi cazul, tragerea la răspundere (într-un interval de timp care să şi permită sancţionarea) a persoanelor ce se fac vinovate de situaţia semnalată.

Asigurarea unor servicii medicale de calitate, pentru sănătatea, siguranţa şi viaţa pacientului trebuie sa fie o prioritate pentru toată lumea, şi, cu atât mai mult, este o prioritate pentru PSD, care prin structură este un partid social. Deşi suntem în minoritate în cadrul Consiliului Judeţean Sibiu ne dăm şi ne vom da tot concursul pentru a apăra interesele cetăţenilor.

În acest sens, vom solicita, în prima şedinţă de consiliu, prezenţa atât a managerului, cât si a directorului medical ai SCJU Sibiu, pentru a oferi explicaţii referitoare la cele apărute în spaţiul public.

Faptul că în ultimul an la spitalul judeţean din Sibiu au fost desfăşurate două controale ale reprezentanţilor Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, ambele constatând nereguli, demonstrează (şi o spunem cu părere de rău, în condiţiile în care oricare dintre noi putem ajunge în aceeaşi situaţie) că în cadrul spitalului sibian sunt probleme care se impun de îndată rezolvate, întrucât siguranţa pacienţilor este imperativă.

Însă nu trebuie să aruncăm cu noroi în tot personal medical – sunt oameni competenţi şi dedicaţi care îşi sacrifică permanent viaţa personală pentru a fi alături de pacienţi.

Doamna preşedintă a Consiliului Judeţean Sibiu, vă solicităm să acordaţi mai multă atenţie spitalului şi să încercaţi eliminarea numirilor politice sau interimare la această unitate, numiri care pot genera sincope în cadrul actului managerial.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here