CJ Sibiu va oferi servicii urbanistice smart, prin implementarea sistemului GIS

Foto: Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Consiliul Judeţean Sibiu derulează un nou proiect cu fonduri europene ce vizează gestionarea eficientă a datelor de la nivel judeţean, prin implementarea soluţiei Geographical Information Systems (GIS).

Scopul proiectului “Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu” este de a furniza servicii urbanistice de calitate pentru cetăţeni, firme şi utilizatori din administraţia locală, cu costuri reduse şi operaţiuni mult simplificate.

În urma semnării contractului de finanţare, în valoare de aproximativ 3 milioane lei cu TVA, CJ Sibiu a demarat procedura de achiziţie a unui sistem informatic integrat (hardware şi software), estimat la 1.842.016,81 lei fără TVA, pentru care şi-au depus ofertele doi operatori economici: ESRI Romania şi Intergraph Computer Services. Termenul pentru încheierea contractului este de 60 zile lucrătoare, iar durata contractului este de 24 de luni.

“Este esenţial pentru Consiliul Judeţean Sibiu să beneficieze de instrumente create special pentru a avea o viziune clară şi de ansamblu asupra teritoriului judeţului Sibiu. Platforma GIS va unifica informaţiile deţinute de diverşi furnizori de utilităţi în vederea simplificării şi creşterii acurateţei cu care se emit documentele de urbanism şi ne va ajuta în activitatea de analiză şi luare a deciziilor, pe baza informaţiilor geospaţiale” explică Daniela Cîmpean, preşedinta CJ Sibiu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here