Rusia pregătește un vaccin anti-Covid-19 care ar putea oferi o imunitate de până la 17 ani: “nu se dezvoltă o imunitate umorală, ci o imunitate celulară”

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Cercetătorii ruși se pregătesc să înceapă testele clinice, din luna iulie, pentru un nou tip de vaccin anti-Covid-19. Noul ser ar fi capabil să genereze imunitate la nivel celular de până la 17 ani.

Potrivit AGERPRES, este vorba despre o formulă de ultimă generaţie, dezvoltatăpe o nouă platformă tehnologică, iar primele două faze ale testelor clinice vor fi unite, „întrucât actualele protocoale privind vaccinurile o permit”, a precizat directoarea Agenţiei Federală Medico-Biologică a Rusiei, Veronika Skvorţova.

„Dezvoltăm un vaccin care se diferenţiază prin faptul că nu acţionează asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului, aşadar nu se dezvoltă o imunitate umorală – cu activarea anticorpilor -, ci o imunitate celulară, al cărei avantaj este durata sa îndelungată. În unele lucrări experimentale s-a demonstrat că această imunitate se menţine între 13 şi 17 ani”, explică  Skvorţova, potrivit agenţiei EFE.

Rusia a realizat până în prezent trei vaccinuri anti-COVID-19, respectiv Sputnik V, EpiVacCorona şi CoviVac.

În prezent se află în faza a treia a testelor clinice o versiune a vaccinului Sputnik V, denumită ”Sputnik Light”, care va fi administrat într-o singură doză şi va fi destinat în principal ţărilor confruntate cu un val masiv de infecţii şi pentru care ar fi astfel utilă o soluţie temporară de imunizare a populaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here