Când montăm anvelopele de vară și cum le alegem

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O dată cu venirea primăverii calendaristice vine și timpul să treci de la anvelopele de iarnă la cele de vară. Specialiștii spun când să faci asta și cum să-ți alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta.

Pentru a optimiza performanțele autovehiculului tău, specialiștii recomandă să alegi anvelope de iarnă și anvelope de vară în locul celor all-season de exemplu. O dată cu venirea primăverii, temperaturile nu mai scad atât de frecvent în zona de îngheț, dar semnul cel mai clar că este momentul de a schimba anvelopele de iarnă cu cele de vară este când temperatura exterioară depășește în medie 7 grade Celsius timp de mai multe zile la rând.

Dacă o să compari anvelopele de vară cu cele de iarnă, vei vedea că anvelopele de vară sunt concepute pentru a-ți oferi performanțe optime la temperaturi ridicate. Compoziția de cauciuc și profilul benzii de rulare sunt dezvoltate pentru ca pata de contact cu asfaltul să fie cât mai mare și pentru a avea o aderență optimă în condiții de vară, indiferent dacă drumurile sunt uscate sau dacă plouă. În plus, acest lucru îți asigură și o tracțiune eficientă, o stabilitate mai mare în viraje și o aderență mai mare la frânare, ceea ce înseamnă o distanță mai mică parcursă de mașină până la oprirea totală.

Dar cum să alegi anvelopele de vară potrivite pentru mașina ta? Specialiștii anvelope.ro îți recomandă să ții cont de o serie de factori atunci când faci această alegere: buget, stil de condus, caracteristicile de performanță ale mașinii sau drumurile pe care le faci de obicei cu mașina. Pe anvelope.ro găsești un filtru care te ajută în această selecție, indentificând anvelopele de vară potrivite pentru nevoile tale, scrie B1.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here