Doze de vaccin pentru Republica Moldova. Maia Sandu: „Mulțumim, România!”

Foto: MAI, MApN, privesc.eu
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns la Chișinău. Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19, continuă.

Premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Andrei Baciu, secretarul de stat Raed Arafat și ministrul sănătății Vlad Voiculescu au fost prezenți la plecarea primului lot de doze către Republica Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru ajutorul acordat în această perioadă dificilă pentru întreaga lume. Dozele primite vor fi administrate medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor aflați în prima linie de luptă cu pandemia.

Dozele de vaccin împotriva COVID-19, sunt acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, și au fost transportate cu o aeronava aflată în dotarea IGAV – Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I., pe ruta București – Chișinău și retur.

Misiunea de transport a fost asistată de reprezentanți ai IGSU – IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, a 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, pentru Agenţia Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here