Scandal pe eliminarea gratuităţilor pensionarilor şi elevilor. Primăria Alba – către Societatea de Transport Public (STP): “Act abuziv”

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Decizia companiei private care administrează serviciul de transport public local, prin care au fost eliminate gratuităţile pentru elevi şi pensionari, este un act abuziv. Această decizie a companiei private este una luată unilateral, fără acordul ori consultarea administraţiei publice. Prin urmare, vom acţiona pe cale legală pentru a elimina acest abuz şi a recupera orice prejudiciu adus administraţiei şi cetăţenilor municipiului Alba Iulia.

Este cunoscut faptul că între administraţia locală şi compania STP S.A există, în prezent, un blocaj în ceea ce priveşte semnarea unui nou contract de gestiune a serviciului de transport public. Considerăm că astfel de acţiuni, venite din partea operatorului, sunt făcute cu scopul de a pune presiune atât pe aparatul administrativ cât şi pe consilierii locali. Nu acceptăm şantajul şi nici nu vom negocia cu pistolul la tâmplă. Obiectivul nostru, al administraţiei publice, este de a asigura cetăţenilor municipiului un serviciu de transport public modern, eficient şi la costuri cât mai reduse.

Considerăm că sumele pe care municipalitatea le plătea pentru transportul public, şi care se vor a fi plătite în continuare, sunt aberante şi nejustificate. Nu putem accepta ca sume de ordinul a 6, 7 sau chiar 8 milioane de euro, care înseamnă între 10 şi 15% din bugetul anual al oraşului, să fie cheltuite pentru serviciul de transport public. Cu atât mai mult cu cât există exemple de bune practici la alte administraţii din ţară, la Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu-Mureş sau alte municipii, unde transportul public este realizat la standarde mult mai înalte şi cu costuri mult mai mici“, transmite Primăria Alba Iulia într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here