VIDEO Adriana Pistol, director CNSCBT: Tulpina britanică există deja în jumătate dintre județele țării

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Anunțul a fost făcut, marți, de Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, în cadrul unei conferințe de presă. Asta în contextul în care pe teritoriul țării noastre sunt confirmate tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus, aceasta fiind răspândită deja în jumătate dintre județele țării.

Mi se pare că, aşa cum se întâmplă în toată lumea şi inclusiv cu o rată de transmisibilitate mai mare a tulpinii britanice, care a început să fie din ce în ce mai prezentă şi în ţara noastră, singurul lucru pe care pot să vi-l spun este că este firesc să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri. Această creştere în mod normal ar trebui să fie o creştere controlată, dacă continuăm să respectăm măsurile care sunt existente în acest moment. Dacă măsurile existente în acest moment sunt respectate, iar vaccinarea se accelerează, atunci se va întâmpla ceea ce spun eu, creşterea numărului de cazuri va putea fi controlată”, a declarat Adriana Pistol, precizând că nimeni nu poate preciza cât de mare ar putea fi creșterea numărului de infectări.

Din punct de vedere epidemiologic, eu nu mai am niciun dubiu şi aş putea să spun că nici foarte mare interes să mai văd tulpini britanice, pentru că m-am lămurit că ele există cam peste tot. Nu am nevoie de mai multe dovezi. (…) Este clar că este intrată în circulaţie. În schimb, interesul devine din ce în ce mai mare pentru tulpinile celelalte: sud-africană, braziliană. Or aici este ceva mai uşor să obţinem nişte informaţii. Totuşi, nu chiar toată lumea se duce în Africa de Sud sau în Brazilia – de aici vin aceste întrebări – sau contact cu astfel de persoane, pentru că, repet, obiectivul, dincolo de depistarea tulpinii britanice, care deja aş putea să spun că este realizat – de acum încolo trebuie să ne orientăm şi către celelalte tulpini ca să putem să fim în cunoştinţă de cauză cât mai repede posibil“, a mai declarat Adriana Pistol.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here