Termocentrala Mintia a fost oprită. Aproape toate şcolile din Deva trec la cursuri online din cauză că nu au căldură

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Aproape toate şcolile din municipiul Deva vor trece, de luni, la varianta cursurilor online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă.

Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de joi spre vineri pentru că nu a mai primit cărbune din Valea Jiului. Măsura afectează direct furnizarea apei calde şi a căldurii către aproape 4.000 de locuinţe din Deva, dar şi mai multe instituţii publice din învăţământ şi administraţie.

Potrivit inspectorului şcolar general Ilie Pârvan, un număr de 11 unităţi de învăţământ, cu 4.254 de elevi şi preşcolari, vor trece de la varianta scenariului galben la cursuri online, în conformitate cu normativele în vigoare.

Dintre unităţile de învăţământ devene, beneficiază de sisteme de încălzire proprie doar Colegiul Naţional ‘Decebal’, Colegiul Naţional Pedagogic ‘Regina Maria’, una din structurile Grădiniţei cu program prelungit nr.7 Deva, Palatul Copiilor Deva şi internatul Liceului cu Program Sportiv ‘Cetate’ Deva”, a precizat inspectorul general şcolar al judeţului Hunedoara.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here