Protestele continuă la mina Lupeni din Hunedoara. “Prefectul se duce să facă selfie și își aprinde o țigară în mină. Noroc că i-a aruncat din mână bricheta unul dintre ortaci”

Facebook - Diana Șoșoacă
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com
  • Nici nu poți să intri cu o lanternă. Este nevoie de o lanternă specială și domnul prefect se duce în fața lor și își face selfie și își aprinde o țigară. Noroc că i-a aruncat din mână bricheta unul dintre ortaci. Păi cât de incapabil mintal să fii. Cât de inept să fii să nu știi că în subteranul unei mine de cărbune nu ai voie să umbli cu focul. Ce fel de oameni punem în funcții de conducere.” – Diana Șoșoacă la România TV.
  • Protestul minerilor continuă în Valea Jiului. Chiar dacă li s-a promis că își vor primi salariile până în data de 26 februarie, aceștia spun că nu cedează și nu renunță la proteste.„Nu cedăm”, „Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, sunt câteva dintre lozincile ortacilor care protestează sâmbătă în faţa minei Lupeni.
  • O parte dintre minerii protestatari au ieşit la suprafaţă pentru a-şi întâlni familiile, după care au revenit în subteran.Starea de sănătate de sănătate a minerilor din subteran este monitorizată de către salvatorii mineri.
  • Minerii din Lupeni i-au spus senatoarei Diana Șoșoacă că nu și-au primit bonurile de masă de 11 luni, că nu își văd copiii cu săptămânile, că au soții gravide despre care nu știu cum se descurcă, că nu au vitamine, nu au echipamente de protecție, muncesc și sâmbetele și duminicile la 250 de metri sub pământ, au salarii de 1.700 de lei, se îmbolnăvesc grav în mine și în general sunt  bătaia de joc a tuturor șefilor politici.
  • Știți de ce nu m-au lăsat să intru? Pentru că așa am putut să aflu tot. Eu nu știu cine n-ar putea să plângă când vezi ce-i acolo. Nu mi-am închipuit vreodată că există atâta durere în oameni și autoritățile să nu ia atitudine. Domnule… pentru 1700 lei ca să te duci 250 de metri sub pământ ca să trăiască cine? Niște mizerabili care sunt la putere. Nu și-au văzut familiile. Unul are nevasta gravidă, nu știe nimic despre ea, sunt șase oameni internați. Aerul e atat de rarefiat acolo… Minerii nu vor renunța. Mă duc să le iau vitamine. Unde-s toți? Aici trebuia să fie tot guvernul și parlamentul României” – Diana Șoșoacă – România TV.
  • La sosirea la mină, Diana Şoşoacă a anunţat că va încerca să coboare în mină pentru a sta de vorbă cu cei circa 80 de mineri care s-au blocat în subteran. După mai multe discuţii, senatorului Diana Şoşoacă nu i s-a permis acest lucru. Ea a anunţat că a fost informată de ortacii blocaţi vor să stea de vorbă cu ea şi pentru că nu i se permite să coboare, unii mineri vor ieşi la suprafaţă să-i spună fiecare păsurile.

    Probabil că după ce vor ieşi din subteran, minerii vor fi spitalizaţi” – Diana Șoșoacă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here