OMS spune că tulpina africană a SARS-COV-2 nu este mai letală decât celelalte variante, iar studiile arată că vaccinurile sunt eficiente și în acest caz

Imagine de torstensimon de la Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Nu au fost găsite dovezi care să ateste faptul că tulpina africană a virusului SARS-CoV-2 ar provoca mai multe decese decât altele, a precizat joi, reprezentanta OMS Maria Van Kerkhove.

Nu există, de asemenea, indicii că acea tulpină virală ar provoca un număr mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii.

Un test clinic realizat cu vaccinul de la AstraZeneca în perioada de circulaţie a acestei variante s-a desfăşurat pe un număr redus de pacienți şi nicio persoană nu a dezvoltat forme grave de COVID-19.

“Acest lucru este important, pentru că ceea ce vedem este că toate vaccinurile sunt mai eficiente la persoanele care prezintă un risc sever”, au declarat experții.

Experţii au subliniat că, în pofida diferențelor dintre această variantă şi celelalte tulpini, Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea unor măsuri de sănătate publică adecvate.

Apariția noii tulpini de COVID-19 a obligat autoritățile din Africa de Sud să introducă noi restricții, încă din luna decembrie a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here