VIDEO Medicul Radu Țincu se ia de Ministerul Sănătății: “Rolul nu este să găsească vinovați pentru tragedii, ci să le prevină”

Facebook
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat că este posibil ca dorința populației de a fi găsiți vinovați pentru tragedii să satisfacă imaginea Ministerului Sănătății, „care scoate în față anumiți vinovați individuali”, însă acest lucru nu va rezolva problemele.

Cred că discutăm de postarea legată de diferitele tragedii care au cuprins Ministerul Sănătății, și ultima e legată pacientul ars transferat în Belgia. Spuneam faptul că Ministerul Sănătății, oarecum sub presiunea opiniei publice, se concentrează în a găsi vinovați individuali pentru diferite catastrofe. Rolul Ministerului Sănătății nu este să găsească vinovați, pentru că există o altă instituție, care este Ministerul Justiției și care se ocupă cu găsirea vinovaților. Ministerul Sănătății ar trebui să elaboreze, în urma acestor tragedii, politici preventive, să identifice vulnerabilitățile care au stat la baza acestor tragedii, și să încerce ca în viitor ce poate fi prevenit să fie aplicat în practică. Într-adevăr, e posibil ca această dorință a populației și societății civile de a găsi vinovați să satisfacă un pic imaginea Ministerului Sănătății, care scoate în față anumiți vinovați individuali, însă acești vinovați nu vor rezolva problemele în viitor”, a explicat Radu Țincu în emisiunea “Bună România” de la B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here