Pacienţii cu infarct din Sibiu, transportați la Mureş, deşi la Spitalul Judeţean are aparatură specială de 5 milioane euro

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Bolnavii care suferă un infarct sunt transportaţi cu elicopterul SMURD sau cu ambulanţa la spitalul din Târgu Mureş, deşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu există un centru performant, dotat cu aparatură în valoare de 5 milioane de euro, unde mai trebuie un angiograf şi medici care să intervină, ca spitalul sibian să poată fi inclus în Programul naţional de infarct, au declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu.

Programul de infarct nu este derulat în judeţ, deci pacienţii care au infarct pleacă la Mureş“, a explicat medicul şef al CJAS, Mihaela Galiş.

“Cu ultimul director am discutat, cu domnul Neag, care a fost pe la mine acum două săptămâni şi i-am spus să împacheteze serviciile de la CVASIC şi să vină cu ele spre noi, în primul rând să vină cu aparatele în evaluare la noi, adică i-am spus care sunt paşii de urmat să poată să valorifice infrastructura de acolo. Acolo există RMN 3 Tesla şi la Centrul de Cercetare de la Pediatrie. (…) Acolo (la CVASIC n.r.) este unul din cele mai moderne angiografe din ţară. (…) Spitalul trebuie să evalueze ce poate să facă cu acea aparatură”, a punctat Vasile Spinean, directorul CJAS Sibiu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here