Francisc Tobă, implicat în Revoluția de la Sibiu și acuzat de tentativă de omor deosebit de grav, validat de plenul Camerei Deputaţilor

Fotografie -Live Camera Deputaților
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Plenul Camerei Deputaţilor a votat miercuri validarea mandatului deputatului Francisc Tobă, după ce Comisia de validare a înaintat un raport în acest sens.

Voturile au fost așa: 155 “pentru”, 8 “împotrivă”, o abţinere şi trei deputaţi nu au votat.

Francist Tobă a fost ales pe lista Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Braşov, a depus apoi jurământul în plenul Camerei Deputaţilor.

Numele lui Toba apare în dosarul legat de represiunea din decembrie 1989 de la Sibiu, în timpul Revoluției. În acest dosar, clasat în 2010, sunt peste 700 de victime, morți, răniți și lipsiți de libertate.

Presa vremii, preluată de ziare.com, lt.col. (r) Francisc Toba a fost acuzat de tentativa de omor deosebit de grav si complicitate la tratamente neomenoase. Presa a relatat despre Toba ca impreuna cu Lt. Col. Dragomir Aurel, incepand cu data de 22.12.1989, insotiti de militari in termen, inarmati, au ridicat din sectiile Spitalului Judetean Sibiu mai multe persoane ranite, in ciuda insistentelor cadrelor medicale. Acestia au fost dusi intr-o sala de sport unde ar fi fost batuti de militari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here