Programări vaccinare. Alexandru Rafila: “Pentru Pfizer și Moderna, abia din de la jumătatea lunii martie”

Facebook
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Medicul Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre vaccinul pe care l-ar alege dintre Pfizer, Moderna și AstraZeneca, dacă ar avea această posibilitate.

Aș alege vaccinul AstraZeneca, deși momentan nu mă încadrez în categoria de vârstă recomandată în România, sub 55 de ani, dar cred că acest lucru se poate schimba până în martie, atunci când mă voi vaccina eu. Chiar dacă are o eficacitate mai mică decât celelalte două, cel puțin așa arată primele studii, cred că este un vaccin suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală. Eu am fost deja infectat cu coronavirus. Există studii care arată că la persoanele care au trecut prin boală într-un interval de trei până la șase luni s-ar putea să fie suficientă o singură doză, dar încă nu avem o certitudine în acest sens“, a precizat Alexandru Rafila, la Digi24.

Medicul Alexandru Rafila a spus și când se deschid noile sloturi de programare la vaccinare.

Cu Pfizer și Moderna abia de la jumătatea lunii martie vor fi disponibile noi sloturi de programare, eu sper să rămână și atunci la fel de ridicat interesul pentru vaccinare în România. Pe măsură ce a trecut timpul, interesul pentru vaccinare în alte țări a scăzut.

Este posibil să avem cicluri de vaccinare similare cu cele pentru prevenirea infecției gripale, iar un motiv în acest sens îl pot constitui mutațiile antigenice, apariția unor tulpini noi și persistența răspunsului imun după vaccinare”, a spus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here