Angajata unei fabrici din Brașov a fost trimisă în judecată după ce firma la care lucrează i-a transferat în cont, din greșeală, peste 100.000 de lei, adică mai bine de 20.000 de euro, iar femeia a refuzat să restituie banii.

Procesul este pe rolul Curții de Apel Brașov, iar sentința finală a rămas în pronunțare.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, s-a trezit în cont cu peste 20.000 de euro, iar acum este trimisă în judecată pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor după ce a refuzat să returneze banii.

Evenimentul a avut loc în luna martie 2019, când fabrica la care lucra i-a transferat în cont suma de 112.194 lei, cu 110.597 lei mai mult decât salariul pe care firma dorea să îl transfere angajatei.

Instanta retine ca inculpata si-a insusit o suma considerabila de bani, suma ce a fost virata din eroare in contul sau de catre societatea angajatoare. In ciuda acestui fapt, inculpata nu a inteles sa restituie suma de bani primita din eroare ci a ales sa ii foloseasca in interes propriu. Cu privire la circumstantele personale ale inculpatei, se retine ca aceasta este la primul contact cu legea penala, astfel ca nu se poate retine o perseverenta infractionala in sarcina sa. De asemenea, inculpata a avut o atitudine cooperanta cu organele judiciare, aceasta a recunoscut savarsirea faptei si a participat in mod activ la desfasurarea activitatilor de urmarire penala. In cursul judecatii, a recunoscut in totalitate faptele retinute in sarcina sa prin actul de sesizare a instantei, mentionand totodata ca este de acord cu prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii”, se arata in sentinta Judecatoriei Brasov.