Alba Iulia fără noroaie: Primăria Alba Iulia a demarat o amplă acţiune de curăţenie a municipiului

Imagine de Josep Monter Martinez de la Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat, săptămâna trecută, acţiunea “Alba Iulia fără noroaie”, în cadrul căreia se va interveni pe străzile din municipiu pentru curăţarea noroiului adunat în urma iernii şi a ploilor din ultima perioadă. De asemene acţiunea va presupune şi intervenţii pentru întreţinere şi pietruire pe străzile neasfaltate din Alba Iulia.

În cadrul acţiunii “Alba Iulia fără noroaie”, firma de salubritate va curăţa străzile mecanizat, cu maşinile de măturat, iar în locurile în care utilajele nu pot interveni curăţenia se va face cu angajaţii de la salubritate şi cu beneficiarii ajutorului minim garantat. Beneficiarii acestor ajutoare sociale, care sunt apţi de muncă, au obligaţia de a presta muncă în folosul municipiului, astfel încât au fost mobilizaţi pentru aceste lucrări.

Începând de luni, municipalitatea a început şi a doua fază a acţiunii “Alba Iulia fără noroaie”, respectiv lucrări de întreţinere şi pietruire pe străzile neasfaltate din Alba Iulia. Lucrările se vor face cu utilajele şi angajaţii primăriei, iar administraţia locală a lansat o achiziţie publică pentru a încheia un contract cadru care să asigure cantitatea necesară de piatră şi balast pentru aceste lucrări. Contractul va fi încheiat, cel mai târziu, în luna martie, şi va asigura în următorii 2 ani, în funcţie de nevoi, 34.000 de tone de piatră concasată şi balast pentru repararea şi întreţinerea drumurilor nemodernizate din municipiu. Toate lucrările se vor derula în regie proprie, cu utilajele şi angajaţii primăriei.

“Alba Iulia are mult prea multe străzi neasfaltate. Este o realitate care, până acum, a fost cosmetizată şi, cum spune românul, ascunsă sub preş. Aproximativ 150 de kilometri de străzi din municipiu sunt fără asfalt, iar pentru aceşti oameni “confortul” unui oraş înseamnă praf şi noroaie. Este aproape jumătate din distanţa Alba Iulia – Bucureşti. Nu încerc să vorbesc despre “moşteniri”, cum o fac unii politicieni în această perioadă, ci vreau să facem împreună o radiografie serioasă a realităţilor urbane din Alba Iulia. Cei 150 de kilometri de străzi neasfaltate nu sunt o mândrie, ci o dovadă a neputinţei administrative şi a lipsei de viziune. De aici trebuie să începem, dacă vrem să fim cu adevărat “smart”. Un oraş inteligent trebuie să ofere, în primul rând, condiţiile normale de trai şi pentru cetăţenii din aceste zone, oameni care plătesc taxe şi impozite locale. Am demarat acţiunea “Alba Iulia fără noroaie” şi, pe lângă curăţenia noroiului de pe carosabil, am început şi lucrări pe străzile nemodernizate, unde facem în regie proprie pietruiri şi întreţinere, până când vom putea intra cu proiectele de asfaltare şi pe aceste străzi. Nu lansez promisiuni politicianiste că vom asfalta peste noapte toate aceste străzi, însă îi asigur pe locuitorii lor că vom începe să lucrăm serios prioritizând transparent investiţiile multianuale pentru asfaltări şi modernizări. Îi rog pe cetăţeni să ne sesizeze zonele cu probleme pentru a se interveni cu lucrări de întreţinere sau să ne anunţe dacă acţiunile de curăţenie nu se desfăşoară corespunzător”, a spus primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa.

Prima acţiune de întreţinere şi pietruire a început, luni, pe Strada Emil Racoviţă – Zona AREX, problemele din această zonă fiind frecvent sesizate de cetăţeni. În cazul în care doriţi să sesizaţi probleme pe străzile dumneavoastră sau dacă acţiunile de curăţenie nu se desfăşoară corespunzător, vă rugăm să contactaţi echipa Primăriei Alba Iulia la telefon: 0258 819 462, prin aplicaţia “Smart Alert Alba Iulia” sau prin pagina de Facebook “Dispecerat Primărie Alba Iulia”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here