Ministerul Sănătății a dat undă verde pentru Ivermectină, în România

Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ministerul Sănătății a dat undă verde Ivermectinei, medicamentul foarte ieftin, considerat eficient în tratarea COVID-19.

Specialiștii în sănătate au declarat că se poate utiliza în studii clinice în România, la fel ca în celelalte state europene. Mai departe, medicamentul trebuie să primească avizul și de la Agenția Națională a Medicamentului (ANMDMR)

La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România.

Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic.

În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă”, a spus doctorul Virgil Musta, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here