Sănătatea brașovenilor, în pericol. Pierderi anuale de 500 de milioane de euro din cauza poluării aerului

Pixabay -Benita5
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

​România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul european cel mai afectat de costurile cauzate de poluarea aerului.

Brașovul este cel de-al treilea oraș din România ca și cost mediu al poluării pentru sănătate, în total locuitorii municipiului având pierderi de aproximativ 500 de milioane de euro anual din cauza poluării, arată studiul „Impactul poluării aerului asupra costurilor pentru sănătate”, publicat anul trecut de Alianța Europeană de Sănătate Publică.

București, Timișoara și Brașov sunt cele mai afectate orașe din România, în ceea ce privește pierderile pe cap de locuitor datorate impactului poluării asupra sănătății.

București, Cluj-Napoca și Brașov sunt printre cele mai poluate orașe europene cu NO2 (substanță clasificată drept cancerigen de mare risc de Organizația Mondială a Sănătății).

Rezultatele sunt relevante și în contextul pandemiei COVID-19, cercetările arătând că o calitate inferioară a aerului poate crește mortalitatea în cazurile de COVID-19.

Detaliile cercetării pentru fiecare oraș pot fi consultate pe site-ul cleanair4health.eu, orașele românești incluse în acest studiu fiind: București, Timișoara, Brașov, Cluj, Iași, Ploiești, Craiova, Oradea, Arad, Galați, Pitești, Baia-Mare, Botoșani, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Satu Mare, Călărași, Giurgiu, Focșani, Alba Iulia și Bistrița, scrie Biz Brașov.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here