O femeie de 73 de ani a murit după ce s-a vaccinat anti-Covid-19. CNCAV: O coincidență

Foto Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O femeie de 73 de ani din Bacău a murit după ce a fost vaccinată, anunță Direcția de Sănătate Publică Bacău. Femeia era cunoscută cu multiple afecțiuni cronice. Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) afirmă într-un comunicat că decesul femeii nu are legătură cu vaccinul.

Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID- 19 în cursul zilei de vineri, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze, se arată într-un comunicat CNCAV.

”Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”, mai precizează comunicatul.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău, care va prezenta concluziile analizei, anunță comunicatul CNCAV.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here