Care sunt riscurile vaccinului COVID-19. Radu Ciornei explică: “Acest vaccin nu este 100% nou”

Facebook
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Radu Ciornei crede că riscurile vaccinului COVID-19 sunt comparabile cu cele ale obișnuitului ser antigripal. Medicul sucevean a dezvoltat pe marginea acestui subiect pentru B1.

Cred că numărul de complicații severe este exact ca în cazul vaccinului antigripal și ca în cazul altor vaccinuri. Familia aceasta de coronavirusuri ne este cunoscută. Vaccinul nu a fost administrat oamenilor fără o etapă de testare. A fost o etapă mai scurtă, pe câteva zeci de mii de persoane, dar a existat. 

Vizavi de numărul de complicații fatale, foarte rapide, uitați-vă că în Israel s-au administrat aproape 2 milioane de doze, în timp ce în România avem 200.000. Nu avem nicio complicație majoră. Grija este normală în cazul unei boli noi. Dar boala este nouă doar ca pandemie. Bolile cauzate de coronavirus sunt foarte bine cunoscute în domeniu.

Acest vaccin nu este 100% nou, nu este o terapie 100% nouă. De asemenea, această tehnică de mARN este folosită și atestată de aproape un deceniu.

Mi s-a reproșat pe Facebook faptul că prin acest vaccin vom fi organisme modificate genetic. Nu, nu este adevărat. Acidul ribonucleic nu ajunge în nucleu. ADN-ul se găsește doar în nucleu. Niciodată ARN-ul nu ajunge să influențele codul nucleic din nucleul celular”, a spus Radu Ciornei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here