Alexandru Rafila: Cu siguranță, în acest an vom purta mască. Renunțarea la ea va fi o decizie tehnică și se va baza pe studii științifice

Foto: Facebook - Alexandru Rafila
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Alexandru Rafila a explicat că renunțarea la mască va fi o decizie tehnică și se va baza pe studii științifice realizate de organisme internaționale.

Eu nu pot să dau un termen când se va renunţa la mască, dar dacă acest obiectiv, al unei acoperiri vaccinale de 70%, va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care, în funcţie de fiecare stat, vor fi adoptate.

Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă, adică renunţarea la mască se va baza pe studii ştiinţifice realizate de organisme internaţionale, de exemplu Centrul European de Control al Bolilor, va exista o poziţie din partea Uniunii Europene care să ţină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru şi de situaţia de la nivelul UE. Eu nu pot să dau un termen când se va renunţa la mască, dar dacă acest obiectiv, al unei acoperiri vaccinale de 70%, va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care, în funcţie de fiecare stat, vor fi adoptate”, este de părere Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here