Primăria Sibiu s-a răzgândit cu câteva ore înainte de începerea campaniei de vaccinare. Nu mai face centre de vaccinare în săli de sport

Foto: Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Primăria Sibiu a anunțat, joi, cu câteva ore înainte de debutul fazei a doua de vaccinare, că au amenajat patru centre de vaccinare într-un spațiu expozițional din oraș, pus la dispoziție de un antreprenor, până acum centrele fiind anunțate în patru săli de sport ale unor școli.

Direcția de Sănătate Publică a înștiințat Primăria Sibiu că se va renunța la amenajarea centrelor de vaccinare în sălile de sport ale unităților școlare stabilite inițial, motiv pentru care amenajarea lor s-a sistat. Spațiul Redal Expo a fost pus la dispoziția municipalității gratuit de firma Retezat SA, Primăria Sibiu încheind un contract în acest sens cu firma menționată. Municipalitatea va achita doar costurile utilităților consumate în perioada în care funcționează centrele de vaccinare, precum și costurile pentru serviciile de curățenie și dezinfecție a spațiilor.

Pe lângă aceste dotări, după emiterea actului normativ care reglementează recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare, Primăria Sibiu va contracta și aceste servicii, dacă rămân în sarcina administrațiilor locale. Operaționalizarea acestor centre a fost realizată de Primăria Sibiu conform dispozițiilor Ordinului Comun al nr. 2171/181/M.223/4380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, sub coordonarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și a Direcției de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu”, a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Mobilierul a fost pus la dispoziție de aceeași firmă privată, costul pentru restul dotărilor achiziționate de Primărie fiind de 26.000 lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here