ONU transmite semnalul după ce 2020 a fost unul dintre cei mai călduroși din istorie. „Planeta se apropie de o creștere catastrofală a temperaturilor”

Fotografie Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Organizația Meteorologică Mondială (ONU) a spus că anul trecut a fost unul dintre cei mai călduroși trei ani înregistrați vreodată, în ciuda efectului de răcire al fenomenului La Niña.

Secretarul general al ONU António Guterres a declarat că această constatare arată că “planeta se apropie de o creștere catastrofală a temperaturilor, cu 3 până la 5 grade Celsius, în cursul actualului secol”.

Conform BBC, 2020 chiar nu ar fi trebuit să fie printre cei mai calzi ani. La sfârșitul anului a avut loc fenomenul meteo La Niña, care răcește vremea în mod natural, însă puterea de încălzire a gazelor cu efect de seră este într-atât de mare încât 2020 e acum, alături de 2016 și 2019, scrie Realitatea.

Cercetătorii spun că ultimii doi încheie un deceniu remarcabil de călduros, iar dacă emisiile de carbon nu vor fi reduse rapid, ne putem aștepta la știri similare și în anii următori.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here