Belgia a făcut un vaccin anti-COVID care ar oferi imunitate pe viață

Foto: Pixabay.com
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Un vaccin împotriva coronavirusului care oferă imunitate pe viață, promit mai mulți cercetători din Belgia. El e deja în teste și ar urma să fie distribuit din toamnă. Oamenii de știință de la Institutul Rega al renumitei Universităţi Catolice din Leuven susțin că vaccinul produs de ei va fi o alternativă viabilă la celelalte de până acum.

Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul.

După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale. Imaginaţi-vă că dacă în China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei”, spune Johan Neyts, şeful Institului Rega-UCL Louvain, arată un material al Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here