Interferon Beta: tratament nou pentru COVID-19. O româncă din UK e prima pacientă care l-a primit deja: „Încep să transpir”

Fotografie Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În Marea Britanie a început un studiu clinic la scară largă a unui nou tratament care ar putea preveni dezvoltarea de forme severe de COVID-19 și care implică inhalarea unei proteine numite interferon beta, pe care organismul o produce atunci când se confruntă cu o infecție virală. Studiul vrea să arate dacă tratamentul va stimula sistemul imunitar, pregătind celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor. Testele inițiale au arătat că tratamentul a redus șansele ca un pacient cu COVID-19 să dezvolte forme severe, care ar necesita ventilația mecanică, cu aproape 80%.

Prima pacientă care a primit tratamentul experimental cu interferon beta este o româncă ce locuiește în nord-estul Angliei.

Doar o mișcare scurtă sau dacă încerc să mă așez mai comod, încep să mă simt foarte obosită, încep să transpir și mă doare tot corpul. Niciodată nu m-am mai simțit așa. Este îngrozitor”, a spus Alexandra Constantin pentru Digi24.

Ajută celulele să-și reconstituie cu adevărat răspunsul imun și să lupte împotriva virusului. Prin urmare, există mai puține leziuni la nivelul plămânilor, mai puține simptome, un risc mai mic de admitere la terapie intensivă sau chiar deces. Interferonul beta face parte din prima linie de apărare a organismului împotriva virusurilor. Practic, îl avertizează să se aștepte la un atac viral. Atunci când intră în organism, noul coronavirus pare să suprime producția de interferon beta ca parte a strategiei sale de a se sustrage sistemului imunitar”, a explicat Tom Wilkinson, medic.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here