Firmele de transport din Brașov, verificate de inspectorii OPC

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În dată de 13.01.2021, în intervalul orar 6.00 – 8.30, mai multe echipe mixte formate din polițiști din cadrul POLIȚIEI LOCALE BRAȘOV și comisari ANPC, au desfășurat o acțiune de control și supraveghere a modului în care se realizează transportul navetiștilor de către firmele de transport.

”Din păcate au fost descoperite numeroase nereguli, respectiv punerea în pericol a călătorilor prin faptul că le era permisă coborârea din autobuz în locuri neautorizate (chiar în giratorii intens circulate), număr mai mare de pasageri decât cel legal, șoferii cât și parte din călători nu purtau masca deloc sau necorespunzător, autobuze cu probleme tehnice, spațiul de așteptare din autogară necorespunzător cu scaune și bănci rupte, mizerie, temperatura nepotrivită, lipsa accesului la toalete etc.. Am constatat și probleme de informare, neoperarea unor trasee, imposibilitatea unor călători de a comunica online sau telefonic cu operatorul de transport, dar și alte aspecte importante care necesită o cercetare suplimentară.

Faptul că în plină pandemie șoferii nu respectă normele legale de protecție împotriva SARS COV 2 este un  fapt extrem de grav, deoarece, corelat cu numărul mare de călători, spațiul mic și timpul îndelungat petrecut în autobuz, poate duce la îmbolnăviri colective.

Se vor aplică măsurile legale pentru abaterile constatate, amenzi ce pot ajunge până la 50000 lei, vor fi continuate cercetările pentru celelalte aspecte și vor fi sesizate autoritățile competențe să verifice neregulile care nu întră în competență noastră. 

Apreciem bună colaborare cu Poliția Locală Brașov și cu siguranță astfel de controale vor continuă până când activitatea va întră intr-o normalitate”, precizează OPC Brașov într-un comunicat de presă. 

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here