Echipajele SMURD și Salvamont au intervenit pentru a salva șapte turiști care schiau pe pârtiile închise din Poiana Brașov

Foto Facebook
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ne confruntam cu un flux foarte mare de schiori pe partiile din partea inferioara a masivului, zone care sunt inchise.

Astazi, 13.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 7 cazuri de turisti care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna in Masivul Postavaru. Pentru 3 dintre acestia a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD, care le-au transportat spre unitatea spitaliceasca pentru investigatii suplimentare.
Va reamintim ca toate partiile din zona inferioara a masivului sunt in continuare inchise si rugam turistii sa nu mai intre in aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zapada este pe alocuri subtire si poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole, etc.). Totodata, in aceste zone se intervine cu instalatiile de producere a zapezii artificiale, fapt care duce la consistente si planeitati diferite ale stratului de zapada.
Coborarea de pe masiv catre statiune trebuie facuta cu instalatiile de transport pe cablu!
De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 53 de situatii, implicand 54 de persoane care s-au accidentat, ratacit, sau a trebuit sa fie evacuate de pe munte.
Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!, transmite Salvamont Poiana Brașov.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here