Familia Regală transmite condoleanțe Bisericii Greco-Catolice și enoriașilor, după decesul Episcopului Florentin Crihălmeanu

Captură foto Instagramul familiei Regale a României
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu tristețe vestea trecerii la Domnul a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Preasfinția Sa a fost gazda Familiei Regale la Cluj-Napoca, la Catedrala “Schimbarea la Faţă” și la Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor Credinței, în anii 2015, 2016 și 2017. PS Florentin Crihălmeanu a oferit Majestății Sale Margareta și Alteței Sale Regale Principele Radu cea mai importantă decorație a Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Crucea Sfântul Iosif.

Episcopul Florentin Crihălmeanu s-a născut în anul 1959, la Iași. În anul 1997, el a fost consacrat episcop de Sfântul Ioan Paul al II-lea în bazilica Sfântul Petru, fiind la timpul respectiv cel mai tânăr episcop catolic din lume. Din anul 2002 a devenit episcopul eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla. În anul 2005, a obținut titlul de doctor în teologie al Universității Urbaniene din Roma.

În numele Casei Regale a României, Majestatea Sa Margareta transmite condoleanțe Bisericii Greco-Catolice, enoriașilor eparhiei de Cluj-Gherla și familiei îndoliate!„, scrie  pe Instagram, Familia Regală a României.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here