Peste 420 de copii s-au născut anul trecut la Sfântu Gheorghe. Cele mai populare nume

Imagine de Madlen Deutschenbaur de la Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Peste 420 de copii din Sfântu Gheorghe s-au născut anul trecut. Cele mai populare nume pentru copiii născuţi anul trecut au fost David şi Anna.

Statistica Serviciului Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe pe anul 2020 ne indică faptul că numărul copiilor născuţi anul trecut, cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, se ridică la 421. Numărul este în scădere faţă de anul 2019, când au fost 485 de copii născuţi.

În total, Serviciul a înregistrat anul trecut 1.026 de naşteri, cu aproape 700 mai puţine decât în 2019. Dintre aceştia, 248 este numărul născuţilor cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, iar 778 sunt copii înregistraţi la Sfântu Gheorghe, dar cu domiciliul în alte localităţi.

Numărul născuţilor din Sfântu Gheorghe a fost cel mai mare în luna ianuarie – 51, iar cel mai mic în luna decembrie, doar 23 de copii născuţi.

De asemenea, din cauza pandemiei şi a faptului că Maternitatea Spitalului Judeţean a fost închisă mai multe luni, numărul născuţilor care au domiciliul în Sfântu Gheorghe, dar naşterea a fost înregistrată în alte localităţi, este aproape dublu faţă de anul 2019. Vorbim despre 173 de copii născuţi în alte localităţi anul trecut, faţă de 90 acum doi ani.

În ceea ce priveşte cele mai folosite prenume pentru băieţi, singure sau în combinaţie cu alte prenume, David a fost folosit de 12 ori pe parcursul anului trecut, urmat de Bence (11) şi Krisztian (10). În cazul fetiţelor, prenumele Anna este cel mai întâlnit, fiind folosit de 8 ori, urmat de Hanna de 7 ori şi Fruzsina de 4 ori.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here