Fraudă cu facturi. CERT-RO atenționează: Orice solicitare să fie verificată înainte de efectuarea tranzacției

Foto Pixabay
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică trage un semnal de alertă asupra tentativelor de fraudă cu facturi, semnalând faptul că în spatele solicitărilor de tranzacții poate fi un atacator care încearcă să deturneze banii către contul propriu.

CERT-RO explică modul în care se poate derula o astfel de fraudă într-un infografic postat pe site-ul lor și vine cu o serie de recomandări, oamenii fiind sfătuiți să nu acționeze în grabă și să verifice orice solicitare de tranzacție, înainte de a efectua o plată a unei facturi.

CERT-RO sfătuiește organizațiile să se asigure că angajații sunt informați, recunosc acest tip de fraudă și o pot evita. Aceștia trebuie să sesizeze poliția la orice încercare de fraudă, chiar dacă nu au devenit victima acesteia.

Instruiţi-vă personalul ca întotdeauna să verifice orice neregulă posibilă la plăţile facturilor. Reanalizaţi informaţiile postate pe site-ul companiei, în special referitor la contracte şi furnizori. Limitaţi datele despre companie pe care angajaţii le pot posta pe reţele sociale. Implementaţi proceduri clare de verificare a legitimităţii plăţilor

Pentru plăţi peste o anumită sumă, instituiţi o procedură suplimentară de verificare cu beneficiarul. Când efectuaţi o plată, trimiteţi un e-mail de confirmare destinatarului. Pentru siguranţă, includeţi denumirea băncii şi ultimele 4 cifre ale numărului de cont. Stabiliţi puncte de contact unice cu companiile partenere către care efectuaţi plăţi regulate. Fiţi precaut cu datele despre locul de muncă pe care le postaţi pe reţelele sociale” , atenţionează specialiştii în securitate cibernetică.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here