DNA îi cere lui Klaus Iohannis să accepte urmărirea penală pentru Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că a luat mită 800.000 de dolari

Foto Facebook
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

DNA a cerut luni încuviințarea urmăririi penale pentru Călin Popescu Tăriceanu, fiind acuzat că în perioada 2007-2008, când era premier, ar fi primit de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță.

Tăriceanu și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece,  foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță.

În schimb,  acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de  800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului,  pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore“, precizează procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here