Apel umanitar pentru Alexia Sîngeorzan, tânăra meșotistă care luptă cu Leucemia și cu virusul preluat din spital: Starea Alexiei e critică

Foto Facebook
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Alexia Sîngeorzan are 16 ani și este elevă la Colegiul Național “dr. Ioan Meșotă”. De luni bune fata se luptă cu o boală grea care a lovit-o puternic, iar în urma spitalizării a contactat un virus și mai puternic care a adus-o în comă.

Conducerea Colegiului Național “dr. Ioan Meșotă”, colegii Alexiei, profesorii și asociația de părinți s-au mobilizat pentru a o ajuta pe tânără. Și Școala Gimnazială Nr. 19 din Brașov, școala la care a învățat Alexia în gimnaziu, a făcut un apel umanitar:

Cu mare îngrijorare, am aflat că eleva școlii noastre, ALEXIA SÎNGEORZAN, absolventă eminentă în iunie 2019, e în mare suferință, duce o luptă grea cu o boală periculoasă. Efortul medicilor, susținerea și dragostea familiei, nu sunt de ajuns la acest moment. La cei 16 ani ai ei, draga Alexia are nevoie și de noi.

In prezent, e elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național “Dr. Ioan Meșotă”. Un copil excepțional, o fată frumoasă și deșteaptă, respectuoasă și disciplinată. O elevă model, o fiică exemplară. Așa este ea.

Alexia, ai toată dragostea noastră! Fii tare și vei învinge!

Dumnezeu să-ți poarte de grijă! Ești mereu în gândurile și în rugăciunile noastre!

Donații pentru Alexia

“Fiecare dintre noi a purtat o luptă proprie în anul ce-a trecut. A fost un an presărat cu nesiguranță și teama unui virus care ne-a afectat pe toți și ne-a făcut să înțelegem cât de fragili suntem. Chiar și asa, pe lângă lupta lumii cu virusul COVID19, în paralel s-au purtat și se poartă bătălii separate de el. Bătălii cu boli și temeri, poate mai puternice decât coronavirusul. O astfel de luptă o poartă și Alexia, o adolescentă brașoveancă, a cărei mesaj și strigăt de ajutor se regăsește aici:

”Am 16 ani și visuri cât pentru 100. Îmi place să fac o mulțime de lucruri, îmi doresc să învăț tainele a si mai multora… Un timp am cochetat cu ideea de a deveni un excelent avocat, Îmi doream cu ardoare să studiez dreptul în Anglia. Nu de mult și nici nu știu din ce rațiune, brusc am cotit-o spre psihologie. Astăzi mă întreb dacă nu cumva acesta a fost un semn. Un semn al faptului că o boală cruntă avea să mă lovească, iar ceea ce urma să conteze mai mult era psihicul meu.
M-am considerat mereu o adolescentă frumoasă, chiar dacă uneori îmi venea ideea că nu mi-ar strica vreo câteva, nu multe, kilograme în minus. Și, dintr-o dată, minune: am slabit 11 kg în 2 luni! Doamne, ce mândră de mine eram… și ce fericită când prietenii mă admirau și complimentau… Toate astea se întamplau în luna august. N-a durat însă mult și de la această euforie am ajuns să-mi dau seama ca în corpul meu se întampla ceva greșit, că ceva nu funționează, eram mereu obosită și mult prea palidă. Nici makeup-ul, una dintre pasiunile mele, dealtfel, nu mă mai ajuta. Fața mea era tot mai greu de transformat în bine. Totul a culminat cu un sfârșit de septembrie trist, în care am aflat că nu voința mea a fost cea care-mi îmbunătățise silueta, ci și o boală cruntă care avea să mă țintuiască într-un pat de spital: LEUCEMIE ACUTALIMFOBLASTICA…
Și așa au început luni chinuitoare de tratamente tot mai greu de suportat, octombrie, noiembrie, decembrie. În adâncul sufletului speram ca măcar de sfintele sărbători de iarnă să pot să împodobesc bradul în mijlocul familiei mele, să fim cu totii mulțumiți și liniștiți, ACASA. N-a fost să fie! E 24 Decembrie, Ajunul Crăciunului și trebuie să-mi doresc altceva decât ce era plănuit, am nevoie de medicamente și sprijinul vostru pentru a depăși o fază critică în evoluția bolii mele, complicația pulmonară cauzată de activarea virusului CMV(cytomegalovirus).
Nu e virusul celebru al acestui an 2020, dar în cazul sistemului meu imunitar blocat de tratamentul cu imunosupresoare, efectele lui sunt la fel de devastatoare. Acum trebuie să depășesc niște momente critice, dar am în continuare dificultăți mari de respirație. Trebuie să-mi continui lupta și să nu-mi pierd speranța că voi depăși aceste momente… Iar dorința de a fi în mijlocul familiei mele la împodobirea bradului sper să mi se împlinească de Crăciunul următor, care poate va fi precum cele de dinainte de 2020”.
‼️ “În prezent starea Alexiei este critică, aceasta luptă din răsputeri iar viața ei depinde de un aparat care i-a forțat transferul la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, unde din păcate fiecare minut costă. Spitalizarea aduce o povară financiară ce depășește posibilitățile familiei, costurile se ridică la 1000 euro pe zi, iar perioada de care are nevoie poate depăși chiar și o lună însemnând peste 30.000 EURO. Doar cu sprijinul nostru poate duce la capăt acest tratament. Haideti să fim alături de ea”.‼️
Orice share sau donație contează🙏
Conturi în care se pot face donații:
➡️Nume: Singeorzan Raluca Ioana
➡️BCR – RON
RO47 RNCB 0053 0482 8028 0002
➡️BCR-EUR
RO84 RNCB 0053 0482 8028 0015
➡️BCR-USD
RO57 RNCB 0053 0482 8028 0016

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here