Ce modele de șeminee aleg românii în 2019? (P)

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Trecerea timpului aduce schimbări atât în viețile noastre profesionale, cât și personale. De la an la an ne schimbăm percepțiile asupra vieții, experiențele pe care le trăim ne fac să gândim diferit și de multe ori ni se întâmplă să privim în urmă și să ne întrebăm cum s-a putut să fi procedat într-un anume fel în acea perioadă. Dar este firesc ca lucrurile să se schimbe în viața noastră, pentru că în secolul vitezei schimbarea și evoluția este cuvântul-cheie. Schimbări au loc și în industria modei, a automobilelor, în arhitectură și design.

În cea din urmă categorie ar intra și șemineele. Preferințele românilor în materie de șeminee s-au schimbat odată cu trecerea timpului. Iar dacă în anii precedenți oamenii optau pentru semineu pe lemne cu focar de fontă sau oțel, în prezent românii aleg alte opțiuni pentru a-și încălzi locuința sau pentru a crea doar ambianță.

Sunt mai multe elemente de luat în considerare atunci când este vorba despre design-ul unui șemineu, iar acestea sunt: usa soba, modelul de finisaj, materialele folosite la construcție, cât și tipul de șemineu ales, pentru că un șemineu decorativ este diferit de unul pe lemne sau pe gaz.

Cei de la PeFoc.ro ne-au împărtășit câteva secrete despre modelele de șemineu preferate de români (și nu numai) în 2019.

Și pentru că tot veni vorba despre șemineul pe gaz, acesta este chiar unul dntre modelele pentru care tot mai multe persoane optează în 2019. Este modelul perfect potrivit pentru cei care au un program încărcat și nu au timp de investit pentru întreținerea unui șemineu pe lemne, ceea ce presupune alimentarea periodică a focarului, curățarea cenușei, inspecția anuală obligatorie, ș.a.m.d. Comparativ cu un șemineu pe lemne, șemineul pe gaz este mai ușor de întreținut, pornește prin simpla butonare a telecomenzii și sunt ușor de amplasat atât în case, cât și apartamente sau clădiri istorice.

Un alt model de șemineu tot mai preferat în ultima perioadă este șemineul decorativ pe bioetanol, pentru că este foarte ușor de instalat și de utilizat și creează o atmosferă unică. Și nu doar românii sunt cei care au început să îndrăgească acest șemineu, ci și locuitorii din majoritatea țărilor europene.

Cum rămâne, totuși, cu acele modele de șeminee construite despre care știe toată lumea? Românii continuă să construiască șeminee, fără îndoială, doar că în prezent optează tot mai mult pentru modele moderne. Motivul pentru care tot mai mulți posesori de cabane, pensiuni sau vile în stil rustic aleg șemineele moderne este faptul că acestea au un stil simplu, nu sunt prea încărcate și se integrează perfect în design-ul oricărui tip de locuință.

Sobele de tip șemineu sunt o alternativă a șemineelor pe lemne, pentru că nu necesită costuri atât de mari precum cele pe lemne. O sobă pe lemne nu este atât de pretențioasă la coșul de fum, iar montajul este simplu și rapid de realizat.

Iată care sunt preferințele românilor în materie de șeminee în prezent și motivele pentru care tendințele se schimbă de la an la an. Și, într-adevăr, dacă această industrie se dezvoltă de la an la an, de ce să nu ne bucurăm de tot ce oferă aceasta?

Oricare model de șemineu dintre cele menționate mai sus poate fi găsit pe site-ul PeFoc.ro, precum și accesorii de întreținere a acestora. Iar în cazul în care ești în căutarea unui semineu Neamt, acum poți merge direct în showroom-ul din localitatea Vânători-Neamț, unde vei găsi șeminee de calitate. Alege cu încredere modelul dorit și bucură-te de o atmosferă unică în casa ta!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here