Hunedoara: Încep lucrările de modernizare a şoselei Hunedoara-Călan!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În scurt timp, asocierea de firme care a obţinut contractul de lucrări, poate începe lucrările în cadrul proiectului “Modernizare DJ 687, Sântuhalm – Hunedoara – Călan (km 13+050 – km 22+791)”.

Joi, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a anunţat semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

“Am semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean (DJ) 687 pe tronsonul Hunedoara-Călan.Totodată a fost semnat şi procesul-verbal de predare/primire a amplasamentului urmând ca asocierea de firme care a obţinut contractul de lucrări să demareze execuţia acestora în cel mult două săptămâni”, a declarat, preşedintele CJ Hunedoara, domnul Mircea Flaviu Bobora.

Modernizarea acestui sector de drum este proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile (până la 9 metri pe o distanţă de aproape 4 km), amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a 6 podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria-Petroşani.

Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanţare nerambursabilă, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanţare din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara – 3,13 milioane lei.

Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – “Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, Prioritatea de investiţii 6.1 “Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN -T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Durata de execuţie a lucrării este de 23 de luni.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here