Sibiu: Summit academic european la ULBS

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Centrul pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning Bucureşti, organizează, la Universitatea din Sibiu, Conferinţa Internaţională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluţiilor contemporane”, în perioada 8-10 mai 2019, în contextul desfăşurării, tot în acest oraş, a Summit-ului Consiliului European, în data de 9 mai 2019. Ea doreşte să se înscrie în cutuma think – tank-urilor internaţionale de a dezvolta, în marja marilor summituri – NATO, UE, tematice – şi reuniuni de dezbatere la nivelul experţilor şi formatorilor de opinie.

Evenimentul se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub Patronajul Preşedinţiei Române la Consiliul Uniunii Europene.

Obiectivul evenimentului este acela de a permite dezbaterea internaţională, la nivelul oficialilor, lumii academice şi grupurilor de reflecţie în legătură cu evoluţiile curente şi procesele de referinţă ale evoluţiilor contemporane cu impact asupra continentului european, Uniunii Europene, statelor europene şi a cetăţenilor europeni. În conferinţă vor fi abordate principalele teme stringente ce desenează viitorul Europei, miezul întregii dezbateri fiind, fireşte, evoluţia Uniunii Europene.

La Conferinţă, vor fi prezenţi, ca invitaţi speciali, vorbitori de prestigiu: şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai unor think tank-uri internaţionale de prestigiu, cât şi oficiali români prezenţi în cadrul Summit-ului, pentru a putea derula acest proiect la nivelul de exigenţă al unei conferinţe de top desfăşurată la Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga”.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Conferinţa se va desfăşura sub egida Sibiu – Capitală Universitară Europeană, proiect ce se va afla la ediţia a V-a, şi care aduce anual Sibiul în postura de centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale, oferind acces publicului larg la evenimente şi concepte de interes major pentru societate.

Organizarea unei astfel de conferinţe la Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga”, este un câştig enorm pentru experţi, societatea civilă şi grupurile de reflecţie româneşti şi internaţionale, lumea academică, studenţii şi tinerii atât de interesaţi de tema viitorului Europei. Aceasta ar putea fi doar începutul unui şir de conferinţe organizate, pe viitor, pe această temă, la Universitatea sibiană.

Panelul care pregăteşte deschiderea lucrărilor acestui eveniment de marcă al României este dedicat în totalitate educaţiei şi cercetării şi este intitulat „Educaţia şi cercetarea încotro?”. La acest Panel, vor fi prezenţi reprezentanţi ai învăţământului academic românesc, cercetători şi studenţi.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, o universitate dinamică, cu peste 15 000 de studenţi, este recunoscută, pe plan internaţional, pentru calitatea învăţământului şi a cercetării. Într-o lume a profundelor transformări, ULBS favorizează un climat de discuţie liber şi deschis, propune un spaţiu unic pentru dezvoltarea dialogurilor culturale şi sociale, elemente vitale ale unei democraţii mature.

Center for Conflict Prevention and Early Warning este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, care are ca obiectiv principal cercetarea în domeniul relaţiilor internaţionale, prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor şi avertizarea timpurie. Centrul are filiale în diferite ţări, precum şi o activitate internaţională fructuoasă.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here