Sibiul, deschis artei stradale şi în acest an. Se caută proiecte pentru SISAF, ediţia a V-a

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Festivalul Internaţional de Street Art de la Sibiu (SISAF) – cel mai amplu demers de revitalizare a spaţiului urban prin artă din ţară – anunţă ediţia a V-a, desfăşurată în perioada 1-7 Iulie, dar şi debutul selecţiei de proiecte de artă stradală.

În acest an, artiştii români şi străini îşi vor găsi inspiraţie pentru lucrările lor în tema #Openness, care invită la deschidere în gândire, deschidere către “celălalt” şi la o potenţare a creativităţii prin idei noi. Înscrierea proiectelor se face prin completarea formularului online de pe site-ul www.streetartfestival.ro până la data de 5 mai 2019.

Zece dintre lucrările selectate de juriul festivalului – murale, instalaţii de artă, sculpturi – vor fi implementate şi apoi admirate de sibieni şi turişti în următorii ani, devenind parte din Sibiu Street Art Tour. Aceste noi lucrări vor completa cele 67 de murale realizate până acum şi cei 5.700 metri pătraţi de culoare care acoperă zidurile gri ale şcolilor, liceelor, blocurilor şi instituţiilor din oraş.

“În contextul acestui an, în care Sibiul este atât de aplecat înspre deschidere – prin proiecte ample, precum Summitul European sau Regiune Gastronomică Europeană – ne-am dorit să exploatăm momentul şi să transmitem comunităţii, prin lucrări de artă stradală realizate în cartierele lor, mesaje puternice ce au în centru ideea de deschidere a fiinţei. În acest sens, invităm artiştii care au un cuvânt de spus să îşi folosească creativitatea pentru a lăsa în urma lor lucrări valoroase, care să îi definească atât pe ei, ca artişti, cât şi pe oamenii care intră în contact cu arta lor”, declară Andrei Oltean, preşedinte al Asociaţiei ART Factory Transilvania.

Sibiu International Street ART Festival este unic în lume datorită celui mai amplu Tur de Artă Stradală realizat pe zidurile instituţiilor de învăţământ. Fiind totodată o variantă de turism alternativ, toate murale realizate de-a lungul celor 5 ediţii sunt marcate într-o hartă a circuitului, care se distribuie gratuit în hoteluri, spaţii de cazare şi puncte de informare a turiştilor. Sibiu Street Art Tour poate fi parcurs cu bicicleta în aproximativ 3 ore, fie individual, fie sub forma unor tururi ghidate.

Sibiu International Street ART Festival este un festival cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here