UPDATE: Ce s-a întâmplat cu Poiana Narciselor, arie naturală protejată

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

UPDATE: Poliția a deschis o anchetă!

În urma apariției în mass-media a unui articol sub titlul „Adio, narcise! Au intrat cu plugul și au arat o rezervație naturală protejată”, publicat la data de 15 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, prin Compartimentul Relații Publice, este abilitat să comunice următoarele:

În dimineața zilei de 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea stabilirii situației de fapt.

Astfel, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Consiliului Județean Alba, în calitate de administrator al rezervației naturale Șuvara Sașilor, polițiștii au efectuate cercetări preliminare, inclusiv măsurători ale terenului, cercetări în urma cărora s-a constatat că aspectele prezentate, în speță distrugerea unui teren destinat culturii de narcise, nu se confirmă.

Cu toate acestea, investigația polițiștilor continuă, în scopul lămuririi tuturor aspectelor care țin de legalitatea lucrărilor agricole efectuate în zonă.


Singura arie protejată de interes național din județul Sibiu în care cresc narcise sălbatice, dar și specii rare protejate la nivel european, a fost arată, scrie Turnul Sfatului.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a reacționat pe Facebook.

”Am cerut interventia IMEDIATA a Garzii de Mediu!
Vinovatii trebuie sa fie pedepsiti EXEMPLAR!
Sunt fapte ireparabile, pe care trebuie sa le prevenim, stopam, pedepsim, pana nu este prea tarziu!
Maine, pana la ora 12.00, astept informarea GNM!”, a declarat Grațiela Gavrilescu pe pagina sa de Facebook.

Specialiștii aproximează că pentru refacerea zonei, chiar și în condițiile în care acum este oprită orice altă intervenție, ar fi nevoie de cel puțin 20 – 25 de ani, mai menționează Turnul Sfatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here