Sibiu: Peste 100 de specialişti în educaţie din toată ţara se reunesc la ULBS

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Peste 100 de specialişti în educaţie din toată ţara – inspectori de specialitate, consilieri şcolari şi profesori din învăţământul liceal, primar şi preşcolar – au participat la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Metodico-Ştiinţifice Naţionale ‘Preuniversitar şi universitar. Provocări la dialog’, un eveniment organizat de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu.

Scopul evenimentului – care s-a desfăşurat sâmbătă, 13 aprilie – este de a construi un dialog şi un parteneriat durabil între reprezentanţii mediului universitar şi preuniversitar pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional din România.

Agenda conferinţei a inclus o serie de workshop-uri care le-au oferit participanţilor oportunitatea de a discuta despre diverse provocări legate de educaţie, dar şi de a identifica împreună eventuale soluţii pentru a asigura o educaţie de calitate pe termen lung.

Principalele teme abordate au fost: adaptarea curriculei universitare la nevoile viitoarelor cadre didactice din învăţământul preuniversitar, metode inovative de intervenţie şi predare, consiliere şi orientare vocaţională şi implicarea elevilor în comunitate.

‘Ne bucurăm că am reuşit să creăm un spaţiu de dialog despre şi pentru educaţie şi, mai ales, că am reuşit să mobilizăm atâtea energii pentru a contribui la dezvoltarea educaţiei în România. Numărul mare al participanţilor şi entuziasmul cu care au răspuns colegii, atât cei din mediul universitar cât şi din mediul preuniversitar, ne confirmă că există o dorinţă reală şi disponibilitatea de a construi împreună schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii în educaţie. Deşi provocările pe care le avem sunt complexe, deschiderea înspre colaborare a profesorilor, interesul şi implicarea, ne dau încredere că avem toate resursele pentru a le oferi copiilor şi tinerilor experienţe de învăţare valoroase care să îi susţină în dezvoltarea profesională şi care să îi pregătească sa devină cetăţeni responsabili’, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin RADU, Decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here