Harghita: Sute de credincioşi au sărbătorit Duminica Floriilor la catedrala franciscană din Şumuleu Ciuc

FOTO: Transilvania News
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Credincioşii romano-catolici şi reformaţi din Harghita su sărbătorit Duminica Floriilor, iar la catedrala franciscană din Şumuleu Ciuc, unde va fi prezent în prima zi a lunii iunie şi Papa Francisc, au venit, în ciuda vremii friguroase, sute de oameni, cu crenguţe de mâţişori de primăvară în mâini, mulţi ascultând slujba în faţa lăcaşului de cult, devenit neîncăpător, scrie AGERPRES.

De altfel, ceremonia sfinţirii crenguţelor a avut loc în faţa bisericii, momentul fiind unul tradiţional şi foarte aşteptat de credincioşi.

Oamenii au spus că au venit la liturghie cu sufletul deschis, pentru a se pregăti pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului, un moment potrivit pentru reînnoire şi iertare.

Potrivit tradiţiei locale, crenguţele de salcie se păstrează în gospodărie, pentru a proteja de necazuri, iar anul viitor, înainte de intrarea în Post, se ard.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

‘Mâţişorii îi ducem acasă şi când este vreme urâtă, cu tunete şi fugere, ne rugăm lângă ei, iar anul urmator  îi ardem. Preoţii presară din această cenuşă pe capul enoriaşilor, în Miercurea Cenuşii (înaintea intrării în postul Paştelui Catolic-nr)’, a spus o femeie prezentă la slujbă, iar un bărbat a amintit că tradiţia este una veche, transmisă din generaţie în generaţie.

La Miercurea Ciuc, duminica Floriilor Catolice a fost friguroasă,  iar credincioşii spun că aşa va fi vremea şi de Paşti, peste o săptămână, dar şi în perioada până la sărbătorirea Înălţării Domnului. AGERPRES

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here